Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
22 Απρ 2024
Ελλάδα

Μαξίμου: Μόνο όπλο της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είναι το ψέμα και η κινδυνολογία

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι δεν έχουν άλλο πολιτικό όπλο εκτός από το ψέμα και την κινδυνολογία. Για μια φορά ακόμα, η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Στις καταβαλλόμενες κύριες και επικουρικές συντάξεις δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ μείωση ενώ με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση το κράτος εγγυάται και τις μελλοντικές συντάξεις.» αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη.

Παράλληλα οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι «ο κόσμος θυμάται ότι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προχώρησαν μέσα σε 5 χρόνια σε 11 απανωτές μειώσεις συντάξεων οδηγώντας στην απόλυτη αναξιοπιστία το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και απομακρύνοντας τους ασφαλισμένους από αυτό. ¨Ότι με δικό τους νόμο έμειναν ανασφάλιστοι 30.000 υπερήλικες. ΚΑΙ ακόμα ότι οι κυβερνήσεις τους δεν έκαναν καμιά προσπάθεια δομικών αλλαγών ώστε να καταστεί βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα, γιατί απλά δεν τους ενδιέφερε κάτι τέτοιο.

Απέναντι στη λογική των οριζόντιων περικοπών, η πρόταση της κυβέρνησης προστατεύει και τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις θεσπίζοντας μια μικρή μόνο αύξηση εισφορών κατά 1% για τους εργοδότες και κατά 0,5% για τους μισθωτούς. Η αύξηση αυτή έχει γίνει αποδεκτή από τους εργοδοτικούς φορείς που αντιλαμβάνονται καλύτερα από την αξιωματική αντιπολίτευση την κατάσταση στην αγορά εργασίας και ότι η οικονομία δεν αντέχει μια ακόμα ελάττωση της αγοραστικής δύναμης των συνταξιούχων.»

Σύμφωνα με το non paper του Μαξίμου τονίζεται ότι «Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση διασφαλίζει τον δημόσιο, αναδιανεμητικό και καθολικό χαρακτήρα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Η καθιέρωση της χρηματοδοτούμενης από την φορολογία Εθνικής Σύνταξης των 384 ευρώ, με ρήτρα ανάπτυξης, για όλους όσους έχουν 15 χρόνια ασφάλισης χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, αποδεικνύει ακριβώς ότι στη δική μας αντίληψη δεν χωρούν αποκλεισμοί. Ο καθένας συμβάλλει ανάλογα με τις δυνάμεις του προκειμένου να προστατευτούν και οι πιο αδύναμοι. Η πρόταση της κυβέρνησης προστατεύει τους χαμηλόμισθούς που έμειναν χωρίς την θέλησή τους εκτός της αγοράς εργασίας λόγω της πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, δίνοντας υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης για την ανταποδοτική σύνταξη για τις κατηγορίες αυτές.

 

Η καθιέρωση ενιαίων κανόνων στην κοινωνική ασφάλιση για δικαιώματα και υποχρεώσεις για το σύνολο των ασφαλισμένων ανεξαρτήτως του χρόνου ένταξής τους στην ασφάλιση θέτει ένα τέλος στους αυθαίρετους ηλικιακούς διαχωρισμούς του παρελθόντος που κατέληγαν να μεταθέτουν τα βάρη στους νέους ασφαλισμένους. Αυτοί που υποκριτικά κατηγορούν την κυβέρνηση ότι μεταθέτει τα βάρη στις επόμενες γενιές μάλλον κρίνουν από τις δικές τους πολιτικές. Για την σημερινή κυβέρνηση, η καθιέρωση της ισότητας και της ισονομίας αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της. Με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο πλέον όλοι οι ασφαλισμένοι θα απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και θα έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις θέτοντας τέρμα στις απελθούσες πολιτικές που μεταχειρίζονταν τις επαγγελματικές ομάδες με βάση της πολιτικής τους επιρροής.

 

Η σημερινή κυβέρνηση δεν πρόκειται να κρυφτεί στα δύσκολα και να καλυφθεί πίσω από την ευθύνη των προηγούμενων. Έλαβε την εντολή από τον ελληνικό λαό να οικοδομήσει ένα νέο βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα έχοντας ως πρόταγμα την κοινωνική αλληλεγγύη και διαγενεακή δικαιοσύνη, και αυτό θα κάνει πράξη»

 

Στην συνέχεια το Μαξίμου αναφέρεται σε συγκεκριμένες δηλώσεις που έκαναν στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

 

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μειωθούν οι συντάξεις με το μνημόνιο που έχει υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Γ. Βρούτσης (25/9/2015)

 

«Πριν καν στεγνώσει το μελάνι της ορκωμοσίας της νέας Κυβέρνησης, δημοσιεύματα κάνουν λόγο για νέες, επιπλέον μειώσεις στις συντάξεις, ύψους 11%, οι οποίες μάλιστα δεν προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο»

 

Γ. Βρούτσης (25/9/2015)

 

«Η πραγματικότητα είναι, ότι έρχονται περικοπές και μάλιστα μεγάλες, σε συντάξεις και σε επικουρικές και κύριες»

Ευ. Μεϊμαράκης (6/10/2015)

«Ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης προς τους πολίτες δεν έχει όρια… Ερωτώμενοι όμως οι Υπουργοί της Κυβέρνησης διαψεύδουν τον εαυτό τους λέγοντας ότι ούτε οι συντάξεις μέχρι 1000€ είναι εξασφαλισμένες..»

Ε. Χριστοφιλοπούλου (27/10/2015):

«Θα κοπούν και οι κύριες συντάξεις, 100%. Λέει ψέματα ο Αλέξης Τσίπρας. Θα κοπούν γιατί απλά δεν βγαίνουν τα νούμερα… Ο λαός ήθελε να μας ρίξει εμάς τους κακούς για τις περικοπές 4,5% στις επικουρικές και τώρα φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ περικοπές 26% και έχουμε και συνέχεια».

Άδωνις Γεωργιάδης (29/12/2015).

 

 

 

Πηγή:real.gr

Related posts