Επιστροφή στην κορυφή
Σαββάτο, 23 Ιουν 2018
 
 

Λαγοκέφαλους γέμισε το Λασίθι!

Τρίτη, 10 Οκτώβριος 2017 - 12:58

-a Μέγεθος κειμένου +A

Οι λαγοκέφαλοι έκαναν επιδρομή στα νερά του Λασιθίου, με αποτέλεσμα να έχουν αφανιστεί τα ψάρια και κυρίως τα κεφαλόποδα ( χταπόδια, σουπιές, καλαμάρια). Αυτό δεν προκαλεί μόνο οικολογική καταστροφή, αλλά και οικονομική για τους αλιείς.

Ο νομός Λασιθίου ήταν η πρώτη θαλάσσια περιοχή που επηρεάστηκε από την εισβολή των λαγοκέφαλων, οι οποίοι πέρασαν από τη διώρυγα του Σουέζ στη Μεσόγειο.

Συνεχώς αλιεύονται όλο και περισσότερα, κάτι που δείχνει πώς ο πολλαπλασιασμός των δηλητηριωδών εισβολέων είναι ανεξέλεγκτος, ωστόσο, δεν έχει γίνει κάποια ουσιώδες ενέργεια από την πλευρά του κράτους για να διερευνηθεί και αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Η ιχθυολόγος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Λασιθίου κ. Ελένη Ψόχιου, δήλωσε πώς κατατέθηκε νέα πρόταση για ένταξη στον άξονα Καινοτομίας του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας, μια προσπάθεια που καταβάλλουν από κοινού τα Τμήματα Αλιείας με το ΕΛΚΕΘΕ, ώστε να διερευνηθεί τι συμβαίνει στις θάλασσές από την παρουσία του λαγοκέφαλου.

Μέχρι στιγμής, η υπόλοιπη Ελλάδα απλώς είναι θεατής, για το πρόβλημα εξάπλωσης και ζημιάς που έχει προκαλέσει η επιδρομή των λαγοκέφαλων στην ιχθυοπανίδα, αν και υπάρχουν ενδείξεις πως το τοξικό ψάρι έχει αρχίσει και κινείται  βορειότερα.

Να σημειωθεί πως στις 27/9 ένας ψαράς έπιασε με δίχτυα ένα μεγάλο λαγοκέφαλο στο Ρίο.Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: