Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στη δομή του Καρά Τεπέ στη Λέσβο.
Μέχρι αυτή την ώρα (13:00) έχουν προσέλθει στο νέο καταυλισμό συνολικά 3.000 πρόσφυγες οι οποίοι θα στεγαστούν στις σκηνές που έχουν στηθεί στον χώρο του πρώην Σκοπευτηρίου.
Την ίδια ώρα, πολύ μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών φεύγουν από τους δρόμους και τα κτήματα όπου δεν επιχειρεί η Αστυνομία, μαζεύουν τα πράγματα τους και αποχωρούν κινούμενοι από μόνοι τους προς τον νέο καταυλισμό, περνώντας μέσα από τα μπλόκα της Αστυνομίας.
Στην επιχείρηση, που παρακολουθούν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδης και Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, συμμετέχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μεταξύ των οποίων και 70 γυναίκες αστυνομικοί που μετακινήθηκαν ειδικά για τον σκοπό αυτό στη Μυτιλήνη από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.
Σημειώνεται ότι από μέρους της Αστυνομίας λαμβάνονται μεγάλα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό. Οι αστυνομικοί επιχειρούν με ειδικές φόρμες προστασίας, ενώ τα ΜΑΤ -προς το παρόν και δεδομένου του ότι δεν υπάρχουν αντιδράσεις- παρακολουθούν την όλη διαδικασία από απόσταση.
Σήμερα είναι η ένατη μέρα από τη φωτιά που κατέστρεψε τον καταυλισμό της Μόριας και περίπου 13.000 πυρόπληκτοι φυγάδες από αυτόν, ζουν πάνω στον δρόμο ή σε κτήματα και στους προαύλειους χώρους επιχειρήσεων που και αυτές παραμένουν εννιά μέρες τώρα κλειστές. Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν ότι «η επιχείρηση έχει σαφές ανθρωπιστικό περιεχόμενο και στοχεύει και στην προστασία της δημόσιας υγείας».
Related posts
Νεκρά ψάρια στον Γοργοπόταμο
Κύμα αποχωρήσεων από τους ΑΝΕΛ!
Αναζήτηση
Τελευταία νέα
Νιγηρία: 13χρονο αγόρι καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή γιατί «βλαστήμησε»
Ο πλέον 16χρονος Ομάρ Φαρούκ καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση καθώς φέρεται να εξύβρισε τον Αλλάχ σε έντονη διαφωνία που είχε…