Επιστροφή στην κορυφή
Πέμπτη, 19 Ιουλ 2018
 
 

Κρήτη: Χειροπέδες στον οδηγό που σκότωσε τους δυο νέους

Πέμπτη, 17 Αύγουστος 2017 - 18:25

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Στα χέρια της αστυνομίας βρέθηκε ο 20χρονος οδηγός που στέρησε τη ζωή σε δυο νεαρούς φοιτητές σήμερα (17/8) το πρωί κοντά στο Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά όπου περπατούσαν μαζί με τον σκύλο τους.

Πρόκειται για έναν υπήκοο Γεωργίας, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν είχε δει την 20χρονη και τον 19χρονο που εκείνη την ώρα κινούνταν πεζή, με τραγική συνέπεια να τους παρασύρει και να τους τραυματίσει θανάσιμα. Οι αστυνομικές αρχές επέβαλλαν τον 20χρονο Γεωργιανό σε εξετάσεις, ωστόσο δεν διαπιστώθηκε ποσότητα αλκοόλ στον οργανισμό του που να υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο. Εικάζεται ότι στο τροχαίο δυστύχημα, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει το αυτοκίνητο του συλληφθέντα.

Στο μεταξύ, η φοιτητική κοινότητα είναι βυθισμένη στο πένθος, καθώς η 20χρονη κοπέλα που έχασε με τόσο τραγικό τρόπο τη ζωή της, σπούδαζε Αρχιτεκτονική στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο. Μόλις μαθεύτηκε η είδηση του θανάτου της, η διοίκηση του Πολυτεχνείου εξέφρασε τα συλλυπητήρια της προς τις οικογένειες των δυο άτυχων νέων.

Σύμφωνα με τους κάτοικους της περιοχής, το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν σημειωθεί σοβαρά τροχαία ατυχήματα, καθώς οι οδηγοί που κινούνται σε αυτό, αναπτύσσουν ιδιαίτερα μεγάλες ταχύτητες. Αυτό τόνισαν και οι διοικούντες του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, ζητώντας συγχρόνως από την Πολιτεία να συνδράμει στην υλοποίηση κυκλικού κόμβου, ώστε να μειωθεί η ταχύτητα των οχημάτων που διέρχονται από το σημείο για να μην υπάρξουν κι άλλα θύματα.

Ο 20χρονος οδηγός θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Πολυτεχνείου:  

“Το Πολυτεχνείο Κρήτης πενθεί δύο νέους ανθρώπους.

Καθίσταται πλέον ζωτικής σημασίας η άμεση υλοποίηση από την Πολιτεία της μελέτης του κυκλικού κόμβου με στόχο τη μείωση της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων στη λεωφόρο έξω από την πύλη του Ιδρύματος, την οποία το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει εμπεριστατωμένα καταρτίσει & εγκαίρως υποβάλει στις αρμόδιες Αρχές παραχωρώντας παράλληλα & την απαραίτητη έκταση γης.

Η οικογένεια του Πολυτεχνείου Κρήτης και η κοινωνία των Χανίων πενθεί δύο νέους ανθρώπους, οι οποίοι σήμερα με τραγικό τρόπο βρήκαν τον θάνατο από τροχαίο ατύχημα κοντά στην πύλη της Πολυτεχνειούπολης των Κουνουπιδιανών. Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση του Ιδρύματος στις οικογένειες των δύο νέων για την πρόωρη απώλειά τους.

Από τις πρώτες ενδείξεις, το σημερινό τραγικό δυστύχημα οφείλεται στην υπερβολική ταχύτητα διερχόμενου οχήματος.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης, έχοντας επιδείξει τη μέγιστη δυνατή υπευθυνότητα και προνοητικότητα, έχει εγκαίρως καταρτίσει και υποβάλει στις αρμόδιες Αρχές της Πολιτείας ολοκληρωμένη μελέτη κατασκευής κυκλικού κόμβου στο ύψος της πύλης της Πολυτεχνειούπολης Κουνουπιδιανών με στόχο τη μείωση της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων. Για τη βελτιστοποίηση μάλιστα της αποτελεσματικότητας του έργου έχει προσφέρει στην Πολιτεία και την απαραίτητη έκταση γης.

Η υποβληθείσα μελέτη του Πολυτεχνείου Κρήτης προβλέπει την παραχώρηση γης από το Ίδρυμα για διαπλάτυνση του δρόμου και την κατασκευή δημόσιου χώρου στάθμευσης, στον οποίο θα συγκεντρώνονται και όλες οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τους φοιτητές και τους περίοικους, όπως τα ΑΤΜ των τραπεζών, οι πωλητές εισιτηρίων και η στάση του λεωφορείου. Επιπλέον, στην εμπεριστατωμένη πρόταση του Ιδρύματος προβλέπεται και η διευκόλυνση εισόδου των οχημάτων στο παρακείμενο κτίριο του κολυμβητηρίου.

Η τοποθέτηση κυκλικών κόμβων σε διασταυρώσεις, κατάλληλα σχεδιασμένων ώστε να παρέχουν κάθετη πρόσβαση στις διερχόμενες κυκλοφοριακές κατευθύνσεις, λειτουργεί ως μηχανισμός υποχρεωτικής ελάττωσης της ταχύτητας των οχημάτων και δίνει ισότιμη προτεραιότητα στη διακίνηση των οχημάτων μέσα στον κόμβο, θέτοντας βέβαια τους αναγκαίους κανόνες. Η εμπειρία από την τοποθέτηση ανάλογων κόμβων στο δρόμο Χανίων-Αεροδρομίου έχει διαπιστωθεί ότι έχει συμβάλει στη σημαντική μείωση τροχαίων ατυχημάτων»”.Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: