Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
22 Οκτ 2021
Ελλάδα

Ξενοδοχείο στην Κω επιβάλει χρηματικά πρόστιμα στους υπαλλήλου του!

Την έντονη αντίδραση του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων και σερβιτόρων της Κω  έχει προκαλέσει ενέργεια ξενοδοχειακού συγκροτήματος του νησιού, να απαιτεί από τους εργαζόμενους που υποβάλλουν αιτήσεις πρόσληψης, να υπογράφουν σύμβαση που προβλέπει ότι αν υπάρχουν παράπονα από πελάτες για την καθαριότητα του δωματίου, θα περικόπτεται το ποσό των 30 ευρώ για κάθε φορά!

Όπως υποστήριξε χθες μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ η πρόεδρος του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων της Κω κ. Ιωάννα Λάμπρου, το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς δημιουργούνται νέα δεδομένα στον εργατικό και ξενοδοχοϋπαλληλικό κόσμο του νησιού, με συνέπειες που είναι πραγματικά απρόβλεπτες. Η ίδια σημείωσε ότι υπάρχει ο κίνδυνος, να προσέρχεται μια καμαριέρα στην εργασία της και μετά από ένα εξοντωτικό ωράριο να κινδυνεύει όχι μόνο να χάνει το μεροκάματό της αλλά και να χρωστά κι από πάνω στον εργοδότη!

«Τέτοιου είδους πρακτικές κι ενέργειες, είναι άκρως καταδικασμένες στη συνείδηση της κοινωνίας μας και να είναι σίγουροι αυτοί που τις μεθοδεύουν ότι δεν πρόκειται να τις επιτρέψουμε» – επισήμανε η ίδια.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων και σερβιτόρων της Κω επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Νέα, ολοκαίνουργη και πολυδιαφημισμένη, τουριστική ξενοδοχειακή μονάδα στην Κω στο πλαίσιο νέων και παλιών αντεργατικών μέτρων, πιέζει τους εργαζόμενους να υπογράψουν απαράδεκτη και άθλια ατομική σύμβαση.

Πέρα από τους μισθολογικούς όρους πείνας της σύμβασης, η επιχείρηση προχωράει ακόμα ένα βήμα και προσθέτει όρους τιμωρίας και χρηματικών προστίμων σε εργαζόμενους που τυχόν παραβούν τους κανόνες.

Κανόνας 1ος :
Εάν κάποιος πελάτης παραπονεθεί για την καθαριότητα του δωματίου, η εργαζόμενη καμαριέρα θα έχει πρόστιμο 30€, το παράπονο!

Κανόνας 2ος:
Εάν κάποιος εργαζόμενος αργήσει στη δουλειά του θα έχει πρόστιμο 10€.!

Κανόνας 3ος:
Κατά την έξοδο από την επιχείρηση οι τσάντες των εργαζομένων θα ψαχουλεύονται κατ’ εντολή της Διεύθυνσης από τον φύλακα της πύλης.

Η εργοδοσία θέλει με αυτόν τον τρόπο να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, ώστε πιο εύκολα να υποκύπτουν στις ορέξεις της, για συνθήκες γαλέρας και μισθούς ψίχουλα.

Η εργοδοσία εκμεταλλεύεται την εργασιακή ζούγκλα που κυριαρχεί στους χώρους δουλειάς, με ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης που δεν έκανε τίποτα για την υποστελέχωση του ΣΕΠΕ, για το αντεργατικό πλαίσιο, για την ισχύ των ατομικών συμβάσεων, για την επαναφορά των ΣΣΕ ,που δεν έκανε τίποτα για την επαναφορά και αναπλήρωση των απωλειών από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι τέτοιες πρακτικές, θα γίνονται εσαεί αποδεκτές από τους εργαζόμενους.

Το Σωματείο θα προχωρήσει σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του, για να μείνει αυτή η κατάπτυστη σύμβαση στα χαρτιά.

Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο Σωματείο τους και να ρίξουν στο κάλαθο των αχρήστων, τα σκουπίδια που τους σερβίρονται για ανάπτυξη και αποδεδειγμένα πλέον η δυσοσμία που αναδύεται πνίγει τις ζωές μας.»

Related posts