Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
20 Μαΐ 2022
Πολιτισμός

Με επιτυχία παρουσιάστηκαν τα βιβλία της Αλέκας Ζωγράφου στον Ορχομενό Βοιωτίας

Με επιτυχία παρουσιάστηκαν τα νέα βιβλία της Αλέκας Ζωγράφου «Άνεργη με Louis Vuitton» & «Αγάπη όπως… αλμύρα», με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Ορχομενού. 

Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος καλεσμένων, στο συνεδριακό κέντρο Πέτρινα, πραγματοποιήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2020, με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Ορχομενού, η εκδήλωση για την παρουσίαση των δύο νέων βιβλίων της Αλέκας Ζωγράφου, «Αγάπη όπως…Αλμύρα» & «Άνεργη με Louis Vuitton», που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη.

Ένα μυθιστόρημα γι’ αυτούς που πιστεύουν ότι η ζωή τούς ανήκει και παρά τον φόβο τους βαδίζουν μπροστά με θάρρος, είναι το «Άνεργη με Louis Vuitton», ενώ το «Αγάπη όπως…Αλμύρα» είναι μια συναρπαστική ερωτική ιστορία, γεμάτη συμπτώσεις και δυνατές ανατροπές.

Την εκδήλωση προλόγισε ο φιλόλογος Νίκος Καϊλής, ο οποίος παρουσίασε στο κοινό τη συγγραφέα, καθώς και τους δύο ομιλητές την Όλγα Μάμαλη (κοινωνιολόγο, δημοσιογράφο και συγγραφέα) και τον Γρηγόρη Ξηρογιάννη (κοινωνιολόγο, δημοτικό σύμβουλο και ελεύθερο επαγγελματία), ενώ έκανε και μια σύντομη αναφορά στην πλοκή των δύο μυθιστορημάτων.

Οι ομιλητές του πάνελ παρουσίασαν τα θέματα των δύο βιβλίων με πολύ γλαφυρό τρόπο, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη και ανατρεπτική ατμόσφαιρα που αιχμαλώτισε την προσοχή του κοινού, το οποίο μπήκε για λίγο στη θέση των πρωταγωνιστών.

Χαιρετισμό απεύθυνε η Δήμαρχος Ορχομενού Παρασκευή (Βούλα) Καράλη, η οποία σκιαγράφησε το προφίλ της συγγραφέας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα δυναμική παρουσία στην εκδήλωση είχαν εκπρόσωποι του πολιτικού και δημοσιογραφικού χώρου, καθώς επίσης φορείς και σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής.

Την παρουσίαση έκλεισε η συγγραφέας του βιβλίου Αλέκα Ζωγράφου, περιγράφοντας το πώς εμπνεύσθηκε τα μυθιστορήματα «Αγάπη όπως…Αλμύρα» και «Άνεργη με Louis Vuitton», καθώς και τα μηνύματα και τα συναισθήματα που θα ήθελε να διακρίνουν μέσα σε αυτά οι αναγνώστες. Η συγγραφέας διάβασε αγαπημένα της αποσπάσματα και από τα δύο βιβλία, δημιουργώντας μια εύθυμη και παράλληλα συγκινητική ατμόσφαιρα, ενώ άφησε και ένα θετικό αποτύπωμα αισιοδοξίας.

Λίγα λόγια για τα βιβλία:

ΑΝΕΡΓΗ ΜΕ LOUIS VUITTON

Μια ιστορία γι’ αυτούς που πιστεύουν ότι η ζωή τούς ανήκει, για αυτούς που μπορεί να μην το

πιστεύουν, αλλά έχουν τη δύναμη να τα αλλάξουν όλα…κι αυτά τα «όλα» θα είναι καλύτερα! Για

όσους τολμούν, παρά τον φόβο τους, και με θάρρος βαδίζουν μπροστά

ΑΓΑΠΗ ΟΠΩΣ… ΑΛΜΥΡΑ

Είναι μια στιγμή που ο θυμός, η εκδίκηση και η ζήλεια, κάνουν τις ευθείες γραμμές του χάρακα να δείχνουν τεθλασμένες και μισοτελειωμένοι οι κύκλοι του διαβήτη. Τότε είναι που ο έρωτας, η φιλία και η προδοσία κοινωνούν από το ίδιο ποτήρι με … αγάπη και αλμύρα!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Αλέκα Ζωγράφου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ορχομενό Βοιωτίας. Σήμερα κατοικεί στα Μελίσσια. Σπούδασε γαλλική φιλολογία, αλλά πολύ γρήγορα, η αγάπη της για τον συναρπαστικό κόσμο της δημοσιογραφίας της άλλαξε τα σχέδια και έτσι, ασκεί το επάγγελμα της δημοσιογράφου.

Έχει εργαστεί στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, υπεύθυνη σε μόνιμες στήλες για την ομορφιά, την υγεία, το βιβλίο και τις ανθρώπινες σχέσεις, ως αρχισυντάκτρια σε περιοδικά ευρείας κυκλοφορίας, καθώς και στο ραδιόφωνο στη σύνταξη και εκφώνηση ειδήσεων. Σήμερα, εργάζεται στην τηλεόραση.

Η ενασχόλησή της με την παιδική λογοτεχνία ξεκίνησε το 2009 με το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Ο Ζώζι και η ποντικο‐Μόνα Λίζα». Ακολούθησαν τα βιβλία «Μ, όπως Μελίτα, όπως μέλι», «Ο Μανώλης, ο κύριος μη με μαλώνεις» και «Μυστικά, νότια του χάρτη». Το μυθιστόρημα «Αγάπη όπως… αλμύρα» αποτελεί την πρώτη της συγγραφική προσπάθεια στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία και το χιουμοριστικό μυθιστόρημα «Άνεργη με Louis Vuitton» τη συνέχεια της επιτυχημένης της πορείας.

Related posts