Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
27 Φεβ 2021
Χωρίς κατηγορία

Κλινική «Ταξιάρχαι»: «Δεν κάναμε κάποιο λάθος»-Τι συνέβη με τον γιατρό που ήταν θετικός στον ιό  

Η διεύθυνση της κλινικής «Ταξιάρχαι» υποστηρίζει ότι τήρησαν το πρωτόκολλο και αρνείται κάθε κατηγορία.  Την ίδια ώρα η εισαγγελία Αθηνών εξετάζει πως δημιουργήθηκε το κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού στην κλινική «Ταξιάρχαι».

Στο επαγγελματικό και προσωπικό περιβάλλον ενός γιατρού ο οποίος εργαζόταν ως εξωτερικός συνεργάτης στην κλινική «Ταξιάρχαι» του Περιστερίου και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στρέφονται οι έρευνες των επιστημόνων προκειμένου να γίνει η ιχνηλάτηση των ατόμων που έχουν έρθει σε επαφή με τον συγκεκριμένο γιατρό.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα ο συγκεκριμένος γιατρός σταμάτησε να συνεργάζεται με την κλινική λόγω των κρουσμάτων, ωστόσο αρνείται να σταματήσει τα εξωτερικά ιατρεία.

Την ίδια ώρα σοβαρές είναι οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας όσον αφορά την κλινική στο Περιστέρι, τη στιγμή που «τρέχει» η κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες λειτουργίας της κλινικής. Γιος ασθενή μιλώντας σε δημοσιογράφους αποκάλυψε ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού ήταν γνωστά στους αρμόδιους της κλινικής αρκετές ημέρες νωρίτερα από τις επίσημες ανακοινώσεις και δεν έκαναν τίποτα ώστε να μη χαθούν ανθρωπινές ζωές.

Χτες, κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας πραγματοποίησε αυτοψία στην κλινική προκειμένου να διερευνηθεί η συμμόρφωση στην εφαρμογή των μέτρων του περιορισμού του κορωνοϊού. Από την έρευνα των επιθεωρητών καταγράφηκαν αρχικές διαπιστώσεις, ιδιαίτερα για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ενώ ζητήθηκε και σειρά εγγράφων και λοιπών ελεγκτικών πειστηρίων.

Ο έλεγχος διενεργείται αυτεπαγγέλτως σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας και όταν ολοκληρωθεί θα συνταχθεί πόρισμα για την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την οποία υπάρχει επικοινωνία.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ζήτησε από την κλινική να της προσκομίσει τους φακέλους όλων των ασθενών. Ο εισαγγελέας, αφού μελετήσει όλα τα στοιχεία που του προσκομιστούν, θα προχωρήσει στην κλήτευση μαρτύρων, πριν καταλήξει για το αν πρέπει να αποδοθούν ή όχι ποινικές ευθύνες στους υπευθύνους της κλινικής.

Ο νεφρολόγος Δημήτρης Πλακιάς από την κλινική «Ταξιάρχαι»σε δηλώσεις του περιέγραψε πως έγινε η διασπορά του ιού στην κλινική του Περιστερίου.

«Ένας ασθενής τη Μ. Πέμπτη που ήρθε στην κλινική με προβλήματα στο αναπνευστικό που είχε,έχει ιστορικό χρονίας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, έκανε ένα πυρετό γύρω στο 38. Του βγάζω ακτινογραφία λόγω του ιστορικού, η οποία ήταν καθαρή . Του δίνω αντιβίωση,αυτή που δίνουμε σε αυτά τα άτομα που έχουν προβλήαματα με το αναπνευστικό, μέχρι το Μεγάλο Σάββατο είχε μια μικρή βελτίωση και τη Δευτέρα του Πάσχα ενώ ήταν να έρθει Τρίτη, τη Δευτέρα με πήρε τηλέφωνο να μας πει ότι έχει δύσπνοια.

Στέλνω το ασθενοφόρο στο σπίτι του, τον φέρνω από το σπίτι, του κάνω μια ακτινογραφία θώρακος που ήταν τελείως διαφορετική από την προηγούμενη- καθαρή που είχε, που παρέπεμπε σε λοίμωξη από τον κορωνοϊό. Και τον έστειλα στο νοσοκομείο στο Θριάσιο. Εκεί την Τρίτη  -Δευτέρα πήγε- την Τρίτη το βράδυ μας ειδοποίησαν πως είναι θετικός. Ενημερώσαμε τον ΕΟΔΥ πως έχουμε αυτό το περιστατικό και ζητήσαμε να μας ελέγξουν τι πρέπει να κάνουμε από δω και πέρα και αν υπάρχουν κι άλλοι ασθενείς με αυτό τον ιό.

Από τη στιγμή που είχαμε αυτό το θέμα, υπάρχει η σχετική απόσταση από κρεβάτι σε κρεβάτι, το νοσηλευτικό προσωπικό είναι προφυλαγμένο και ο ίδιος φορούσε μάσκα. Είχε μια συζήτηση με τον διπλανό του και από εκεί πρέπει να ξεκίνησε η όλη ιστορία, γιατί ο διπλανός του ήταν νοσηλευόμενος, δεν είχε τα μέτρα που όφειλε να έχει και επειδή ήταν εσωτερικός , ανέβηκε πάνω στην κλινική μαζί με άλλους νεφροπαθείς και προφανώς έγινε η διασπορά.

Το πρωτόκολλο του κορωνοϊού , μας λέει πυρετός- ακτινογραφία. Αν είναι αρνητική τον δίνεις για θεραπεία, λέει. Δεν πήγε κάτι λάθος, κάναμε αυτά που οφείλαμε να κάνουμε.Από ότι άκουσα θα μας παραπέμψει σε προανάκριση, ας μας παραπέμψει να εξηγήσω εγώ και να μου πουν που είναι τα λάθη».

 

Related posts