Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 23 Ιουλ 2018
 
 

Η «ματωμένη» βιομηχανία ρούχων του Μπανγκλαντές – Έξι εργάτες σκοτώθηκαν σε πυρκαγιά

Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 - 17:28

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Βάσει όσων ανέφερε η αστυνομία, τουλάχιστον έξι ήταν τα θύματα πυρκαγιάς σε εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας που εκδηλώθηκε σήμερα (20/9) στο Μπανγκλαντές, προτού η Πυροσβεστική καταφέρει να τη σβήσει.

Η τραγωδία έφερε και πάλι στο προσκήνιο τις ανησυχίες και τους φόβους για την ασφάλεια των εργαζόμενων στη βιομηχανία αυτή, που σημειωτέον αξίζει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, καθώς ο τομέας ενδυμάτων του Μπαγκλαντές είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο μετά από αυτόν της Κίνας.

Σε πολλούς ανθρώπους επανήλθαν οι ζοφερές μνήμες του 2013, όταν 1.100 εργάτες κλωστοϋφαντουργίας είχαν χάσει τη ζωή τους κατά την κατάρρευση ενός εργοστασιακού συγκροτήματος, ενώ έναν χρόνο νωρίτερα είχαν σκοτωθεί 112 ακόμα άνθρωποι από φωτιά σε εργοστάσια ρούχων. Πρόκειται για δυο υποθέσεις που έστω και προσωρινά είχαν ξεκινήσει συζητήσεις για την ασφάλεια των ανθρώπων πίσω από το εμπόριο ενδυμάτων της Δύσης και όπως ήταν αναμενόμενο είχαν ξεσηκώσει σωρεία αντιδράσεων.

Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από το ισόγειο του τετραώροφου κτιρίου στο οποίο ήταν αποθηκευμένα χημικά και βαφές στην πόλη Μονσιγκάνζ, περίπου 20 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της χώρας Ντάκα, και εξαπλώθηκε με γρήγορους ρυθμούς.

«Το εργοστάσιο ήταν κλειστό όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, όμως κάποιοι εργάτες βρίσκονταν στο κτίριο και έξι πτώματα, μεταξύ αυτών και μίας γυναίκας, έχουν εντοπιστεί», δήλωσε ο Αλαμγκίρ Χοσάιν, αξιωματούχος της αστυνομίας.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν την πυρκαγιά, όμως δεν είναι ακόμη γνωστό αν υπάρχουν και άλλοι εργαζόμενοι παγιδευμένοι στο κτίριο.

Περίπου 4 εκατομμύρια είναι οι άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα υφαντουργίας του Μπανγκλαντές, η αξία του οποίου αγγίζει τα 28 δισεκατομμύρια δολάρια και αποτελεί το 80% των εσόδων της χώρας από τις εξαγωγές.

(Φωτογραφεία αρχείου)

 

 

 Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: