Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
10 Μαΐ 2021
Πολιτισμός

Μαθητικά βραβεία στην ακριτική Σταυρούπολη Ξάνθης

 

 
Σε λαμπρή τελετή, απονεμήθηκαν στο σχολικό συγκρότημα της ακριτικής Σταυρούπολης Ξάνθης, για δεκάτη τετάρτη συνεχή χρονιά, παρουσία των τοπικών αρχών, τα βραβεία στους πρωτεύσαντες  και στους  αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες  όλων των τάξεων του Γυμνασίου και Λυκείου Σταυρουπόλεως, καθώς επίσης και στους εισαχθέντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τα βραβεία ήταν χρηματικά, σε ορισμένoυς δόθηκαν και tablet και χορηγός τους ήταν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Τάσος Κοντογιαννίδης. Συνολικά δόθηκε από τον Τ. Κοντογιαννίδη το ποσό των 5.000 ευρώ σε 21 μαθητές και μαθήτριες.

Απονομή βραβείου από τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη

Χαιρετισμό απηύθυναν στους μαθητές, ο Μητροπολίτης Ξάνθης  κ. Παντελεήμων,  ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, και  εκ μέρους του δημάρχου Ξάνθης Χαρ. Δημαρχόπουλου, η αντιδήμαρχος Δέσποινα Παρτσαλίδου, οι οποίοι τους  συνεχάρησαν για την πρόοδο τους και τους προέτρεψαν να συνεχίσουν να είναι επιμελείς για να προκόψουν.
Ο χορηγός των βραβείων Τάσος Κοντογιαννίδης  τόνισε στην ομιλία του, ότι η απονομή των βραβείων έχει ως σκοπό την οικονομική ενίσχυση των αριστούχων και απόρων μαθητών της παραμεθορίου περιοχής της Ξάνθης και ως στόχο, την καλλιέργεια πνεύματος ευγενούς αμίλλης μεταξύ τους, την απόκτηση γνώσεων, την πρόοδο και την προκοπή τους. Τους προέτρεψε να συνεχίσουν να είναι επιμελείς, να αντιστέκονται και να αποφεύγουν τους πειρασμούς, όπως τα δηλητήρια των ναρκωτικών που σκοτώνουν, να είναι θαρραλέοι και με αισιοδοξία να ατενίζουν το μέλλον.
Απονομή βραβείου από τον παλιό διεθνή ποδοσφαιριστή Αντώνη Αντωνιάδη

Ο ξανθιώτης παλιός διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Αντώνης Αντωνιάδης, επεσήμανε στην ομιλία του στους μαθητές ότι «τίποτα στη ζωή δεν χαρίζεται παρά μόνο αποκτάται και κατακτιέται με σκληρή δουλειά, με μεγάλη προσπάθεια, με στερήσεις, με υπομονή και επιμονή για να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Το διάβασμα και οι γνώσεις που θα αποκτήσετε στα θρανία και με τη μελέτη, θα είναι για σας, τα εφόδια και το κλειδί για να ανοίγετε με ευκολία τις πόρτες της ζωής και της επιτυχίας». Επίσης τους παρότρυνε να αποφεύγουν να πλησιάσουν τα ναρκωτικά που σκοτώνουν και τους προέτρεψε να στραφούν και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, σε όποιο τομέα επιθυμούν.
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες στα ΑΕΙ: Εύα Αραμπ ( Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας),  Μποράλντα Ντρομπονίκου ( (Κοινωνική Ανθρωπολογίας και Ιστορίας-Πανεπ. Αιγαίου),  στα ΤΕΙ  η Ευαγγελία Καλογεροπούλου και η καταγόμενη από τα Κομνηνά Ξάνθης Αγάπη-Μαρία Κεβεντζίδου στο Αριστοτέλειο Πανεπ. Θεσσαλονίκης, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών).
Συμβουλές και παραινέσεις στα παιδιά από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονα και τον χορηγό των βραβείων δημοσιογράφο και συγγραφέα Τάσο Κοντογιαννίδη.

Βραβεύτηκαν επίσης οι μαθητές και μαθήτριες που  επρώτευσαν και αρίστευσαν: α) Στο Γυμνάσιο οι:   Θεόδ. Χωραφάς, Σοφία Ελευθεριάδου, Τζ. Μαζελί, Νικολέτα Γενετίδου, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Αναστασία Κουρτεσάκη- Κουτελίδου, και Απόστολος Καρασακαλίδης. Από το Λύκειο οι: Ηλίας Κουτελίδης, Χαρά Κεφαλά, Αντώνιος Μανωλιτζάς, Γεώργιος Καρασακαλίδης, Γεώργιος Παπαδόπουλος, Αλεξάνδρα Λημνιού , Σάββας Ισαακίδης- Αμερικάνος. Απονεμήθηκαν επίσης χρηματικά βραβεία σε αριστούχους μαθητές και μαθήτριες που κατάγονται από τα Κομνηνά Ξάνθης.
Επίσης ο κ. Κοντογιαννίδης πρόσφερε το ποσό των 300 ευρώ στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης για την ενίσχυση του σπουδαίου φιλανθρωπικού  έργου της.

Related posts