Επιστροφή στην κορυφή
Τρίτη, 16 Ιαν 2018
 
 

Λονδίνο: Χειρόφρενο στο μετρό, χάος στην πόλη (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, 09 Ιανουάριος 2017 - 16:31

-a Μέγεθος κειμένου +A

strike-pngΚυκλοφοριακό χάος επικρατεί στο Λονδίνο ύστερα από την απόφαση των εργαζομένων του μετρό να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία από το απόγευμα της Κυριακής.

Άδικα περίμεναν, νωρίτερα σήμερα, τον συρμό να φανεί οι περίπου 700 επιβάτες στον σταθμό του Clapham Junction, αφού το τρένο δεν ερχόταν και τελικά ο χώρος εκκενώθηκε από τις αρχές.

Οι κάτοικοι κατέφυγαν στα αυτοκίνητα, τα ποδήλατα, τα λεωφορεία ακόμη και στα πόδια για να φτάσουν στους προορισμούς τους. Οι ουρές στους σταθμούς των λεωφορείων είναι τόσο μεγάλες, που δημιουργούν πρόβλημα στις μετακινήσεις των αυτοκινήτων.

Οι εργαζόμενοι του μετρό καταγγέλλουν τη μείωση των θέσεων εργασίας, λόγω της κατάργησης των εκδοτηρίων εισιτηρίων στους σταθμούς, που αντικαταστάθηκαν από αυτόματα εκδοτήρια. Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με τα δύο συνδικάτα, που ζήτησαν την πραγματοποίηση της απεργιακής κινητοποίησης, περισσότερες από 800 θέσεις «που είναι κρίσιμες για την ασφάλεια στους σταθμούς» περικόπηκαν, την ώρα που οι δεσμεύσεις που έγιναν για νέους διορισμούς δεν ήταν επαρκείς.

Να σημειωθεί ότι καθημερινά 4.8 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν τον υπόγειο σιδηρόδρομο στο Λονδίνο. Ο δήμαρχος της πόλης, Σαντίκ Καν, έκανε έκκληση προς τις ενώσεις των εργαζομένων του μετρό να ακυρώσουν την απεργία τους και να διαπραγματευτούν για το καλό των πολιτών.Μοιράσου το…!
Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: