Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
05 Οκτ 2022
Media

Κύμα φοροελαφρύνσεων-Μέτρα ανάσας  για το λαό 18 ημέρες πριν από τις κάλπες

Το νέο πακέτο μέτρων ύψους  5,5 δις ευρώ που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: 13η σύνταξη,  μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, στην εστίαση, στο φυσικό  και στο ηλεκτρικό ρεύμα, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ και μείωση για υψηλότερα, φθηνότερο πετρέλαιο θέρμανσης για ορεινές περιοχές, μη μείωση του αφορολόγητου, έκπτωση από τον φόρο των τόκων για στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας, φοροαπαλλαγές για νησιώτες, αγρότες και επιχειρήσεις και επιδότηση εισφορών για νέους εργαζόμενους, καθώς και οι  αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα  των πρωινών και απογευματινών εφημερίδων του αθηναϊκού Τύπου. Άλλα θέματα που επίσης προβάλλονται είναι ο πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης, εν όψει των ευρωεκλογών, η σημερινή αντιπαράθεση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης και τη μομφή κατά Π. Πολάκη,   η προεκλογική δραστηριότητα της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής, οι εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, η προκλητικότητα της Άγκυρας στην Ανατ. Μεσόγειο και οι δηλώσεις Αποστολάκη, οι συνεχιζόμενες αντιδράσεις για τις διακοπές του πρωθυπουργού,  και η συνεργασία του με την κ. Κατερίνα Παναγοπούλου, οι εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν για την ανάπτυξη στη χώρα μας και η θέση της για τα κυβερνητικά μέτρα, τα προβλήματα στην εφαρμογή του μέτρου με τις 120 δόσεις, οι αντιδράσεις για τα πνευματικά δικαιώματα που καταβάλει η ΕΡΤ σε ποδοσφαιρικές ομάδες, οι αναμενόμενες αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων,  καθώς και οι εξελίξεις στην Τουρκία μετά την ακύρωση των εκλογών για δήμαρχο στην Κωνσταντινούπολη.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Θα σας δώσουμε και… κότερα! Ο Τσίπρας πλειοδοτεί αγρίως μήπως και αποτρέψει τη βαριά ήττα  – Από τα Ζάππεια του Σαμαρά σε αυτά του Αλέξη – Ανακοίνωσε πακέτο παροχών για να αλλάξει την ατζέντα  – Άμεση καταβολή (εντός του μήνα) 13ης σύνταξης – Στο 6% ο ΦΠΑ για ηλεκτρικό και φυσικό αέριο – Μείωση του ΦΠΑ στο 13% για εστίαση και καφέ – Δεν κόβεται το αφορολόγητο από το επόμενο έτος – Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης (από 1ης Ιανουαρίου) για εισοδήματα έως 20.000 € – Πόσα θα πάρουν τώρα οι συνταξιούχοι .

ΕΘΝΟΣ

13η σύνταξη για όλους & κύμα φοροελαφρύνσεων – Τι φέρνει το νέο πακέτο Τσίπρα των 5,5 δις ευρώ – Μειώνεται δραστικά ο ΦΠΑ στα τρόφιμα, στην εστίαση και στο ηλεκτρικό ρεύμα – Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ και μειώνεται για τα υψηλότερα – Φθηνότερο πετρέλαιο θέρμανσης για ορεινές περιοχές – Ακυρώνεται η μείωση του αφορολόγητου –  Έκπτωση από τον φόρο των τόκων για στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας – Φοροαπαλλαγές για νησιώτες, αγρότες και επιχειρήσεις – Επιδότηση εισφορών για νέους εργαζόμενους.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Παροχές… εμπαιγμός 18 μέρες πριν από τις κάλπες! – Ο Τσίπρας δίνει ψίχουλα σε σχέση με αυτά που πήρε για να γλιτώσει τη συντριβή – Υπό πίεση γκάλοπ, κότερου και Πολάκη εξήγγειλε νωρίτερα το πακέτο των εθνικών εκλογών – Αναλυτικός πίνακας με τα ποσά που θα λάβουν οι συνταξιούχοι .

Η ΑΥΓΗ

Πράξη τα μέτρα για τους πολλούς – Πρώτη φορά νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής μετά το 2010 – 1,4 δις φοροελαφρύνσεις  – 13η σύνταξη για όλους – Διατήρηση του αφορολόγητου – Στήριξη νέων εργαζομένων, αγροτών και συνεταιρισμών – Ενίσχυση κατοίκων νησιών και ορεινών περιοχών – Πρώτη κατοικία: Απαλλαγή από τόκους δανείων – Μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα 2,5% του ΑΕΠ από το 2020 έως το 2022 – Αλ. Τσίπρας: «Ήρθε η ώρα οι θυσίες του λαού να αρχίσουν να δικαιώνονται. Αποδείξαμε ότι μπορούμε, ότι έχουμε αξιοπιστία. Τώρα σχεδιάζουμε με μέτρα μόνιμα και όχι εφάπαξ».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Μειώνει φόρους, επιστρέφει συντάξεις – Σχέδιο ανάτασης της οικονομίας με γενναία μέτρα

Για το 2019: Μείωση ΦΠΑ σε 13% από 24% για τρόφιμα και εστίαση – σε 6% από 13% για ηλεκτρισμό και φυσικό αέριο – 13η σύνταξη για 2,5 εκατ. συνταξιούχους

Για το 2020: Επιδότηση εισφορών ασφάλισης εργαζομένων έως 29 ετών από 25% μέχρι 80% – Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 

Η τελευταία ζαριά από Τσίπρα – Προεκλογικό πακέτο παροχών για φέτος – Εξαγγελίες για το 2020 που τελούν υπό την έγκριση των θεσμών – Τα μέτρα

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Άλλοθι για συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής και προκλητική στήριξη του κεφαλαίου – Προεκλογικές εξαγγελίες μέτρων από την κυβέρνηση

Τα ΝΕΑ

Βουλιάζουν το κότερο με παροχές – Απόπειρα αλλαγής ατζέντας σε κλίμα πανικού – Άρον – άρον ανακοινώσεις από τον «κουρασμένο» Τσίπρα

Τι μοιράζει για να σωθεί στις ευρωεκλογές… 1) 13η σύνταξη μέσα στον Μάιο – Μια ολόκληρη για όσους παίρνουν έως €500, το 70% για συντάξεις από €501 – €600, 50% για €601 – €1.000 και 30% για πάνω από €1.000 – 2) Εστίαση: Μείωση ΦΠΑ από το 24% στο 13% – 3) Τρόφιμα: Μετάταξη από ΦΠΑ 24% στο 13% – 4) Ρεύμα – Αέριο: Μείωση ΦΠΑ από 13% στο 6% …και πώς εξαπατά με υποσχέσεις για μετά τις εθνικές κάλπες: 1) Εισφορά: Κατάργηση του μέτρου για εισοδήματα έως €20.000 – 2) ΦΠΑ: Μείωση του χαμηλού συντελεστή από το 13% στο 11% – 3) Εργαζόμενοι: Επιδότηση 80% των εισφορών για νέους έως 25 ετών – 4) Στεγαστικά: Έκπτωση φόρου από τόκους στεγαστικών δανείων – 5) Νησιά: Μείωση ΕΝΦΙΑ και έκπτωση φόρου εισοδήματος

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ξαναζεσταμένη αγυρτεία – Προεκλογικό σόου από τον Τσίπρα με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα –Σε εξαγγελίες που θα κληθεί να υλοποιήσει κυρίως η επόμενη κυβέρνηση προχώρησε χθες ο πρωθυπουργός, προκειμένου να καλύψει την κατακραυγή για τις διακοπές στο σκάφος Παναγόπουλου λίγες ημέρες μετά τον όλεθρο στο Μάτι, τις αθλιότητες Πολάκη και την καταστροφική του πολιτική.. Προεκλογικό δωράκι σε συνταξιούχους, μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και την ενέργεια, τα άμεσα μέτρα.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Παροχές με «εγγύηση» τα υπερπλεονάσματα – Μείωση ΦΠΑ σε εστίαση, τρόφιμα και ενέργεια, καταβολή «13ης σύνταξης» – «Προ εκπλήξεως» βρέθηκαν οι θεσμοί.

Related posts