Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
09 Ιούλ 2020
Κοινωνία

Κύριε Σαμαρά η απόφαση δική σας !!!

Του Πέρη Χαλάτση

Αυτοί οι γραφειοκράτες που υπογράφουν μόνο πρωτόκολλα θα πρέπει να πεινάσουν και να μείνουν χωρίς ρεύμα για να καταλάβουν σε ποια άθλια θέση βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες συνάνθρωποι μας . Και βρίσκονται σ αυτή τη θέση όχι γιατί ήταν τεμπέληδες και δεν δούλευαν αλλά γιατί το κράτος αδιαφόρησε για το αύριο αυτών των ανθρώπων. Τους άφησε χωρίς δουλειά – αφού τους το επέβαλε η Τρόικα – αλλά δεν φρόντισε να τους εξασφαλίσει τουλάχιστον την ανθρωπιά τους.
Ποιος έκανε μια βόλτα μέχρι τα γραφεία της ΔΕΗ να δει τις ατέλειωτες ουρές. Άνθρωποι κουρασμένοι και πονεμένοι που ζητούσαν τι άλλο; Μια κατανόηση. Τούς έκοψαν το ρεύμα και τα μικρά παιδιά τους τουρτουρίζουν.Δεν έχουν να μαγειρέψουν και μέσα στο χειμώνα δεν μπορούν ούτε να ζεσταθούν.

Διονύσης Χατζηδάκης,δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου
Τέσσερις δήμαρχοι που δεν μπόρεσαν να βλέπουν αυτό το χάλι, επαναστάτησαν. Και είναι κρίμα που ήταν μόνο αυτοί οι τέσσερις και όχι όλοι οι δήμαρχοι της Ελλάδος.
Ανδρέας Παχατουρίδης
Οι Δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης ανέλαβαν πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αδύναμων οικογενειών των περιοχών τους, σε σχέση με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με επιστολή που απέστειλαν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Νίκος Χαρδαλιάς, δήμαρχος Βύρωνα
Με την επιστολή ζητούν την προσωπική του παρέμβαση, προκειμένου η κυβέρνηση να προβεί στην απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέψει στην τοπική αυτοδιοίκηση, εφόσον βεβαίως οι Δήμοι έχουν αποδεδειγμένα την οικονομική δυνατότητα, να τακτοποιήσουν οφειλές και να καλύψουν το κόστος της επανασύνδεσης του ρεύματος.
Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Καρπενησίου

Επισυνάπτεται η επιστολή που απέστειλαν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
«Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ,
Η οικονομική κρίση μαστίζει τα νοικοκυριά. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ανθρωπίνων τραγωδιών. Η τοπική αυτοδιοίκηση, η πλησιέστερη στον άνθρωπο δομή πολιτικής οργάνωσης, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Παρά τις συστηματικές μας προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το αδιέξοδο ανέργων συμπολιτών μας, οι οποίοι αδυνατούν στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να ζουν χωρίς ηλεκτροδότηση μέσα στον χειμώνα.

Πέρα και πάνω από ιδεολογίες, τα κόμματα και τις σκοπιμότητες τους, αισθανόμαστε την βαθύτατη ηθική υποχρέωση να παρέμβουμε για να ανακουφίσουμε εκείνους που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Το υφιστάμενο θεσμικό και νομικό πλαίσιο περιορίζει την ανεξαρτησία μας και δεν μας επιτρέπει να εκτελέσουμε το καθήκον μας. Ζητούμε την προσωπική σας παρέμβαση ώστε να προβεί η κυβέρνηση στην απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση, που θα επιτρέψει στην τοπική αυτοδιοίκηση, εφόσον βεβαίως οι Δήμοι έχουν αποδεδειγμένα την οικονομική δυνατότητα, να τακτοποιήσουν οφειλές και να καλύψουν το κόστος της επανασύνδεσης του ρεύματος στους αδύναμους συμπολίτες μας..
Μετά τιμής,
Οι Δήμαρχοι,Διονύσης Χατζηδάκης-Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου,Νίκος Χαρδαλιάς-Δήμαρχος Βύρωνα,Ανδρέας Παχατουρίδης-Δήμαρχος Περιστερίου,Κώστας Μπακογιάννης-Δήμαρχος Καρπενησίου
(Το παρόν κοινοποιείται στους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών)»

Related posts