Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
16 Ιούν 2021
Media

Με μια ματιά ενημερωθείτε για τα σημερινά πρωτοσέλιδα

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 Από νέα λίστα η επιλογή ηγεσίας στη Δικαιοσύνη – Επέστρεψε ανυπόγραφα τα Προεδρικά Διατάγματα ο Προκόπης Παυλόπουλος

Νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης θα ορίσει η κυβέρνηση, μετά τη χθεσινή επιστροφή στο Μαξίμου των δύο σχεδίων Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούσαν την επιλογή του προέδρου και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Κύριο άρθρο: Η εφ. στο κύριο άρθρο της με τίτλο: «Η Παιδεία αλλιώς» γράφει για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την Παιδεία και μεταξύ άλλων σημειώνει: «Αυτή τη φορά, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δείχνει να μη βιάζεται να αφήσει εκεί το αποτύπωμά της. Αυτή τη φορά, οι όποιες αλλαγές ας γίνουν μελετημένα και συναινετικά. Χωρίς αιφνιδιασμούς».

ΤΑ ΝΕΑ  Σαββατοκύριακο

Τα πανεπιστήμια θα αποφασίζουν για εισακτέους και βάσεις – Όλο το σχέδιο τετραετίας για την αυτονόμηση των ΑΕΙ.

Κύριο άρθρο:  Η εφ. στο κύριο άρθρο της με τίτλο: «Αυτονομία» και με αφορμή την πρόθεση που εκφράστηκε,  από κυβερνητικής πλευράς,  να καθορίζουν τα ίδια τα πανεπιστήμια των αριθμό των φοιτητών που θα δέχονται κάθε χρόνο, μεταξύ άλλων σημειώνει: «Είναι ανάγκη η αρχή που έγινε με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να επεκταθεί και στις σχολικές μονάδες. Οι βαθμίδες της Εκπαίδευσης είναι εξάλλου αλληλένδετες μεταξύ τους. Και γι΄ αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να διέπεται από το ίδιο πνεύμα, είτε μιλάμε για τα πανεπιστήμια είτε για τα σχολεία. Δεν θα βελτιωθεί η Παιδεία στη χώρα μας εάν πανεπιστήμια και σχολεία δεν λειτουργήσουν σαν αυτό που πρέπει να είναι. Σαν ζωντανά κύτταρα». 

Η ΑΥΓΗ

Ανεύθυνο παιχνίδι στην πλάτη 100.000 υποψηφίων – Άρχισαν τα όργανα από το υπουργείο Παιδείας.

Κύριο άρθρο: Η εφ. στο κύριο άρθρο της «Η ΑΥΓΗ» με τίτλο: «Πήγαιναν  γυρεύοντας» γράφει για τις δηλώσεις του Μπ. Παπαδημητρίου για τους ξένους ανταποκριτές και τη συγγνώμη του βουλευτή στη συνέχεια, μεταξύ άλλων σημειώνει: «Κακώς λοιπόν τους έβρισε ο Μπάμπης, αλλά και αυτοί πήγαιναν γυρεύοντας. Να είμαστε δίκαιοι. Δεν μπορεί να γράφει κάθε δημοσιογράφος ό,τι νομίζει…».

ΕΘΝΟΣ

Η εκδίκηση της φύσης – Τα «μαθήματα» από τη φονική υπερκαταιγίδα της Χαλκιδικής

Κύριο άρθρο:  Η εφ. στο κύριο άρθρο της «Γνώμη» με τίτλο: «Ζώντας με τις καταστροφές» και με αφορμή της φονική θεομηνία που έπληξε τη Χαλκιδική, αλλά και τις κυβερνητικές  κινήσεις για ταχεία ενεργοποίηση του «112», μεταξύ άλλων σημειώνει: «Για παράδειγμα, η άμεση υλοποίηση της ενεργοποίησης του περιλάλητου ¨112¨ ως επείγουσας ειδοποίησης για έκτακτες ανάγκες. Μόλις το αρμόδιο νέο στέλεχος εξέτασε το θέμα, υποσχέθηκε να το ολοκληρώσει ως το τέλος του χρόνου. Άρα, η πρωθυπουργική δέσμευση να υπάρξει αξιολόγηση της διοίκησης σε έξι μήνες σε αυτό το ζήτημα μάλλον πάει για παράταση».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η καυτή πατάτα του μηχανογραφικού – Η νέα ηγεσία του υπ. Παιδείας τρέχει να μαζέψει το… μπάχαλο Γαβρόγλου

Κύριο άρθρο: Η εφ. στο κύριο άρθρο της «Θέση» με τίτλο: «Άφησαν συντρίμμια και στην Παιδεία» και με αφορμή τις εξαγγελίες της υπ. Παιδείας για την Εκπαίδευση, μεταξύ άλλων σημειώνει: «Είναι θετικό ότι δεν θα αλλάξει το σύστημα εξετάσεων που μόλις θέσπισε ο κ. Γαβρόγλου για τους μαθητές της Γ’  Λυκείου, ώστε να μην αιφνιδιαστούν οι υποψήφιοι. Ακόμη πιο σημαντικό όμως είναι το γεγονός ότι πρόθεση της νέας ηγεσίας του υπουργείου είναι να δοθεί βαθμός ελευθερίας στα σχολεία, ώστε να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες οι εκπαιδευτικοί και να διευρυνθούν τα γνωστικά αντικείμενα. Και αυτά παράλληλα με την αναγκαία αξιολόγηση σχολείων και δομών, ώστε επιτέλους να αναβαθμιστεί το επίπεδο της Παιδείας και να εκσυγχρονιστεί το εκπαιδευτικό μας σύστημα».

 Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τα πρώτα φάλτσα της κυβέρνησης – Οι ανακολουθίες του πρωθυπουργού προκαλούν ισχυρές αναταράξεις

Κύριο άρθροΗ εφ. στο κύριο άρθρο της «Άποψη» με τίτλο: «Απλώς φάλτσα ή κάτι άλλο;» ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό και στις κυβερνητικές κινήσεις και πρωτοβουλίες των πρώτων ημερών και μεταξύ άλλων σημειώνει: «Γνωρίζουμε καλά πως οι προαναφερόμενες και άλλες επιλογές δεν προέκυψαν στην τύχη, ούτε από λάθος. Επιπλέον, λαμβάνουμε υπόψη ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ακολούθησε πολιτική αρχών, αλλά έκανε μόνο αυτό που τον συνέφερε για να γίνει πρωθυπουργός. Γιατί, λοιπόν, τώρα να λειτουργήσει διαφορετικά;» 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Απόλυτο χάος με τις συντάξεις – Ο Βρούτσης έμεινε άφωνος με όσα είδε το Γενικό λογιστήριο!

Κύριο άρθρο:  Η εφ. στο κύριο άρθρο της «Η θέση μας» με τίτλο: «Η λογοτεχνία στη ¨Δημοκρατίᨻ  γράφει σχετικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής συμμετοχών στο διαγωνισμό αστυνομικού διηγήματος που διοργανώνει.                                                                             

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Με το ΚΚΕ πάντα μπροστά για το δίκιο του λαού – Πολιτικό μήνυμα από το 28ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ. 

ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ:

Τα καυτά μέτωπα της οικονομίας στοίχημα για την κυβέρνηση

 Βασικό θέμα: Νέα διαπραγμάτευση για τα πλεονάσματα επιδιώκει ο Μητσοτάκης – Στόχευση σε ενέργεια, υποδομές & επενδύσεις – Τα πρώτα μέτρα σε φορολογία, οι αλλαγές στις ρυθμίσεις των 120 δόσεων

 ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ:

Πρόσωπα – κλειδιά της νέας εξουσίας – Υπουργοί και συνεργάτες του Κυριάκου με κομβικό ρόλο.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ:

Κράτος για τον πολίτη «χτίζει» ο Μητσοτάκης – Επαναστατικές αλλαγές

Βασικό θέμα: Τι αλλάζει στη δομή και στη λειτουργία – Οι πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις – Με «ηλεκτρονικό μπλοκάκι» θα παρακολουθεί ο Κυριάκος το έργο των υπουργών. 

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ

Γιγάντωσε τη Δεξιά ο Τσίπρας – Ο αλαζόνας που έγινε χορηγός του Μητσοτάκη. 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Συνδυαστική λύση για το κόκκινα δάνεια – Θα βασίζεται στα σχέδια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της ΤτΕ – Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη – Γ. Στουρνάρα.

Related posts