Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
30 Σεπ 2022
Auto-Moto

«Lifesavers» :Αψηφώντας τις φλόγες και σώζοντας ζωές!

Η κατάσβεση πυρκαγιών είναι ένα από τα πολλά απαιτητικά καθήκοντα των πυροσβεστών. Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Lifesavers» της Ford οι κάμερες καταγράφουν τις προσπάθειες που κάνουν οι  ήρωες της Γαλλικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η περιοχή Bouche-Du-Rhône (Στόμιο του Ροδανού) είναι από τις πιο ξηρές της Γαλλίας με ανέμους που μπορεί να αγγίζουν τα 100 km/h. Όταν ξεσπά μία πυρκαγιά σε αυτή την περιοχή, σε συνδυασμό με την ξηρασία, μπορεί προκαλέσει την απόλυτη καταστροφή.

Αυτό είναι κάτι που οι πυροσβέστες της ομάδας Pompiers 13 γνωρίζουν πολύ καλά. Σε ένα πρωτοφανές περιστατικό τον περασμένο χρόνο  έδωσαν μάχη με τις φλόγες σε μία πυρκαγιά που κατέστρεψε πάνω από 400 εκτάρια..

Ο Grégory Lefeuvre, μέλος της ομάδας των πυροσβεστών στο τελευταίο βίντεο της σειράς «Lifesavers» της Ford μιλά με κάθε λεπτομέρεια για τη δουλειά των πυροσβεστών αλλά και για τη δύσκολες αποστολές που αναλαμβάνουν.

Εξηγεί τι σημαίνει να είσαι πυροσβέστης, την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε για να αποκτήσει τη δουλειά των ονείρων του και πώς η επιθυμία του να βοηθά και να είναι χρήσιμος στους άλλους αποτελεί την κινητήρια δύναμή του.

Στο ίδιο επεισόδιο θα δείτε την εκπαιδευόμενη Angélique Picatto, η οποία μαθαίνει τι σημαίνει να είσαι μέλος της ομάδας και μέχρι πού μπορεί να φτάσει η καταστροφική μανία μιας πυρκαγιάς. Έχοντας αντιληφθεί το υψηλό επίπεδο σωματικών και ψυχικών αντοχών που απαιτεί ο ρόλος της, ευελπιστεί να χτίσει μία επιτυχημένη καριέρα βοηθώντας τον συνάνθρωπο ως διασώστρια.

Στα προηγούμενα επεισόδια της σειρά «Lifesavers» η Ford παρουσίασε ομάδες διάσωσης σε υπηρεσία ασθενοφόρων στη Βαλένθια της Ισπανίας, σε νερό στο Nové Mlýny, στην Τσεχία, και σε βουνό στο Derby, στη Μ. Βρετανία.

Κάθε βίντεο αποκαλύπτει τις προκλήσεις, τους φόβους και τα κίνητρα αυτών των ηρώων από διαφορετικές ομάδες, συχνά εθελοντών, καθώς ριψοκινδυνεύουν ακόμα και τη ζωή τους για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη.

Οι  βιντεοκάμερες της Ford απαθανατίζουν τις σκληρές καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πρωταγωνιστής-διασώστης υπηρετώντας τις τοπικές κοινότητες. Η σειρά θα περιλαμβάνει:

Τα προηγούμενα επεισόδια :

Επεισόδιο 1: Υπηρεσία Ασθενοφόρων Βαλένθιας, Ισπανία

Επεισόδιο 2: Διάσωση σε Νερό, Τσεχία

Επεισόδιο 3: Διάσωση στο Όρος Derby, Μ. Βρετανία

Επεισόδιο 4: Πυροσβεστική Υπηρεσία Μασαλίας, Γαλλία

Μετά από αυτό το επεισόδιο με τους Γάλλους πυροσβέστες θα ακολουθήσουν τα επεισόδια με τον Βαυαρικό Ερυθρό Σταυρό ( Γερμανία) και την  Πυροσβεστική Υπηρεσία (Σλοβενία)

Ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου με τους Γάλλους πυροσβέστες, Grégory Lefeuvre, (Pompiers 13 Fire Brigade, France) δήλωσε:

«Το βασικό μου κίνητρο είναι να είμαι χρήσιμος για τους άλλους, να βρίσκομαι εκεί όταν κάποιος έχει ανάγκη βοήθειας, υποστήριξης. Καθημερινά, ως πυροσβέστες ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη δυστυχία, αλλά γνωρίζουμε εκπληκτικούς ανθρώπους, μπορούμε να βοηθάμε τους άλλους και αυτό είναι υπέροχο.»

O Jerome Isaac, producer, Ford Lifesavers δήλωσε:

«Ακολουθήσαμε την ομάδα Pompiers 13 σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, φορώντας τις ίδιες βαριές, προστατευτικές φόρμες, φιάλες οξυγόνου και αντιμετωπίσαμε την ίδια περιορισμένη ορατότητα, Οι θερμοκρασίες ήταν πολύ πάνω από 40 βαθμοί Κελσίου. Αυτή και μόνο η σύντομη εμπειρία άφησε το πλήρωμα και εμένα ιδρωμένους και εξουθενωμένους, παρόλα αυτά οι πυροσβέστες έκαναν αυτή την άσκηση όλη την ημέρα. Η καταγραφή των δρώμενων με μια κάμερα μπορεί να αποτυπώσει μόνο μέρος της καθημερινότητάς τους και της απαιτούμενης σωματικής και ψυχικής δύναμης, αλλά ευτυχώς, αυτό το βίντεο δίνει μία εικόνα από τη ζωή αυτών ηρώων διασωστών».

Related posts