Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
01 Απρ 2020
Αεροπορικά νέα

Λειτουργικός όλο το χρόνο ο Δορυφορικός Αεροσταθμός (STB) στον ΔΑΑ

Μετά την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του Κεντρικού Κτιρίου στις περιοχές Extra Schengen το 2015 και Intra Schengen το 2017, σειρά πήρε ο Δορυφορικός Αεροσταθμός (STB), ο οποίος πλέον είναι πλήρως λειτουργικός όλο το χρόνο. Στόχος αυτής της αναβάθμισης ήταν αφενός η δημιουργία μιας ξεχωριστής εμπειρίας για τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό των επιβατών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, αφετέρου δε η εξυπηρέτηση των oλοένα και περισσότερων αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες εντάσσουν την Αθήνα στη λίστα των προορισμών τους.

Κι έτσι ένας νέος «προορισμός» στο ταξίδι σας περιμένει με σύγχρονες αισθητικές βελτιώσεις που «απογειώνουν» την εμπειρία. Αφετηρία του ο εντυπωσιακός Υπόγειος Διάδρομος (Underground Link) που συνδέει το Κεντρικό Κτίριο με τον Δορυφορικό Αεροσταθμό. Στα 600 περίπου μέτρα του η διαδρομή μετατρέπεται σε μια συναρπαστική κιναισθητική εμπειρία, που ξετυλίγεται μέσα από εικόνες και χάρτες της Αθήνας, σε τέσσερις ενότητες: Ιστορία (History), Πολιτισμός (Culture), Ζωή (Life) και Φύση (Nature).

Η κεντρική ιδέα της πρότασης “Light at the end of the tunnel” υλοποιείται μέσα από εφαρμογές φωτισμού και τεχνολογίας. Έτσι οι επιβάτες που κινούνται στο τούνελ βιώνουν όμορφες εκπλήξεις, για παράδειγμα, video walls με εικόνες θάλασσας ή εγκαταστάσεις με πορτρέτα-βίντεο επισκεπτών που μιλούν για την Αθήνα. Καθώς το τούνελ τελειώνει, ακολουθεί το Σημείο Ελέγχου (Screening Area), όπου εδώ έγιναν κυρίως λειτουργικές αλλαγές, ενώ δόθηκε έμφαση στο φωτισμό. Καθώς οι επιβάτες έχουν ολοκληρώσει τον έλεγχο, έχουν τη δυνατότητα -πιο χαλαροί πλέον- να κινηθούν στο ισόγειο, όπου υπάρχουν δύο lounges αναχωρήσεων. Οι χώροι αναμονής είναι διακριτοί με χαμηλά διαχωριστικά και το καινοτομικό στοιχείο είναι το ότι ο έλεγχος πριν την επιβίβαση (pre boarding control) γίνεται κατά την είσοδο σε αυτούς, για να διευκολύνεται η έξοδος προς το αεροπλάνο (in-gate concept). Τα καταστήματα Βενέτης και WHSmith προσφέρονται για γευστικές απολαύσεις και αγορές της τελευταίας στιγμής αντίστοιχα.

Στον βασικό όροφο, στο Επίπεδο Αναχωρήσεων, το ταξίδι συνεχίζεται μέσα από τα καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών (Hellenic Duty Free Shops), όπου κυριαρχεί η έννοια του walk through. Οι επιβάτες κινούνται ελεύθερα ακολουθώντας έναν διάδρομο ελεύθερου σχήματος που αποτελείται από μαύρες πλάκες, ώστε να οδηγηθούν στην πλατεία, να ανασυνταχθούν αλλά και να πληροφορηθούν. Εδώ θα δούμε και τα καθιστικά δύο επιπέδων που παραπέμπουν σε κερκίδες, ενώ το τετράγωνο φωτιστικό αποτυπώνει το ίχνος της πλατείας. O εκτεταμένος χώρος εστίασης με τα Camden Food, Starbucks και The Beer House δίνει τη δυνατότητα για ένα απολαυστικό γεύμα ή καφέ και αναψυκτικό, ενώ τα καταστήματα Βενέτης, στις πύλες επιβίβασης, προσφέρουν το τελευταίο σνακ πριν από την πτήση. Η εμπειρία των αγορών εμπλουτίζεται μέσα από τα καταστήματα The Greek Designers και WΗSmith και με τις υπηρεσίες της ONExchange. Η απόλαυση, μάλιστα, γίνεται πιο ζωντανή, αν καθίσει κάποιος στο χώρο εστίασης με τις εκτεταμένες τζαμαρίες, που φέρνουν την πίστα… σε απευθείας σύνδεση με τους επιβάτες!

Αισθητική, λειτουργικότητα, άνεση. Αυτός είναι ο κωδικός του ταξιδιού στον Δορυφορικό Αεροσταθμό. Αναχώρηση από τον ΔΑΑ, προορισμός η εμπειρία!

Related posts