Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
19 Μαΐ 2021
Auto-Moto

Με 75 νέα ηλεκτρικά οχήματα της Nissan περιπολεί η αστυνομία του Gloucestershire, στο Ηνωμένο Βασίλειο

Υπάρχουν κάποιες χώρες στην Ευρώπη που έχουν εξοπλίσει τις δημόσιες υπηρεσίες τους με ηλεκτρικά  αυτοκίνητα. Πρόσφατα  η αστυνομία του Gloucestershire προμηθεύτηκε με 75 ηλεκτρικά περιπολικά από την Nissan.

Σύμφωνα με την Nissan τα αυτοκίνητα που παρέδωσε στην Αστυνομία αποτελούν το 21% του στόλου με περιπολικά με μηδενικούς ρύπους που αυτό μεταφράζεται σε λιγότερες  εκπομπές CO2 κατά περισσότερο από 190 τόνους  ετησίως.

Ο στόλος περιλαμβάνει συνολικά 66  Nissan LEAF, εκ των οποίων τα 11 θα φέρουν σχετική σήμανση (περιπολικά) και εννέα e-NV200. Το Σώμα έχει εκτιμήσει ότι η εξοικονόμηση καυσίμων και συντήρησης θα ισοδυναμεί με 159.000€, ετησίως.

Η αστυνομία του Gloucestershire έχει εμπειρία στα ηλεκτρικά οχήματα με έναν μικρότερο στόλο Nissan LEAF, αρχής γενομένης από το πρώτης γενιάς μοντέλο  το 2016, καθώς και με της δεύτερης γενιάς,   το 2018. Η χρήση των συγκεκριμένων αυτοκινήτων  αποτελεί μέρος ενός πενταετούς σχεδίου που εκπονήθηκε από τον Αστυνομικό Διευθυντή της Αστυνομίας του  Gloucestershire, Martin Surl, στην προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι η αστυνομία της περιοχής λειτουργεί με τρόπο όσο το δυνατόν πιο υπεύθυνο και βιώσιμο.

Ο κ. Surl δήλωσε: “Η αγορά αυτών των νέων οχημάτων αποτελεί ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για την αστυνομία, στην προσπάθεια  για τη μείωση του άνθρακα και της ρύπανσης και εκπληρώνει μέρος της δέσμευσής μου για μια «Πράσινη και Ευχάριστη Επαρχία»  που περιγράφηκε στον σχεδιασμό μου περί αστυνόμευσης και  εγκληματικότητας. Είναι μια διαδρομή που ακολουθούμε εδώ και πέντε χρόνια και αποτελεί μέρος μιας μακροπρόθεσμης δέσμευσης από το γραφείο μου,  για να διασφαλίσουμε ότι το περιβάλλον μας λαμβάνεται σοβαρά υπόψη, σε κάθε ευκαιρία.

“Ο νέος στόλος θα εξοικονομήσει μια σημαντική ποσότητα CO₂ και χρημάτων, δίνοντας στο Gloucestershire το μεγαλύτερο ποσοστό ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο σύνολο του στόλου του,  από οποιαδήποτε άλλη αστυνομική δύναμη. Ελπίζω ότι η αστυνομία θα μπορέσει να βασιστεί σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα και να επεκτείνει τον ηλεκτρικό της στόλο, στο 40%, μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.”

Ο επικεφαλής των Υπηρεσιών Μεταφορών για την αστυνομία του Gloucestershire, Steve Imm, δήλωσε: “Προβήκαμε σε μια μεγάλη αναθεώρηση του στόλου που θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε με EVs, γεγονός που μας οδήγησε στο 21% επί του συνόλου. Αυτό το καταφέραμε σε δύο χρόνια και σε τέσσερα χρόνια  θα προσπαθήσουμε να το φτάσουμε περίπου στο 40%, εφόσον  η τεχνολογία το επιτρέπει και είναι μια βιώσιμη επιλογή.

“Οι αστυνομικές μας δυνάμεις περιπολούν με βάρδιες, οδηγώντας  κατά μέσο όρο 112 χιλιόμετρα την ημέρα. Κατ’ επέκταση γνωρίζουμε ότι με 290 χιλιόμετρα  θα κάνουν αυτό που χρειάζεται».

Η αστυνομία του  Gloucestershire  χρησιμοποιεί φορτιστές  7kW στις εγκαταστάσεις της, προκειμένου  να φορτίσει  τα οχήματα,  κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το Nissan LEAF e + είναι σε θέση να ταξιδέψει έως και 385 χιλιόμετρα  με μία φόρτιση, ενώ το e-NV200 μπορεί να φτάσει τα 300 χιλιόμετρα.

Εκτός από την εξοικονόμηση χρημάτων και εκπομπών, τα ηλεκτρικά οχήματα απαιτούν λιγότερη συντήρηση από τα αντίστοιχα οχήματα με θερμικό κινητήρα, γεγονός που σημαίνει λιγότερος χρόνος εκτός υπηρεσίας για την αστυνομία.

“Στα χρόνια που έχουμε 16 Nissan LEAF, έχουμε αλλάξει μόνο ένα σετ τακάκια φρένων. Χάρη στο σύστημα πέδησης με ανάκτηση ενέργειας,  δεν χρησιμοποιούνται  τα τακάκια των φρένων ή τα δισκόφρενα τόσο πολύ” πρόσθεσε. “Περιορίζουμε τα τεράστια ποσά του χρόνου εργασίας και του χρόνου εκτός δρόμου, γεγονός που βελτιώνει την εσωτερική μας απόδοση και σημαίνει ότι η αστυνομία έχει τα οχήματα περισσότερο χρόνο στον δρόμο.”

Ο διευθυντής  εταιρικών πωλήσεων της Nissan Motor GB, Peter McDonald, δήλωσε: “Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με οργανισμούς που προσπαθούν να πετύχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων. Συνεργαζόμαστε με αρκετούς οργανισμούς που υιοθετούν πιλοτικές δράσεις και πρωτοβουλίες, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα και έχουν πραγματικά ενθουσιαστεί  με την ανακοίνωση αυτής της συνεργασίας, με την Αστυνομική Δύναμη του Gloucester.

“Μέσω της πρωτοποριακής αυτής κίνησης, το Gloucestershire δείχνει πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ηλεκτρικά οχήματα σε κάθε είδους πρακτικές εφαρμογές και πώς ένας στόλος με μπλε φάρους  μπορεί  να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Επικροτούμε τις Αστυνομικές Δυνάμεις του Gloucester και είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε μαζί τους.”

 

Related posts