Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
17 Αυγ 2022
SLIDER

Λάθος προτεραιότητες βάζει ο Κώστας Μπακογιάννης

Ο νέος δήμαρχος προσπαθεί να υλοποιήσει όσα προεκλογικά υποσχέθηκε. Και ένα από αυτά είναι να αλλάξει την όψη στο λόφο του Λυκαβηττού. Μπράβο του.

Αλλά πριν φθάσει στα έργα του Λυκαβηττού μήπως πρέπει να ρίξει μια ματιά και στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας που είναι γεμάτοι με αστέγους και επαίτες.

Δεν καταλαβαίνει ότι ο τουρίστας που θα μιλήσει για την Ελλάδα δεν θα ανέβει μέχρι το Λυκαβηττό αλλά θα «φωτογραφίσει»  αυτό το χάλι που μας πληγώνει;

Ο Κώστας Μπακογιάννης με ανακοίνωσή του επισημαίνει:

“Υλοποιούμε το εμβληματικό έργο που θα αναδείξει ένα αστικό δάσος μοναδικού κάλους”.

Λέει ακόμη ότι:

Με μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων που θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 18 μήνες, ο λόφος του Λυκαβηττού, που αποτελεί ένα από τα πλέον εμβληματικά τοπόσημα της Αθήνας, αλλάζει όψη και γίνεται πιο ασφαλής για τους επισκέπτες του και τους περίοικους, έτσι ώστε να αποτελεί πόλο έλξης και τόπο αναψυχής για ακόμα περισσότερους Έλληνες και ξένους που θέλουν να απολαύσουν την ομορφιά του.

Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινούν οι διαδικασίες που είχαν σχεδιαστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, για την υλοποίηση μιας παρέμβασης εξαιρετικά μεγάλης σημασίας, σε έναν σπάνιας ομορφιάς πνεύμονα πρασίνου, που θα συμβάλει στην προστασία του αλλά και στην ανάδειξη του. Το έργο προϋπολογισμού ύψους 1.500.000 ευρώ, περιλαμβάνει την πιλοτική εφαρμογή καινοτόμων, αντιπλημμυρικών τεχνικών, με χρήση καλαίσθητων και ήπιων οικολογικών υλικών. Με τις παρεμβάσεις αυτές θα αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρατηρούνται όταν βρέχει στην περιοχή του λόφου από την πλευρά του Κολωνακίου. Στον δρόμο που διατρέχει τον λόφο μήκους περίπου 1700 μέτρων προγραμματίζεται να γίνει ασφαλτόστρωση με υλικό ειδικών προδιαγραφών. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλιστεί η πλήρης αντιπλημμυρική προστασία ενώ ο δρόμος θα είναι ενταγμένος αρμονικά στην φυσιογνωμία ενός μοναδικού, αστικού δάσους.

Εξαιρετικής καλαισθησίας θα είναι οι αποκαταστάσεις, με φυσικά υλικά, της περιπατητικής διαδρομής στα υφιστάμενα μονοπάτια, συνολικού μήκους τριών χιλιομέτρων, που θα συνδέουν επιμέρους σημεία όπως το Πέτρινο Περίπτερο και η Πράσινη Τέντα. Τμήματα αυτής της διαδρομής θα αποτελούνται από υλικό που κι αυτό θα συμβάλει όχι μόνο στην αντιπλημμυρική προστασία αλλά θα δίνει τη δυνατότητα στους χιλιάδες περιπατητές για μια άνετη και ασφαλή πεζοπορική εμπειρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων θα απευθυνθεί άμεσα στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου ζητώντας να παραχωρηθούν στον Δήμο Αθηναίων τα περίπου 35 στρέμματα ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ στον λόφο του Λυκαβηττού (από τη συνολική έκταση των 442 στρεμμάτων) προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός για την ολοκληρωμένη ανάπλασή του.

«Στόχος μας είναι να αποδώσουμε στους δημότες της Αθήνας αλλά και σε όλους τους επισκέπτες, έναν χώρο ζωής και ανάπτυξης δραστηριοτήτων αλλά και έναν φυσικό οργανισμό παραγωγής πολιτισμού. Μαζί με τα περίπου 35 στρέμματα που θα ζητήσουμε να μας παραχωρήσει η «Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου», υλοποιούμε το εμβληματικό έργο για τη δημιουργία ενός αστικού δάσους μοναδικού κάλους και χρησιμότητας, όχι μόνο για την Αθήνα αλλά και ολόκληρη την Αττική» επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Μπράβο δήμαρχε αλλά με τους αστέγους που έχουν γεμίσει όλα τα πεζοδρόμια στο κέντρο της Αθήνας τι θα γίνει;

Μήπως όλοι αυτοί οι άνθρωπου θα πρέπει να μεταφερθούν σε κάποιο κέντρο φιλοξενίας ;

Να γίνουν τα έργα στο Λυκαβηττό, να δουλέψουν και οι …εργολάβοι. Αλλά με τους φτωχούς ανθρώπους τι θα γίνει;

Καλό είναι να υλοποιείς τους στόχους και να κάνεις έργα αλλά Κώστα Μπακογιάννη μήπως πρέπει να βάλεις άλλους στόχους. Να καθαρίσεις πρώτα την πρωτεύουσα ;

Περικλής Χ.

 

Related posts