Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
26 Σεπ 2022
SLIDER

Κύπρος: Αναζητούν κι άλλα πιθανά θύματα του serial killer

Συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες στο μεταλλείο Μιτσερού και ειδικά στο φρεάτιο της φρίκης, αλλά και στο Ξυλιάτο με σκοπό να ξεκαθαριστούν τα σκοτεινά μυστικά που άρχισαν να εμφανίζονται μετά τον εντοπισμό του πτώματος της 38χρονης Mary Rose από τις Φιλιππίνες την Κυριακή 14 Απριλίου.
Ταυτόχρονα, εξειδικευμένοι δύτες με ειδικό εξοπλισμό και φουσκωτές βάρκες της ΕΜΑΚ, προσπάθησαν να βρουν το πτώμα της 6χρονης Sierra στο Ξυλιάτο, που, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του 35χρονου υπόπτου, βρίσκεται μέσα στη λίμνη.
Ρομποτική κάμερα, επί λεμβών της ΕΜΑΚ, συλλέγει πληροφορίες από τον βυθό της λίμνης, ενώ η πρώτη έρευνα δεν κατέδειξε οτιδήποτε.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, πρακτικές δυσκολίες καθιστούν αδύνατο τον εντοπισμό σορού στη συγκεκριμένη λίμνη. Οι αντικειμενικές δυσκολίες στο έργο των δυτών είναι η σχεδόν μηδενική ορατότητα, αλλά και η μορφολογία του βυθού, καθώς παρατηρούνται απότομες κλίσεις.
Στο Μιτσερό, όπου συνεχίζονται οι έρευνες με κάμερες τελευταίας τεχνολογίας, μετέβη και ο αστυνομικός διευθυντής Λευκωσίας, ο οποίος στη συνέχεια μετέβη και στο Ξυλιάτο.
Στο σημείο των ερευνών μετέβη και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, για επιτόπια ενημέρωση από τους αρμοδίους, ενώ νωρίτερα προέβη και σε δηλώσεις από το Αρχηγείο Αστυνομίας. Στη λίμνη Ξυλιάτου ενημερώθηκε για την εξέλιξη των ερευνών. Κατόπιν, μετέβη στο μεταλλείο του Μιτσερού για ενημέρωση επί των ερευνών στο φρεάτιο.
Στις δηλώσεις του, ο κ. Χρυσοστόμου αναφέρθηκε σε πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα έγκλημα, συστήνοντας κατανόηση για το έργο της Αστυνομίας. Σημείωσε ότι θα διερευνηθούν οι ευθύνες μετά τη διερεύνηση των εγκλημάτων που συγκλονίζουν την κυπριακή κοινωνία.
Τράγκολας: Θα συνεχιστούν οι έρευνες «όσο καιρό κι αν χρειαστεί»
Σε δηλώσεις του από το  μεταλλείο του Μιτσερού, ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας εξήγησε ότι ενημέρωσε τον Αρχηγό της Αστυνομίας για την πορεία των ερευνών, τόσο στο φρεάτιο της φρίκης όσο και στο Ξυλιάτο.
Επεξηγήθηκε ο βαθμός δυσκολίας, ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Τράγκολας, η έρευνα «πρέπει να γίνει με πάσα ασφάλεια, καθώς έχουμε έννοια του προσωπικού».
Στάθηκε στη συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες που έχουν τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, σημειώνοντας ότι το ρομπότ-κάμερα, που βρίσκεται στη λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου, θα μεταφερθεί κατόπιν στο Μιτσερό.
«Υπάρχουν άλλα σχέδια για το πώς θα προχωρήσουμε. Για την πορεία που θα πάρουν οι έρευνες, ώστε να οδηγηθούμε σε ένα ασφαλές πόρισμα και για τις δύο περιοχές» είπε ο διευθυντής της Πυροσβεστικής, ο οποίος βρίσκεται από νωρίς στο σημείο.
Εξήγησε ότι μέσα στο φρεάτιο υπάρχουν εμπόδια, τα οποία οι δυνάμεις προσπαθούν να ξεπεράσουν. «Μετά το ρομπότ θα ακολουθήσουν κι άλλοι τρόποι» είπε.
Ερωτηθείς για το πόσο θα συνεχιστούν οι έρευνες απάντησε σαφώς «όσο καιρό κι αν χρειαστεί», εξήγησε. «Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια» τόνισε, «για εξέταση του ενδεχομένου να υπάρχουν κι άλλα άτομα στο φρεάτιο».
Χθες, κάμερες τελευταίας τεχνολογίας, που κατεβαίνουν συνεχώς μέσα στο βαθύ φρεάτιο, κατέδειξαν τουλάχιστον ένα όγκο που μοιάζει με πτώμα. Έφθασαν μέχρι τα 50 μέτρα, ενώ το φρεάτιο είναι 130.
Εξάλλου, δεν ανευρέθηκε ούτε το πτώμα της 6χρονης κόρης της Mary Rose, παρόλο που ο 35χρονος ύποπτος, που τελεί υπό κράτηση, υπέδειξε ότι το έριξε στη λίμνη στο Ξυλιάτο.
Σήμερα αναμένεται και ευρεία σύσκεψη όλων των ΤΑΕ για να αξιολογηθούν τα μέχρι στιγμής δεδομένα.
Σημειώνεται πως δεν έχει γίνει ακόμη ταυτοποίηση του δεύτερου πτώματος που έχει ανευρεθεί στο φρεάτιο στο Μιτσερό. Η νεκροτομή επί της σορού ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
Φωτο ΚΥΠΕ

Related posts