Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
30 Νοέ 2021
Ελλάδα

Ξεκίνησε τις ανθρωπιστικές προσφορές ο Ροταριανός Όμιλος Περιστέρι -Ανθούπολη

O  Ρ. Ο. Περιστέρι Ανθούπολη πραγματοποίησε την πρώτη του πανηγυρική συνεστίαση στο Gold restaurant στο Περιστέρι, με αφορμή την επίσκεψη του Διοικητή της 2470 Περιφέρειας Δ.Ρ., Γεωργίου Μαύρου. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης τα μέλη του Δ.Σ. με τον Διοικητή και τη β. Διοικητή Λίλα Κυριακοπούλου μίλησαν για τις δράσεις του Ομίλου, ο οποίος ξεκίνησε να λειτουργεί εν μέσω της πανδημίας.

Από αριστερά προς τα Δεξία: η β. Δ. Λίλα Κυριακοπούλου – Schliebener, ο Δ. της 2470 Περιφέρειας του Δ.Ρ. Γεώργιος Μαύρος. η Πρόεδρος του Ομίλου Άννα Λουλακάκη – Βασιλοπούλου, ο π. Δ. Ιωάννης Μαυρούλιας.
Το Λάβαρο του Ομίλου

Ο Όμιλος παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισε κατά την έναρξη της λειτουργίας του, έχει εμπράκτως στηρίξει την κοινότητα του Περιστερίου, αλλά και της υπόλοιπης χώρας στην δύσκολη αυτή περίοδο. Ειδικότερα, κατά την έναρξη της καραντίνας ο Όμιλος δώρισε στην «Ομάδα Εθελοντών Διασωστών Μήλου» μάσκες, γάντια και αντισηπτικό με σκοπό την προστασία των εθελοντών και τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid – 19. Εν συνεχεία, κατά την διάρκεια της καραντίνας, προσέφερε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Περιστερίου «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» 70 κιλά κοτόπουλο και 20 κιλά ζυμαρικά, με σκοπό να στηρίξει τους άπορους και άστεγους συμπολίτες μας. Τέλος σε μια ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς τους και της θυσίας τους για το έθνος κα την πατρίδα, προσέφερε στο σωματείο Ελλήνων Πολεμιστών Κύπρου μεγάλη ποσότητα τροφίμων, ώστε να μοιραστεί στα μέλη του σωματείου που ζουν στα όρια της φτώχιας. Μάλιστα, η Πρόεδρος του Ομίλου, Άννα Λουλακάκη – Βασιλοπούλου δήλωσε ο Όμιλος ήδη συμμετέχει στην διεξαγωγή ενός μεγάλου έργου σε συνεργασία με την 2470 Περιφέρεια του Διεθνούς Ρόταρυ, τον Ροταριανό Όμιλο Ζακύνθου, αλλά και άλλους Ομίλους απ’ όλη την Ελλάδα. Στο τέλος της εκδήλωσης ο νεοϊδρυθείς Όμιλος προσέφερε τιμητική πλακέτα στον Διοικητή Γεώργιο Μαύρο ως ένδειξη αναγνώρισης της πολύτιμης στήριξης και βοήθειάς του προς αυτόν.

Η Πρόεδρος του Ομίλου Άννα Λουλακάκη – Βασιλοπούλου με τον Διοικητή της 2470 Περιφέρειας του Δ.Ρ. Γεώργιο Μαύρο.
Η Πρόεδρος του Ομίλου παραδίδει την τιμητική πλακέτα στον Διοικητή της 2470 Περιφέρειας του Δ.Ρ.

Η Πρόεδρος μας διαβεβαίωσε ότι ο Όμιλος θα συνεχίσει το ανθρωπιστικό του έργο, όχι μόνο σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, αλλά θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να συμβάλει και στην διεθνή κοινότητα, μέσω τον δράσεων του Διεθνούς Ρόταρυ. Ενδεικτικά, μας τόνισε τον σημαντικό ρόλο της οργάνωσης για την καταπολέμηση της Πολιομυελίτιδας στην Αφρική, με εθελοντικές δράσεις και αποστολές υλικών, ήδη από το 1996, συγκεντρώνοντας περίπου 900 εκατομμύρια. Όταν την ρωτήσαμε για τις μελλοντικές δράσεις του Ομίλου μας είπε χαρακτηρίστηκα ότι: «Οι συνθήκες αυτή την στιγμή στην χώρα μας είναι πολύ δύσκολες, όμως το Ρόταρυ έχει αποδείξει ότι η οργανωμένη συλλογική προσπάθεια μπορεί να επιτύχει πράγματα που θεωρούνταν αδύνατα. Αυτός είναι και εμάς ο στόχος μας, να επιτύχουμε το αδύνατο και να βελτιώσουμε τον κόσμο μας με κάθε δυνατό τρόπο.»

Είναι σαφές ότι κάτι νέο γεννιέται στο Περιστέρι με σκοπό να προσφέρει στην κοινωνίας μας. Από την μεριά μας θα θέλαμε να ευχηθούμε στον νεοσύστατο Όμιλο κάθε επιτυχία και να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας ότι μπορούν να παρακολουθούν την πορεία του Ομίλου και να ενημερώνονται για τις δράσεις του, μέσω των σελίδων του Ομίλου στο facebook

https://www.facebook.com/profile.php?id=100047986894969 https://www.facebook.com/groups/593036241246192

Στη βασική φωτογραφία:Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου από αριστερά προς τα δεξιά: Περικλής Βασιλόπουλος, Ελένη Κούρου, Βικτωρία Λιλυμπάκη, Άννα Λουλακάκη – Βασιλοπούλου, Απόλλωνας Κακούρης, Νίκη Μπούφη, Βασίλειος Μπρεάνος.

 

Related posts