Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
17 Μαΐ 2022
Media

Κρίμα για την ναυαρχίδα της ενημέρωσης αλλά και τους εργαζόμενους που μένουν στο δρόμο

 
Mega-Channel-400x246Πριν από μια δεκαετία δεν υπήρχε περίπτωση να υπάρχει μεγάλο ειδησεογραφικό γεγονός και να μην γυρίζαμε στο Mega Channel. Ένα κανάλι που από τα πρώτα του χρόνια λειτουργίας, το 1989 και μετά επιβλήθηκε με την αξιοπιστία του στον τηλεοπτικό κόσμο.
Αξιόπιστο με δημοσιογράφους σοβαρούς που έλεγχαν δύο και τρείς φορές την είδησή τους πριν τη μεταδώσουν.
Την  αξιοπιστία του δεν την απέκτησε έτσι στην τύχη. Την απέκτησε γιατί υπήρχε σεβασμός προς τους τηλεθεατές. Δημοσιογράφοι και τεχνικοί έκαναν αγώνα δρόμου όχι μόνο για να μεταδώσουν πρώτοι την είδηση αλλά για να είναι σωστοί στην ενημέρωση. Όλα τα μεγάλα ονόματα που γνωρίζετε σήμερα, πέρασαν από αυτό το κανάλι.
Μετά από 25 χρόνια, η ναυαρχίδα της ενημέρωσης κατέρρευσε. Τα αίτια τα ξέρετε.
Mega Channel eidisisΈνας καλός συνάδελφος – δουλέψαμε μαζί από τα πρώτα χρόνια του Mega, ο  Δημήτρης Θ. Καλαντζής, δημοσιογράφος, σήμερα εκπρόσωπος των συνταξιούχων της ΕΣΗΕΑ, με τίτλο «Το δικό μας Mega» μας έστειλε την παρακάτω επιστολή:
« Περπατούσα πριν από μερικές ημέρες  στη Φιλελλήνων και θυμήθηκα, με αφορμή όλη τη συζήτηση για το Mega εκείνο το Νοέμβρη του 1989, που σ’ ένα γραφειακι τόσο-δα (το είχε παραχωρήσει προσωρινά ο Αλαφούζος) ανοίγαμε κουτιά, τα αναποδογυρίζαμε και πάνω σ αυτά τοποθετούσαμε τις μονταζιέρες.
Εμείς πρώτη φορά βλέπαμε τέτοια πράγματα. Το μόνο που ξέραμε – το είχαμε μάθει καλά από τον Αλέκο Φιλιππόπουλο και άλλους μεγάλους δασκάλους της εποχής – ήταν να γράφουμε ειδήσεις.
Εκεί στην οδό Νίκης λοιπόν, στο «δανεικό» γραφείο – μέχρι να ετοιμαστεί η Ξενοφώντος- ήταν και μερικοί που ήξεραν πολύ καλά το άθλημα. Πρώτος απ όλους ο άνθρωπος που «έστησε» κυριολεκτικά απ΄το τίποτα το Μεγάλο κανάλι. Στο επίσης «δανεικό» γραφείο του «Εθνούς» που δούλευε πάνω από ένα τρίμηνο με τον αείμνηστο Αγαμέμνωνα Φαράκο, τον Τάσο Παπαδόπουλο και δύο-τρεις ακόμη αφανείς ήρωες.
Μιλάω για τον Ιάσωνα Μοσχοβίτη, τον άνθρωπο που για περισσότερα από τρία χρόνια έβαλε τις βάσεις του οικοδομήματος που εδώ και 27 χρόνια κυριάρχησε στον εγχώριο ραδιοτηλεοπτικό ορίζοντα. Ίσως πέτυχε το ακατόρθωτο, για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι τον Πόλεμο του Κόλπου. Να συγκεράσει τις αντιμαχόμενες επιδιώξεις και τα αντικρουόμενα συμφέροντα των πέντε αρχικών μετόχων που  πολλές φορές έφταναν στα πρόθυρα του εμφυλίου. Το ρητό του «μακριά απ τον @όλο μας κι ότι θέλει ας είναι…» έσωσε πολλές φορές την κατάσταση…
Liana KanelliΑπό την Παιανία, με παρουσιάστρια την Λιάνα Κανέλη έδινε κάθε βράδυ, στις 8 ρεσιτάλ, με την ΕΡΤ και ΥΕΝΕΔ από την μια  μεριά εκτός συναγωνισμού και τον ΑΝΤ1 ν αγκομαχά απ την άλλη.
Κι εμείς στην Ξενοφώντος, στο κυνήγι του πλάνου, του Que ή του On και άλλων περίεργων όρων που έμπαιναν σιγά-σιγά στο λεξιλόγιο μας και τον μακαρίτη τον Κώστα Διαβολίτση να μας κυνηγά με την σκαλέτα στο χέρι.
Θα μπορούσα να γραφώ ώρες για εκείνες τις μέρες, μέρες ένδοξες και ηρωικές, είτε για τις μέρες που ακολούθησαν με τον Γιώργο Λεβεντογιάννη και πολλούς ακόμη άξιους συναδέλφους. δημοσιογράφους και τεχνικούς που έμειναν ή σκόρπισαν για να εργαστούν στην πολύχρωμη τηλεοπτική αρένα.
Όμως  σήμερα, όπως είναι τα πράγματα μόνο μια ευχή θα ήθελα να κάνω.
Ο γιος του Αλέκου, ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος να  καταφέρει να πάρει το κανάλι και να το σώσει, έστω και στο και πέντε, από το βάραθρο της καταστροφής. Για όλους όσους δούλεψαν και δουλεύουν στο Μεγάλο Κανάλι. Το δικό μας Mega….»
Αυτά μας έγραψε ο καλός μας συνάδελφος. Πόσο δίκιο έχει.
Πέρης Χαλάτσης
 
 
 
 

Related posts