Επιστροφή στην κορυφή
Παρασκεύη, 24 Νοε 2017
 
 

Με πιστοποιητικό υγείας τα μοντέλα στις πασαρέλες

Δευτέρα, 08 Μάιος 2017 - 22:02

-a Μέγεθος κειμένου +A

Σύμφωνα με τη νέα γαλλική νομοθεσία που αφορά τη βιομηχανία της μόδας ,τα μοντέλα που θέλουν να δουλέψουν στις γαλλικές πασαρέλες θα πρέπει να εφοδιαστούν με πιστοποιητικό υγείας από γιατρό .

Το πιστοποιητικό υγείας θα επικεντρώνεται στον δείκτη μάζας σώματος λαμβάνοντας υπ’ όψιν το σωματικό βάρος του μοντέλου σε συνάρτηση με το ύψος του, και με τον τρόπο αυτό θα αποτρέπεται η συμμετοχή μοντέλων που τα λίγα τους κιλά είναι επικίνδυνα για την υγεία τους.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατατάσσει τους ανθρώπους στην κατηγορία των λιποβαρών όταν ο δείκτης μάζας σώματος είναι κάτω από 18,5.

Έτσι σύμφωνα με τη νέα γαλλική νομοθεσία όποιος από τη βιομηχανία της μόδας χρησιμοποιεί μοντέλα χωρίς πιστοποιητικό υγείας θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης που θα μπορεί να φτάσει τους έξι μήνες και καταβολή προστίμου 75 χιλιάδων ευρώ.

Τα πιστοποιητικά θα πρέπει να ανανεώνονται κάθε δύο χρόνια.

Επιπλέον από τον ερχόμενο Οκτώβριο όλες οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στη Γαλλία, σε έντυπα και διαδύκτιο, θα πρέπει να φέρουν την επισήμανση «επεξεργασμένες», εφόσον έχουν υποστεί επεξεργασία σε υπολογιστή, αλλάζοντας τα χαρακτηριστικά των μοντέλων.

Ο νόμος, όπως επισημαίνει το Spiegel on Line, έχει ήδη ψηφιστεί από τα τέλη του 2015, αλλά μόλις την περασμένη Παρασκευή δημοσιεύτηκε στη γαλλική εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας οι νέοι και ιδιαίτερα τα νεαρά μοντέλα θα πρέπει να ξεφύγουν από την εικόνα της «ανέφικτης, ιδεώδους ομορφιάς», που τους παρασύρει στην ανορεξία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Μοιράσου το…!
Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: