Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
07 Ιούλ 2022
SLIDER

Lockdown σε όλη την Αγγλία-Μόνο τα σχολεία θα λειτουργούν

Η Αγγλία μπαίνει για δεύτερη φορά σε lockdown. Ο Μπόρις Τζόνσον βλέποντας την έξαρση του κορωνοϊού να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε το δεύτερο lockdown το οποίο θα ξεκινήσει την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει εως τις 2 Δεκεμβρίου.

Είναι τόσοι οι θάνατοι από κορωνοϊό που δεν προλαβαίνουν ούτε τους νεκρούς να θάβουν. Το σύστημα υγείας δεν αντέχει άλλους ασθενείς. Οι γιατροί καθημερινά διαμαρτύρονται ότι δεν προλαβαίνουν ούτε τις απαραίτητες εξετάσεις να κάνουν ενώ καλούνται να επιλέξουν «ποιος θα ζήσει και προς θα πεθάνει».

Τα μέτρα υπαγορεύονται από την επιδεινούμενη επιδημιολογική εικόνα στη χώρα, με την επιστημονική επιτροπή SAGE να εκτιμά ότι ήδη οι θάνατοι βρίσκονται στην τροχιά του «εύλογου χειρίστου σεναρίου» που προβλέπει 85.000 θύματα.

Οι επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης προειδοποίησαν ότι σε τρεις εβδομάδες θα υπάρξει κορεσμός των μονάδων εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία της χώρας, καθώς τα κρούσματα και οι νοσηλείες φορέων του ιού είναι ήδη σε τροχιά χειρότερη από το ίδιο εύλογο χείριστο σενάριο.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου που κάποτε ήταν υπέρμαχος της ανοσίας της αγέλης διαπίστωσε ότι ήταν λάθος αυτό και μόνο με τα αυστηρά μέτρα θα περιορισθεί ο κορωνοϊός.

Έτσι από την Πέμπτη κλείνουν όλοι οι χώροι αναψυχής και διασκέδασης, γυμναστήρια και κομμωτήρια.Σε όλη την αγγλική επικράτεια θα κλείσουν τα καταστήματα εστίασης και τα καταστήματα που δεν πωλούν αναγκαία είδη. Θα εξαιρούνται εστιατόρια που κάνουν γεύματα σε πακέτο και παράδοση κατ’ οίκον.

Θα κυκλοφορούν μόνο όσοι εργάζονται αναγκαστικά σε υπηρεσίες για το κοινό η οι γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους κατοίκους της Αγγλίας να μη βγαίνουν οι πολίτες χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος  λόγος από τα σπίτια τους. Το σύστημα εργασίας από το σπίτι δουλεύει με επιτυχία και έτσι οι επιπτώσεις από το νέο Lockdown θα είναι μικρές.

Ελεύθερα αλλά με μάσκες θα μπορούν να κινούνται όσοι αθλούνται, όσοι πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ, στα φαρμακεία η στα νοσοκομεία.

Απαγορεύονται οι συναντήσεις σε κλειστό χώρο μεταξύ ατόμων που δε συγκατοικούν

Θα  επιτρέπεται η συνάντηση με μόνο ένα άτομο από άλλο σπίτι σε υπαίθριο χώρο.

Ιατρικά ευάλωτοι πολίτες και οι άνω των 60 καλούνται να επιδεικνύουν πρόσθετη προσοχή, όχι όμως να θέσουν εαυτούς σε απομόνωση όπως την άνοιξη. Επίσης ζήτησε από τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στα εξωτερικό παρά μόνο για λόγους εργασίας.

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και κολέγια και οι παιδικοί σταθμοί, καθώς και οι υπαίθριες παιδικές χαρές, ενώ θα επιτρέπονται οι οικοδομικές εργασίες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ακόμη ότι παρατείνεται έως το τέλος Νοεμβρίου το πρόγραμμα στήριξης θέσεων εργασίας, με την πληρωμή από το κράτος του 80% του μισθού ιδιωτικών υπαλλήλων που τελούν υπό αναστολή εργασίας.

Όλα τα οικονομικά μέτρα θα υποβληθούν αύριο Τρίτη στο κοινοβούλιο και την Τετάρτη θα τεθούν σε ψηφοφορία. Τα μέτρα θα ισχύουν ένα λεπτό μετά από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Κλείνοντας ο Μπόρις Τζόνσον είπε πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά, «ίσως πολύ διαφορετικά», αλλά ελπίζει τα μέτρα να αποδώσουν.

Το lockdown αφορά μόνο την Αγγλία. Η Βόρεια Ιρλανδία και η Ουαλία έχουν ήδη εφαρμόσει δικές τους εκδοχές αυστηρότατων περιορισμών, όπως και η Σκωτία, η οποία απαγόρευσε τις μετακινήσεις από και προς την Αγγλία.

Related posts