Επιστροφή στην κορυφή
Πέμπτη, 14 Δεκ 2017
 
 

Κλήθηκε σε απολογία ο Ολυμπιακός από την ΕΠΟ-Ορατός ο κίνδυνος για αφαίρεση βαθμών!

Τετάρτη, 19 Απρίλιος 2017 - 16:42

-a Μέγεθος κειμένου +A

OSFP-AEK-EPISODIA-735x400

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά του Ολυμπιακού για τα επεισόδια που έγιναν στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου με την ΑΕΚ την Μεγάλη Πέμπτη (13/4) κάτι που επιβαρύνει ακόμα την θέση των «ερυθρολεύκων»

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός κλήθηκε σε απολογία από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ για παραβίαση του άρθρου 29 που αφορά την βία κατά αξιωματούχων, όπου αν κριθεί ένοχος θα τους αφαιρεθούν άμεσα έξι βαθμοί κάτι που θα τον θέσει σε κίνδυνο για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Οι «πειραιώτες» θα κληθούν την Πέμπτη (20/4) στις 16:00 να λογοδοτήσουν όπου κατηγορούνται για  μεμονωμένα και εκτεταμένα επεισόδια αλλά και άσκηση βίας σε βάρος των παρατηρητών και διαιτητών του αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

Αναλυτικά οι κλήσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ:

-ΠΑΕ Ολυμπιακός για παράβαση του άρθρου 14 παρ. 1, 2 του άρθρου 15 παρ. 2 περ. α΄ και παρ. 5 περ. ε΄ και άρθρου 29 του Πειθ. Κωδ. της ΕΠΟ, καθώς και του άρθρου 2 παρ. 1 περ. α΄, άρθρου 3 παρ. 1 περ. α΄, άρθρου 12 παρ. 5 ( σε συνδυασμό με το άρθρο 26 του Πειθ. Κωδ. της ΕΠΟ), άρθρου 37 (σε συνδυασμό με το άρθρο 2 περ. β΄της προκήρυξης αγώνων Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων περιόδου 2016-2017) και άρθρου 47 του ΚΑΠ Επαγγελματικών Ομάδων (ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Ολυμπιακός-ΑΕΚ).

-ΠΑΕ Ολυμπιακός βάσει των διατάξεων των άρθρων 1, 2, 3, 14 και 15 παρ. 2, 6 (περ. α΄, β΄, γ΄), 35 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, κατόπιν άσκησης δίωξης από τον αναπληρωτή υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικής δίωξης Στέφανο-Κωνσταντίνο Μπαξεβάνη (ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Ολυμπιακός-ΑΕΚ).

Το άρθρο 29  αναφέρει για την Βία τα εξής:

«Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή 50.000 ευρώ τουλάχιστον και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο 5, τουλάχιστον, ετών».

«Στις ως άνω περιπτώσεις, εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος, οι ποινές:

α) διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,

β) διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο,

γ) αφαίρεσης 6 βαθμών

δ) υποβιβασμός ομάδας».

 Μοιράσου το…!
Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: