Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
22 Μαΐ 2022
Πολιτισμός

Μαρίτα Ρίτζι: Ετοιμάζομαι για πρεμιέρα με ένα καινούριο έργο που θα εντυπωσιάσει

Του Πέτρου Κανελλόπουλου

Έχω τη χαρά, να φιλοξενώ στο now24 μια ιδιαίτερη προσωπικότητα. Μια γυναίκα που αντιστέκεται σε όλα. Πολυτάλαντη και με στόχους.

Πέτρος Κανελλόπουλος  : Δεν ξέρω τι να πρωτοπώ για εσένα αεικίνητη Μαρίτα. Δεν ξέρω από πού να αρχίσω. Είναι τόσα πολλά πoυ θέλω να μάθω ,που δεν μας φτάνει ένα 24ωρο. Αλλά ας αρχίσω από τα κλασσικά. Τι ετοιμάζεις αυτό τον καιρό θεατρικά ;

Μαρίτα Ρίτζι : Καταρχήν σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι που τα ξαναλέμε, έστω και από αυτή την συνέντευξη. Ετοιμάζομαι για πρεμιέρα. Σε ένα καινούριο έργο.

Π.Κ : Δικό σου να υποθέσω.

Μαρίτα Ρίτζι : Ναι, δικό μου. Λέγεται ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΟΝΟ και είναι κομεντί.

Π.Κ  : Που θα το παρουσιάσεις ;

Μαρίτα Ρίτζι  : Η αρχική ιδέα ήταν μόνο σε σπίτια να παίζουμε. Κατ οίκον παράσταση. Όπως γινόταν μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο στην Ελλάδα, αλλά και στο Εξωτερικό.

Π.Κ  : Πολύ ενδιαφέρον μου ακούγεται ! Ομολογώ πως δεν το έχω ξανακούσει να γίνεται αυτό.

Μαρίτα Ρίτζι  : Όχι. Μπορώ να πω, πως πάλι πρωτοπορώ . Μου αρέσει να πρωτοπορώ. Όμως στη συνέχεια κρίναμε με την φίλη και συνάδελφο ,Φαίη Ντεμάνη, πως πρέπει να το παρουσιάσουμε και σε θέατρο. Τελικά αποφασίσαμε η πρεμιέρα να γίνει την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 19.45 στο θέατρο (μικρό Broadway).

Π.Κ : Μπορείς να μας πεις με λίγα λόγια το Story ;

Μαρίτα Ρίτζι : Φυσικά. Η Χρύσα και η Αρτεμις, είναι φίλες παιδικές, παντρεμένες και παράλληλα απογοητευμένες από τους συζύγους τους. Μέχρι που τους εγκαταλείπουν,φεύγοντας από τα σπίτια τους, χωρίς να αφήσουν, κανένα σημείωμα, και νοικιάζουν ένα διαμέρισμα για δύο μέρες μόνο, ώστε να δουν πως θα αντιδράσουν και αν τις αναζητήσουν. Το τι θα κάνουν, ο κόσμος αποφασίζει. Είναι διαδραστικό.

Π.Κ : Νομίζω θα γίνει επιτυχία και αυτό, όπως και το DELETE , που αν δεν κάνω λάθος, πήγε 3 χρονιές.

Μαρίτα Ρίτζι : Σωστά !

Π.Κ  : Πόσα θεατρικά έχεις γράψει ;

Μαρίτα Ρίτζι : Δέκα και τελειώνω κι άλλο ένα.

Π.Κ : Είσαι ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης, παραγωγός και τώρα πολιτικός. Πως συνδυάζονται όλα αυτά ;

Μαρίτα Ρίτζι : Όλα συνδυάζονται, αρκεί να υπάρχει πρόγραμμα και στόχος.

Π.Κ : Τα προλαβαίνεις ;

Μαρίτα Ρίτζι  : Τις περισσότερες φορές ναι. Υπάρχουν και κάποιες μέρες, που θα ήθελα να ήταν 36 ώρες το 24ωρο !

Π.Κ  : Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με την πολιτική ;

Μαρίτα Ρίτζι  : Από αγανάκτηση. Δεν γίνεται όλοι μας να διαμαρτυρόμαστε από τον καναπέ μας. Πρέπει και κάποιοι να βγουν μπροστά. Ε, αυτό έκανα. Βγήκα μπροστά.

Π.Κ : Ομολογώ πως είσαι αρκετά δραστήρια, αλλά αυτό δεν το περίμενα.

Μαρίτα Ρίτζι  : Ούτε κι εγώ, πίστεψέ με. Δεν είχα φανταστεί πως θα μπορούσα να ασχοληθώ με την πολιτική. Δεν είχα ιδέα για πολλά θέματα που αφορούν τη χώρα μας, επειδή δεν είχα ασχοληθεί. Όμως με τον Covid 19, τα μέτρα, τις απαγορεύσεις, τη διχόνοια και τους εξαναγκασμούς, κατάλαβα, πως κάτι ‘άσχημο παίζεται , πως κάτι δεν πάει καλά, γιατί απλά σκέφτηκα το αυτονόητο και ρώτησα τον εαυτό μου,…. Πότε μια κυβέρνηση σου πήρε τις ελευθερίες για μια πανδημία, που από ότι καταλάβαμε πλέον όλοι μας, είναι πως δεν ήταν πανδημία, αλλά μια απλή ίωση.Πότε σου έβαλε πρόστιμο για το καλό σου ; Και τόσα άλλα..

Π.Κ  : Πως αποφάσισες να πολιτευτείς στο πλευρό του Φαίδωνα Βόβολη ;

Μαρίτα Ρίτζι  : Με έπεισε με το καθαρό του βλέμμα. Με έπεισε για την αγάπη που έχει στην Ελλάδα μας, στη θρησκεία μας, στον θεσμό της οικογένειας,  επειδή πολύ απλά, είναι Έλληνας και μάλιστα διακεκριμένος καρδιολόγος.

Π.Κ : Είναι γνωστό αυτό. Εξάλλου από ότι έχω μάθει, έχει καλά ποσοστά και μπαίνει στη Βουλή.

Μαρίτα Ρίτζι : Ο κόσμος σε αυτόν έχει αποθέσει τις ελπίδες του, διότι τους δοκιμάσαμε όλους και μας είναι άχρηστοι. Στη Βουλή, πρέπει να μπουν μόνο Έλληνες !

Π.Κ  : Πως τα βλέπεις τα πράγματα με τον πόλεμο στην Ουκρανία ;

Μαρίτα Ρίτζι : Καταρχήν είμαι κατά του πολέμου και υπέρ της Ειρήνης. Θα ήθελα να σταματήσει χθες. Η Ελλάδα θα έχει τρομερές επιπτώσεις. Μπλέξαμε άσχημα με τον Μητσοτάκη. Γίναμε επίσημα εχθρός της Ρωσίας, ενώ θα έπρεπε να κρατήσει μια ουδέτερη θέση, αφού η Ουκρανία δεν είναι στο ΝΑΤΟ. Κακώς έστειλε οπλισμό. Ανθρωπιστική βοήθεια και μόνο θα έπρεπε να έστελνε. Ενώ τώρα μας έβαλε σε τρομερό κίνδυνο. Πάντα σε ένα πόλεμο υπάρχουν παράπλευρες απώλειες, αλλά εμείς ως κίνημα επιμένουμε στις διαπραγματεύσεις και στην Διπλωματία.

Π.Κ : Που κατεβαίνεις υποψήφια ;

Μαρίτα Ρίτζι  : Στην Α’ Ανατολική Αττική , με τους ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ .

Π.Κ  : Σου εύχομαι καλή επιτυχία πάντως μέσα από την καρδιά μου κι επίσης εύχομαι τα καλλίτερα για την χώρα μας.

Μαρίτα Ρίτζι  : Εγώ σε ευχαριστώ για  την φιλοξενία , κι εύχομαι σύντομα να τα ξαναπούμε.

Π.Κ : Το ελπίζω !

Related posts