Επιστροφή στην κορυφή
Παρασκεύη, 20 Ιουλ 2018
 
 

Κόντρα στα Σκόπια για τη συμφωνία – «Ρίξε με αν τολμάς» απαντά ο Ιβάνοφ στον Ζάεφ

Τετάρτη, 20 Ιούνιος 2018 - 12:47

-a Μέγεθος κειμένου +A

Τεταμένο είναι το κλίμα που επικρατεί στη Βουλή των Σκοπίων. Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ απάντησε στον Ζάεφ σχετικά με την απειλή αποπομπής του, αν δεν υπογράψει τη συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία».

Ο Πρόεδρος της πΓΔΜ, όπως μετέδωσε το makfax,  μίλησε για ψεύτικες απειλές από τον Ζάεφ λέγοντας στον πρωθυπουργό να τον ρίξει από την Κυβέρνηση «εάν τολμά».

«Καλώ τον Ζάεφ με τα ίδια 2/3 της Βουλής που απαιτούνται για την αλλαγή του Συντάγματος, να ξεκινήσει αμέσως και τη διαδικασία για τις ευθύνες του προέδρου, δηλαδή πρόταση μομφής. Η θέση μου σχετικά με την επιβλαβή συμφωνία για το όνομα είναι οριστική και παραμένει αμετάβλητη παρά τις απειλές και τις πιέσεις», αναφέρει ο Ιβάνοφ.

Σε χθεσινή του συνέντευξη ο Ζόραν Ζάεφ είχε τονίσει πως εάν η πλειοψηφία των βουλευτών ταχθεί υπέρ της συμφωνίας, στο δημοψήφισμα, θα προτείνει ανοιχτά την αποπομπή του Ιβάνοφ.

«Υπάρχει διάθεση για παγίωση της πλειοψηφίας της Βουλής και αν χρειαστεί να αποπεμφθεί ο Πρόεδρος. Οι πολίτες είναι αυτοί που θα αποφασίσουν αν θέλουν την αλλαγή του ονόματος», είπε ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ.Μοιράσου το…!
Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: