Subscribe Now
Trending News
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
21 Ιούλ 2024
Απόψεις

Μας φέρατε πίσω τους τοκογλύφους !!!


Του Πέρη Χαλάτση

Το ξέρετε ότι επιστρέψαμε στους τοκογλύφους;
Το ξέρετε ότι ανθεί η τοκογλυφία και επιστρέψαμε σε εποχές του 1990;
Ο κόσμος έμεινε από μετρητό όχι από κακή διαχείριση που έκανε αλλά από κακούς πολιτικούς και την κακή διαχείριση που του έκαναν.
Αυτοί που πήγαν στην Ευρώπη και έκαναν υποτιμητικές συναλλαγές, αυτοί που έσκυψαν το κεφάλι στους Ευρωπαίους ηγέτες, τώρα για να βουλώσουν τις τρύπες που άνοιξαν , χτυπούν αλύπητα τον φτωχό Έλληνα.
Μα ποιος ηγέτης εξουθενώνει τους πολίτες της χώρας που ηγείται;
Ποιος ηγέτης εκτελεί με τον ποιο απάνθρωπο τρόπο τους πολίτες .Τους τίμιους ανθρώπους.
Ο φτωχός βιοπαλαιστής πληρώνει και με το παραπάνω. Οι πλούσιοι κάνουν το κορόιδο. Και το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να διαμαρτύρονται και να απειλούν με αποκαλύψεις.Ότι θα ξεσκεπάσουν τα άπλυτα των πολιτικών που χρηματοδοτούσαν.
Όταν ο άλλος που για περισσότερο από 30 χρόνια ζούσε με στερήσεις για να χτίσει ένα σπίτι και να το αφήσει στα παιδιά του, τώρα αναγκάζεται να δανεισθεί για να πληρώσει τα χαράτσια που του επιβάλουν οι ηγέτες.
Οι πολιτικοί , μας είχαν υποσχεθεί ότι θα τελείωνε το χαράτσι και πριν προλάβουμε να αναπνεύσουμε μπήκαν στην Βουλή όλοι αυτοί οι ηγέτες -που το μόνο που δεν σκέφτονται είναι τους Έλληνες – και ψήφισαν την συνέχιση της ντροπής. Ψήφισαν εκ νέου καινούργια χαράτσια. Και γελάσαμε όταν ο πρωθυπουργός μας έκανε και έκπτωση στα χαράτσια.
Ποιοι κερδίζουν από αυτή την υπόθεση κύριοι υπουργοί και λεβέντες μου βουλευτές ( που δεν ντρέπεστε να κυκλοφορείτε στο δρόμο) ;
Κερδίζουν οι τοκογλύφοι.
Πήγε φίλος που έχασε ότι είχε και δεν είχε για να αγοράσει ένα μικρό αυτοκινητάκι μεταχειρισμένο αξίας 4.000 ευρώ.
Πούλησε το DS3 που είχε για να πληρώσει τις δόσεις του φόρου ακίνητης περιουσίας. Δεν άντεχε όμως τις δυο συγκοινωνίες και δύο τέσσερις για να πάει και να επιστρέψει στο σπίτι του από τη δουλειά του και είπε να αγοράσει ένα μικρό – μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.
Πήγε στον μάντρα και αυτός του είπε.
“ Έχεις μετρητά”;
Η απάντηση ήταν Όχι.
Και η πρόταση ήταν εξωφρενική.
Δώσε μου τα 1000 ευρώ για τα χαρτιά και μετά θα μου δίνεις 360 ευρώ για τα 36 μήνες.
Βάλτε τα κάτω να σας πω πόσο θα κοστίσει το αυτοκινητάκι.
Αντί 4.000 ευρώ μετρητά θα πληρώσει 360Χ36=12.960 + 1000 ευρώ αρχικά μας κάνουν 13.960
Αυτό σημαίνει σούπερ τοκογλυφία. Αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα. Ποιος υπουργός ρε παιδιά, σας έχει σκεφτεί όταν επιβάλει χαράτσια.
Ποιος υπουργός σκέφτεται πραγματικά τον Έλληνα;
Ποιος υπουργός έχει σκεφτεί τη νέα γενιά που βγαίνει τώρα από τα Πανεπιστήμια;
ΚΑΝΕΝΑΣ
Ποιος βουλευτής στην επαρχία πάει στα πάτρια εδάφη του και κυκλοφορεί με το κεφάλι ψηλά;
Και να μην έχει πάρει μέρος στις αποφάσεις της ντροπής, έχει σίγουρα συμφωνήσει και έχει υπογράψει την καταδίκη των συμπατριωτών του.
Και να μην έχει συμφωνήσει στο τέλος έχει υπογράψει γιατί σκέφτεται και τη θεσούλα του.
Θέλει και να το παίζει βουλευτής.
Ντροπή κύριοι.
Καταντήσατε έναν περήφανο λαό σε επαίτη.
Οι Έλληνες είναι ο μοναδικός λαός στον κόσμο που μέσα σε τρία χρόνια έχει φάει τέτοια κατρακύλα που δεν μπορεί κανένας όχι να το χωνέψει αλλά και να το διανοηθεί.
Συγχαρητήρια στους ηγέτες μας. Συγχαρητήρια που έφεραν πίσω την φτώχεια,την εξαθλίωση,την τοκογλυφία.