Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
07 Αυγ 2020
Πολιτισμός

Με επιτυχία παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Στέλιου Δ. Στυλιανού “Εμένα με λένε Ρωξάνη”

Με επιτυχία και πλήθος καλεσμένων, στο πολυκατάστημα τεχνολογίας, πολιτισμού και ψυχαγωγίας Public στο Σύνταγμα, πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2019, η εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στέλιου Δ. Στυλιανού με τίτλο: «Εμένα με λένε Ρωξάνη», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη, μέλος του ομίλου NAKAS GROUP.

Το βιβλίο «Εμένα με λένε Ρωξάνη» είναι ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα στο οποίο ο πολυδιαβασμένος συγγραφέας Στέλιος Δ. Στυλιανού παρουσιάζει τις αλήθειες για το trafficking, το βάναυσο έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων, αυτήν τη σύγχρονη μορφή δουλείας που δύσκολα ανιχνεύεται και ακόμη πιο δύσκολα καταπολεμάται.

Συντονίστρια της παρουσίασης ήταν η συγγραφέας & δημοσιογράφος Μαίρη Γκαζιάνη, ενώ για το βιβλίο μίλησαν o συγγραφέας & δημοσιογράφος Πάνος Παπαδάκης και η book blogger Εύα Νάτση, κάνοντας παράλληλα μια σύντομη αναφορά στην ιστορία του βιβλίου.

Η κα. Γκαζιάνη και ο κος. Παπαδάκης μίλησαν για το όνειρο ζωής της Ρωξάνης, τα συναισθήματα της, την εξαπάτηση, το trafficking, καθώς και για την πλοκή όλου του μυθιστορήματος.

Η ιστορία της Ρωξάνης πραγματικά μοιάζει με παραμύθι και είναι αφιερωμένη στις γυναίκες όλου του κόσμου που αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις για να επιβιώσουν και να απελευθερωθούν από τα δεσμά του εξαναγκασμού στην πορνεία. Τις ηρωίδες που βιώνουν στην ψυχή και το κορμί τους όλη τη νοσηρότητα της ανθρώπινης κοινωνίας.

Οι ερωτήσεις από το κοινό και το πάνελ, έδωσαν αφορμή να γίνει μία γόνιμη συζήτηση και οδήγησαν τον συγγραφέα να ξεδιπλώσει τις σκέψεις του και να μιλήσει για το πώς εμπνεύσθηκε το βιβλίο «Εμένα με λένε Ρωξάνη», καθώς και για τα μηνύματα που θα θέλει να περάσει για την κύρια πηγή έμπνευσης του… την γυναίκα.

Ενδιάμεσα των ομιλιών διαβάστηκαν αποσπάσματα του βιβλίου τόσον από τον συγγραφέα, όσον και από την κ. Νάτση και την κ. Γκαζιάνη, τα οποία έδωσαν το μοναδικό στίγμα του λόγου του συγγραφέα και πρόσφεραν ζωντάνια στην εκδήλωση. Την παρουσίαση έκλεισε ο συγγραφέας, ο οποίος με ιδιαίτερο τρόπο, μίλησε για τις γυναίκες που αναγκάζονται να υπομείνουν την βία και τον εξαναγκασμό χωρίς δικαίωμα επιλογής, δημιουργώντας στο κοινό έντονη συγκίνηση. 

Λίγα λόγια για την ιστορία του βιβλίου:

Ήταν μια μεγάλη υπόσχεση στον εαυτό της. Ένα όνειρο ζωής τόσο απλό, όσο μια χειρονομία. Ήταν ο παράδεισος που αποζητούσαν όλοι, ακόμα και η μητέρα της, που της μιλούσε καθημερινά γι’ αυτόν.

Έτσι, η Ρωξάνη από τη Βουλγαρία, όταν ήταν μικρή, άκουγε συνέχεια την ιστορία που της διηγούνταν η μητέρα της για τον Αλέξανδρο, τον πατέρα της, που ζούσε στην Ελλάδα.

Κι εκείνη μεγαλώνοντας, νέα, κι όμορφη, εμπιστεύτηκε τους ανθρώπους που θα τη βοηθούσαν να έρθει στη «χώρα της επαγγελίας», για να βρει τον πατέρα που ποτέ δεν είχε γνωρίσει. Τότε ήταν που το όνειρό της, έγινε εφιάλτης. Η ιστορία έγινε παραμύθι. Η ελευθερία έγινε σκλαβιά. Ο παράδεισός της μια κόλαση. Και η άθλια βασανισμένη ζωή της, ως πόρνη πολυτελείας, που άλλοι επέλεξαν γι’ αυτήν, ένα μακρύ μοναχικό ταξίδι.

Εγκλωβισμένη σε έναν τόπο που την πρόδωσε, απογοητευμένη από ανθρώπους που δεν θέλησαν να την αναγνωρίσουν και να την κρατήσουν στην αγκαλιά τους, φοβισμένη από το σκοτάδι των αδίστακτων τυχοδιωκτών που την κύκλωνε διαρκώς, προσπαθεί να βρει το νήμα που ακολουθώντας το θα απελευθερωθεί από τον τρόμο και την ντροπή.

Related posts