Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
26 Νοέ 2022
SLIDER

«Ξύπνησε» η ΔΕΗ–αφού τις έφυγαν οι μισοί πελάτες-και ετοιμάζει τώρα αντιπροσφορές

Οι ιδιωτικές εταιρίες που αγοράζουν φθηνό ρεύμα από τη ΔΕΗ και το μεταπωλούν σε ιδιώτες σε συμφέρουσες τιμές έχει δημιουργήσει πρόβλημα στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Γιατί ναι μεν εξασφαλίζουν την παροχή μεγάλων ποσοτήτων αλλά οι τιμές είναι τόσο χαμηλές που στο τέλος μάλλον χάνουν.

Αφού τα νέα στελέχη της ΔΕΗ ζύγισαν εκ νέου τις προσφορές και τα δεδομένα που υπάρχουν αποφάσισαν να αλλάξουν στρατηγική. Έτσι ετοιμάζεται για τους ιδιώτες ένα νέο σχέδιο με νέο μοντέλο εκπτώσεων στο ρεύμα.

Από το 2020 –αν οι προτάσεις της ΔΕΗ είναι πραγματικά συμφέρουσες- τότε θα ανακατευθεί πάλι η τράπουλα. Στόχος είναι οι μειωμένες τιμές να απευθύνονται στους καταναλωτές που θα υπογράψουν ετήσια ή διετή σύμβαση, η οποία θα τους δεσμεύει για την παραμονή τους στην επιχείρηση.

Βέβαια θα πρέπει οι προτάσεις που θα κάνουν να είναι ακόμη καλύτερες από αυτές που ισχύουν σήμερα. Για παράδειγμα οι περισσότερες ιδιωτικές εταιρίες που εμπορεύονται το ρεύμα της ΔΕΗ δίνουν για όλο το 24ωρο τιμή μικρότερη από την τιμή της ΔΕΗ που έχει ορίσει για νυκτερινό ρεύμα και ισχύει από τις 23.00 (βραδινό τιμολόγιο) έως τις 06.00 τα ξημερώματα.

Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-MΠΕ αρμόδιες πηγές της ΔΕΗ, η νέα τιμολογιακή πολιτική αποσκοπεί στη συγκράτηση της πελατειακής βάσης της επιχείρησης, σε αντίθεση με τις ισχύουσες εκπτώσεις συνέπειας που δεν δεσμεύουν τους καταναλωτές να παραμείνουν σε αυτήν. Πρόκειται για μία παραλλαγή των συμβάσεων που ήδη εφαρμόζονται στην κινητή τηλεφωνία, όπου η έκπτωση στο πάγιο ή στο κόστος της τηλεφωνικής συσκευής συνδέεται με την υπογραφή συμβολαίου ορισμένου χρόνου. Το ύψος των εκπτώσεων στο ρεύμα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, πιθανολογείται ωστόσο ότι θα κυμαίνεται στην περιοχή του 10% και θα κλιμακώνεται ανάλογα και με τη διάρκεια της σύμβασης.

Η εφαρμογή ελκυστικής εμπορικής πολιτικής αποτελεί βασική συνιστώσα του νέου επιχειρησιακού σχεδίου της ΔΕΗ που αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Γιώργος Στάσσης, είχε προδιαγράψει το πλαίσιο με τις δηλώσεις του κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου του ομίλου, τονίζοντας ότι το νέο business plan εκτός από την απόσυρση λιγνιτικών μονάδων, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τον απογαλακτισμό από το Δημόσιο θα περιλαμβάνει «εκσυγχρονισμό της εμπορίας με νέα εμπορική πολιτική και προϊόντα, όχι μόνο οριζόντια αλλά και στοχευμένα».

Η πελατοκεντρική προσέγγιση της νέας διοίκησης της ΔΕΗ περιλαμβάνει ακόμη την παροχή νέου «πακέτου» υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης του οικιακού εξοπλισμού (π.χ. υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κλειδαράδες, κλπ.)

Όσοι καταναλωτές το επιλέξουν θα μπορούν έναντι χαμηλής μηνιαίας συνδρομής να καλούν για συγκεκριμένο πλήθος περιστατικών το χρόνο (π.χ. πέντε φορές) τους τεχνίτες στο σπίτι τους για επισκευές βλαβών.

Στο ίδιο πλαίσιο περιλαμβάνονται και δύο πρωτοβουλίες της διοίκησης της ΔΕΗ που τέθηκαν πρόσφατα σε εφαρμογή: είναι το νέο σύστημα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών με χαμηλότερη προκαταβολή και περισσότερες δόσεις και η δραστηριοποίηση στην αγορά φυσικού αερίου με προγράμματα που απευθύνονται σε νοικοκυριά (κοινόχρηστες ή αυτόνομες παροχές) και επιχειρήσεις.

Οι προτάσεις της ΔΕΗ για τους καταναλωτές φυσικού αερίου περιγράφονται αναλυτικά στη διεύθυνση https://fysikoaerio.dei.gr και περιλαμβάνουν ειδικές εκπτώσεις για νέους πελάτες που θα υπογράψουν συμβάσεις ως το τέλος Ιανουαρίου του 2020, προγράμματα με σταθερή τιμολόγηση (ανεξαρτήτως των διακυμάνσεων της τιμής του καυσίμου) κ.ά.

Αν θέλουν να επαναφέρουν τους χαμένους πελάτες πρέπει να έχουν τις φθηνότερες χρεώσεις.

Να γίνουν καλύτερες από αυτές που προσφέρουν σήμερα οι ιδιώτες.

Να απομακρύνουν τους τεμπέληδες υπαλλήλους που το μόνο που κάνουν είναι να βρούν τρόπους να  λουφάρουν. ( Όποιος δεν κατάλαβε ας ρωτήσει να του εξηγήσουμε).

 

Related posts