Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
24 Μαρ 2019
Υγεία

Κύκλος σεμιναρίων από τα κέντρα «Διά … λόγου τέχνη» – 2ο σεμινάριο-Αρθρωτική φωνολογική διαταραχή

Ο κύκλος σεμιναρίων των κέντρων «Δια…λόγου τέχνη» σε συνεργασία με το «Διάδρασις» ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία με το σεμινάριο «Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες» με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 21 Οκτωβρίου και έτσι συνεχίζουμε με το 2ο σεμινάριο «Αρθρωτική-φωνολογική διαταραχή» στις 11 Νοεμβρίου επίσης ημέρα Κυριακή.

Η ομιλία ενός παιδιού είναι από τους πιο βασικούς παράγοντες για την ανάπτυξη, την κοινωνικότητα και την ομαλή προσαρμογή του παιδιού στο σχολικό περιβάλλον, καθώς πολλά παιδιά με αρθρωτικές ή/και φωνολογικές διαταραχές κλείνονται στον εαυτό τους εξαιτίας του τρόπου ομιλίας τους ή/και παρουσιάζουν δυσκολίες, που θα επηρεάσουν τις μαθησιακές τους ικανότητες στο σχολείο.

Τι γίνεται λοιπόν όταν το παιδί προφέρει την λέξη “ρόδα” ως “λόδα” και την λέξη “φάρος” ως “θάρος”;

 

Αρθρωτική ή Φωνολογική διαταραχή; – τόσο ίδιες, αλλά τόσο διαφορετικές. 

Δύο διαταραχές, που αποτελούν τις πιο συχνές διαταραχές της προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Αν και αρκετοί δεν τις θεωρούν “σοβαρές” διαταραχές ωστόσο παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παιδιού καθώς μπορούν να επηρεάσουν τόσο την ψυχολογία του, όσο και την επίδοσή του στο σχολείο.

Το σεμινάριο “Αρθρωτική διαταραχή – Φωνολογική διαταραχή” θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν τα χαρακτηριστικά των δύο διαταραχών, έτσι ώστε να είναι σε θέση να τις διαχωρίζουν. Επίσης, θα γίνει αναφορά στην λογοθεραπευτική αξιολόγηση και λογοθεραπευτκή παρέμβαση των δύο διαταραχών. Τέλος, με το πέρας του σεμιναρίου θα ακολουθήσει Workshop με πρακτικά παραδείγματα, όπου οι συμμετέχοντες θα κληθούν να αξιολογήσουν κλινικές περιπτώσεις και να προβούν σε διαφοροδιάγνωση των δύο διαταραχών καθώς και σε δημιουργία προγράμματος παρέμβασης.

To σεμινάριο λοιπόν «Αρθρωτική φωνολογική διαταραχή»  θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

 • Εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης
 • Εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής
 • Ειδικούς ψυχικής υγείας
 • Λογοθεραπευτές
 • Εργοθεραπευτές
 • Γονείς
 • Φοιτητές των συναφών επαγγελμάτων
 • Κάθε ενδιαφερόμενο

Εισήγηση 

Μαρία Κώστα Ζώτου, Ειδική Παιδαγωγός Msc, Επιστημονικά Υπεύθυνη των διεπιστημονικών κέντρων «Δια…Λόγου Τέχνη»

Γεωργία Καδά, Λογοθεραπεύτρια, Επόπτρια Τμήματος Λογοθεραπείας των διεπιστημονικών κέντρων «Δια…Λόγου Τέχνη» 

Μαζί της θα παρευρίσκονται

 • Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης, Εργοθεραπευτής – Εμψύχωση Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού, Επόπτης Τμήματος Εργοθεραπείας των διεπιστημονικών κέντρων «Δια…Λόγου Τέχνη»
 • Κατερίνα Καλογεροπούλου, Παιδοψυχίατρος

Να υπενθυμίσουμε ότι σε συνεργασία μάλιστα με τον οργανισμό «Διάδρασις» παρέχουμε την δυνατότητα να συμμετέχουν και γονείς ΔΩΡΕΑΝ έτσι ώστε να έχουν γνώση και οι ίδιοι για τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται από τους θεραπευτές και για ποια περίπτωση παιδιού.

*Περιορισμένος αριθμός θέσεων για γονείς

*Η εντελώς ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή δεν ισχύει για γονείς με συναφή επαγγέλματική δραστηριότητα με το αντικείμενο των σεμιναρίων

Πατήστε εδώ για το βίντεο για τον κύκλο σεμιναρίων

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το 1ο μας σεμινάριο με εισηγήτρια την Μαρία Κώστα Ζώτου ειδική Παιδαγωγός MSc, με εξειδίκευση στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, και θέμα «Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες».

Στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές αλλά και κατευθύνσεις κάνοντας την ζωή του εκπαιδευτικού και του γονέα πιο απλή. Γονείς, εκπαιδευτικοί, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και σύμβουλοι ψυχικής υγείας μέσω των workshop κατανόησαν τη φύση των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών, τα πυρηνικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της κάθε διαταραχής, συμμετείχαν σε διαδικασίες πρώιμης ανίχνευσης μαθησιακών δυσκολιών σε πραγματικά περιστατικά, μέσω της ανάλυσης των περιστατικών όρισαν προγράμματα παρέμβασης, κατασκεύασαν εκπαιδευτικά – πολυαισθητηριακά  υλικά και δραστηριότητες για τους μικρούς μαθητές και δόθηκαν tipsαλλά και συμβουλές για τη σωστή μελέτη και παρέμβαση στο σπίτι και στο σχολείο.

Στο link του email  θα βρείτε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από το συγκεκριμένο σεμινάριο. 

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων:

 • 21 Οκτωβρίου: Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες – Δυσλεξία
 • 11 Νοεμβρίου: Αρθρωτική φωνολογική διαταραχή
 • 16 Δεκεμβρίου: Δυσπραξία
 • 20 Ιανουαρίου: Δυσγραφία
 • 24 Φεβρουαρίου: Ειδική γλωσσική διαταραχή
 • 31 Μαρτίου: ΔΕΠΥ – Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας
 • 21 Απριλίου: ΔΑΦ – Αυτισμός
 • 19 Μαϊου: Νοητική υστέρηση
 • 23 Ιουνίου: Εργαλεία αξιολόγησης (σταθμισμένα και μη)
 • 17 Ιουλίου: Συγγραφή: μαθησιακής, λογοθεραπευτικής, εργοθεραπευτικής εκτίμησης

*Μετά το τέλος των σεμιναρίων χορηγούνται βεβαιώσεις παρακολούθησης.

*Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 30ευρώ ανά σεμινάριο και το σύνολο των σεμιναρίων του κύκλου 250 ευρώ συνολικά. ΔΩΡΕΑΝ η συμμετοχή για γονείς. (περιορισμένος αριθμός θέσεων)

Δηλώσεις συμμετοχής: seminaria@dialogoutexni.gr   

Λογαριασμοί κατάθεσης:

Εθνική: GR98 0110 1640 00001640 05555 732

Πειραιώς: GR62 0172 0480 0050 4808 6073 600

Για πληροφορίες καλέστε στο 210 5757050. Υπεύθυνες επικοινωνίας κ. Κάβουρα και κ. Παπιεμίδογλου

Γιατί στα Δια…λόγου τέχνη

Έχοντας αρκετά χρόνια εμπειρίας μέσα στις σχολικές τάξεις και έχοντας αντιμετωπίσει εκατοντάδες περιστατικά θεωρούμε ότι ο συνδυασμός θεωρίας και πράξης είναι αυτό που μπορεί να κάνει έναν θεραπευτή να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην βελτίωση των παιδιών.  Θέλοντας λοιπόν να μεταφέρουμε την εμπειρία μας διοργανώνουμε έναν κύκλο σεμιναρίων που απευθύνεται σε όλες τις ειδικότητες που αφορούν στην εκπαίδευση και την βελτίωση των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των παιδιών.  Όλα τα σεμινάρια λαμβάνουν χώρα Κυριακή και είναι 4ωρα ( 10:00 με 14:00 ) ενώ θα πραγματοποιούνται στο κέντρο Διά…λόγου Τέχνη στην Οδό Μασσαλίας 26 στο Περιστέρι.

Λίγα λόγια για το «Διάδρασις» και τα κέντρα «Διά…λόγου τέχνη»

Τα κέντρα Δια…λόγου τέχνη λειτουργούν στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Διάδρασις» που στόχο έχει την βοηθεια των παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαχείρισης του διαδικτύου και του χρόνου που καταναλώνουν σε αυτό σαν πρώτη δράση. Δραστηριοποιούμαστε επίσης στα κομμάτια της ενημέρωσης των γονέων, σε θέματα bullying και διαφορετικότητας. Στόχος μας επίσης είναι η βοήθεια παιδιών που ανήκουν σε άπορες οικογένειες σε συνεργασία με τους κατά τόπους φορείς.

Στα κέντρα Διά…λόγου τέχνη πραγματοποιούνται συνεδρίες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας και άλλων μέσων που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά στην ομαλή κοινωνικοποίηση τους και την αντιμετώπιση προβλημάτων. Όσον αφορά στον χώρο, στο κέντρο που βρίσκεται στην οδό Μασσαλίας υπάρχει μια σχετικά μεγάλη αίθουσα που χρησιμοποιούμε για την πραγματοποίηση συναντήσεων και σεμιναρίων και αυτός ο χώρος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κάποια από τις παρουσιάσεις.

Πρ. Διάδρασις                                                                                            Επιστημονικά υπ. κέντρων Διά…λόγου

Σταύρος Θεοδωρακόπουλος                                                                               Μαρία Κώστα Ζώτου

 

Related posts