Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
27 Φεβ 2021
Πολιτισμός

Μαθητές μόδας από όλο τον κόσμο στην τρίτη μεγάλη έκθεση της Μαρίας Διαμάντη

Το δεύτερο χρόνο ζωής διανύουν φέτος τα διαδικτυακά μαθήματα μόδας της Μαρίας Διαμάντη, τα οποία παραδίδει  σε Έλληνες ομογενείς μαθητές μόδας σε όλο τον κόσμο. Έτσι μαθητές μόδας από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στην τρίτη κατά σειρά έκθεση της Μαρίας Διαμάντη.

Η Μαρία  Διαμάντη λέει:

«Είμαι χαρούμενη γιατί αυτό λειτουργούσε αντίθετα για τα ελληνικά δεδομένα. Μέχρι τώρα πολλά δικά μας παιδιά έφευγαν για να σπουδάσουν μόδα στο εξωτερικό.»

Και συνεχίζει :

« Εγώ προσωπικά έχω προετοιμάσει πολλά παιδιά  για την εισαγωγή τους σε πολλές διάσημες σχολές μόδας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τώρα δίνεται η δυνατότητα σε παιδιά που για επαγγελματικούς ή οικονομικούς λόγους βρίσκονται στο εξωτερικό, μέσω του διαδικτύου, να συνεχίσουν ή να ξεκινήσουν μαθήματα μόδας στην Ελλάδα. Η ιδέα  ξεκίνησε πέρυσι. Κάποιοι μαθητές μου πρότειναν  τη διαδικτυακή παρακολούθηση μαθημάτων. Για  κάποιο λόγο αναζητούσαν πλέον την τύχη τους σε άλλη χώρα αλλά δεν ήθελαν να διακόψουν τα μαθήματα τους. Έφυγαν αλλά τα μαθήματα συνέχιζαν να τα κάνουν διαδικτυακά. Σύντομα  η ιδέα αυτή εξελίχθηκε. Το ατελιέ Maria DiamanDi,έγινε γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο και εγώ έχω την τύχη και την χαρά να συναναστρέφομαι καθημερινά με πολίτες του κόσμου. Με κέντρο την Αθήνα «οδηγώ»  τις σπουδές τους αλλά και τους  οργανώνω για την επόμενη έκθεση της ομάδας μας για την οποία μάλιστα θα ταξιδέψουν και μέχρι τη χώρα μας.”

Who is who

Η Μαρία Διαμάντη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο οικογενειακό ατελιέ και σχολή ραπτικής που η γιαγιά της διατηρούσε από το 1930. Σπούδασε σχέδιο μόδας και ενδυματολογία θεάτρου και δίδαξε σε σχολές μόδας στην Ελλάδα. Το 2011 δημιούργησε το δικό της ατελιέ στον ίδιο δρόμο του Κεραμικού όπου στεγαζόταν το ατελιέ της γιαγιάς της, την οδό Μαραθώνος.

Από τότε σχεδιάζει και πουλά ρούχα χειροποίητα, αποκλειστικά κατασκευασμένα για το άτομο για το οποίο προορίζονται, αναβίωσε τα ”μαθήματα μόδας” που η γιαγιά της παρέδιδε τα οποία με βασικό άξονα την παροχή εξατομικευμένης γνώσης και τεχνογνωσίας σύντομα μετατράπηκαν σε αποκλειστικά πριβέ σειρές μαθημάτων μέσω των οποίων κάποιος μπορεί να εκκολαφθεί σχεδιαστής – δημιουργός και τέλος ερευνώντας τα όρια της μόδας ως προς την σχέση της με την τέχνη μελετά και κατασκευάζει τα ”γλυπτά φορέματα” .

Πρόσφατα επέκτεινε τις δραστηριότητες του ατελιέ παραδίδοντας on-line μαθήματα μόδας σε Έλληνες του εξωτερικού σε όλο τον κόσμο μέσω τον οποίων η ομάδα της μεγάλωσε και απέκτησε διεθνή χαρακτήρα.

Έχει ήδη παρουσιάσει με την ομάδα της δύο εκθέσεις, τη μια τον Απρίλιο του 2014 με τίτλο ”180 minutes for 18 ideas” και θέμα το κοστούμι ως μορφή τέχνης με εναλλακτικές πρώτες ύλες και τη δεύτερη τον Ιούνιο του 2017 με τίτλο #fashionrewindproject και θέμα το κοστούμι ως μορφή τέχνης στη μόδα και τον κινηματογράφο προηγούμενων δεκαετιών, στις οποίες νέοι μαθητές κλήθηκαν να βγουν από τα στενά πλαίσια που μέχρι τότε όριζαν στο μυαλό τους το ένδυμα και να περιπλανηθούν σε επιπλέον περιοχές. Να αντιμετωπίσουν το ρούχο ως ”έργο”, ως ”μέσο” μετάδοσης ενός μηνύματος, με σκοπό να αλλάξουν μια και καλή τον τρόπο που θα έβλεπαν από τότε και πέρα τη μόδα και τα προϊόντα της. Η ίδια μαζί με την η ομάδα της, σήμερα μας ανακοινώνουν ότι εδώ και δύο χρόνια ήδη μελετούν και εργάζονται πάνω στην τρίτη τους κατά σειρά ομαδική έκθεση στην οποία μάλιστα θα λάβουν μέρος μαθητές μόδας από όλο τον κόσμο οι οποίοι θα ταξιδέψουν για το σκοπό αυτό στην Αθήνα. Το θέμα και η ημερομηνία θα ανακοινωθούν επίσημα από το ατελιέ τον Ιανουάριο του 2019.

​Το ατελιέ της Μαρίας Διαμάντη βρίσκεται στην οδό Μαραθώνος 31 στον Κεραμεικό.

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί της στο επίσημο site της:www.mariadiamandi.com

στο mdiamadi@yahoo.gr

στην επίσημη σελίδα της στο Face book :

Maria Diamandi ( https://www.facebook.com/mariadiamandiofficialpage/ )

 

και στον επίσημο λογαριασμό της στο instagram: Maria Diamandi official

( https://www.instagram.com/maria_diamandi/ )

 

 

 

 

Related posts