Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
25 Ιαν 2021
Κοινωνία

Και η κόντρα καλά κρατεί στον Δήμο της Νέας Σμύρνης


Η κόντρα για το διαχωρισμό που έκανε η υπεύθυνη αθλητισμού στο δήμο της Νέας Σμύρνης καλά κρατεί. Η NStv συνεχίζει να δίνει καθημερινά ρεπορτάζ για το επίμαχο θέμα.
Σας παραθέτουμε την αντιπαράθεση:
« Έχουν περάσει 24 ώρες και η Ιωάννα Καριοφύλλη, υπεύθυνη Αθλητισμού στον Δήμο Νέας Σμύρνη όχι μόνο δεν αφαίρεσε την κατάπτυστη πινακίδα που διαχωρίζει τους κατοίκους της Νέας Σμύρνης σε πολίτες που πληρώνουν για μια κοινωνική υπηρεσία όπως έχουν χαρακτηριστεί τα δημοτικά γυμναστήρια, αλλά ενίσχυσε τον διαχωρισμό ανάμεσα σε ΑΜΕΑ, άνεργους και φτωχούς από τους υπόλοιπους συνανθρώπους τους, με το να μεταφέρει την πινακίδα στην υποδοχή – δηλαδή να την βλέπουν όλοι μπας και κάποιος την ξέχασε.
Έτσι μάλλον θα την συμβούλευσαν οι ‘μάστορες’ της πολιτικής από τον Δήμο: ‘Ασε, μην δίνεις σημασία θα ξεχαστεί! ;’ μήπως το έχει πάρει επάνω της το ζήτημα και το χειρίζεται προσωπικά;
Έλα ντε που το ρυάκι έχει μπει στο αυλάκι και προβλέπεται να γίνει χείμαρρος διότι ο κόσμος πια δεν τρώει κουτόχορτο.
Αυτά γράφει και ο συμπολίτης μας Νίκος Διαμαντής που έκανε επιτόπια έρευνα:
“Λοιπόν να ενημερώσω τους Νεοσμυρνιώτες και μη σχετικά με την σημερινή επίσκεψή μου (σσ. Δευτέρα 27 Οκτωβρίου) αργά το απόγευμα, μετά τις 16:00, στο Δημοτικό Γυμναστήριο επί της Αγ. Φωτεινής ότι:
Η ανακοίνωση που φαίνεται παρακάτω, έχει μεταφερθεί από την πόρτα του γυμναστηρίου στο γραφείο της εισόδου για να φαίνεται καλύτερα την ώρα που αφήνεις την κάρτα σου.
Έχει ισχύ φυσικά για όλα τα γυμναστήρια, καθώς αποτελεί απόφαση και πολιτική του Δήμου.
Καθώς λοιπόν ανανέωνα την κάρτα του γυμναστηρίου, ο υπάλληλος κος Φραγκιαδάκης με ενημέρωσε για τις ώρες προσέλευσης των ανέργων, ότι είναι μέχρι τις 16:00.
Από την ενημέρωση και κουβέντα που έγινε, μου αναφέρθηκε ότι ήταν απόφαση της υπευθύνου στον τομέα της άθλησης κας Καριοφύλλη και όχι του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το σκεπτικό της απόφασης εν συντομία ήταν ότι πρέπει να σεβόμαστε αυτούς που πληρώνουν το Δημοτικό γυμναστήριο και την απαίτηση τους το γυμναστήριο τις απογευματινές ώρες να μην έχει πολύ κόσμο και βαβούρα, ακόμα κι αν αυτό γίνεται εις βάρος των υπολοίπων συμπολιτών μας που αθλούνται τζάμπα (άνεργοι, ΑΜΕΑ, ομάδες συλλόγων) και προφανώς θεωρούνται κατώτερης κατηγορίας άνθρωποι.
Γιατί οι γυμναστές πως θα πληρωθούν, όπως μου ανέφερε ; Τα έξοδα του γυμναστηρίου ;
Θα πληρωθούν από τους ευχαριστημένους πελάτες που θέλουν να βρίσκουν ένα ήσυχο γυμναστήριο, ποιοτικό – το καλύτερο όπως μου είπε από όλους τους γειτονικούς Δήμους.
Και επειδή ήταν έτσι μέχρι τώρα, πρέπει να διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο στριμώχνοντας τους ανέργους και τις λοιπές ομάδες το πρωί.
Εξάλλου το πρωί τι κάνουν οι άνεργοι ;
Μήπως έχουν και καμιά δουλειά ;
Μου ανέφερε επίσης, ότι και τα ιδιωτικά γυμναστήρια όταν κάνουν κάποια προσφορά, πληρώνεις μικρότερο αντίτιμο αλλά πηγαίνεις τις ώρες που σου υποδεικνύει το γυμναστήριο, όχι όποτε θες εσύ.
Ιδιωτικά κριτήρια λοιπόν από εδώ και στο εξής και στα Δημοτικά Γυμναστήρια Νέας Σμύρνης.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ, ΟΥΤΕ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ, ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΝ ΩΡΕΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ.
Φαίνεται πως η αλλαγή στον Δήμο με τον κύριο Τζουλάκη και η αλλαγή του υπευθύνου στον τομέα της άθλησης με την κυρία Καριοφύλλη, φέρνει νέα ήθη και έθιμα και μας προετοιμάζει για αυτά που θα ακολουθήσουν.
Απαιτείται ΑΜΕΣΑ στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να τεθεί το ζήτημα και να πάρουν θέση επίσημα όλες οι παρατάξεις σε αυτήν την ρατσιστική αντιμετώπιση των φτωχών ομάδων, σε αυτή την υποτίμηση ευαίσθητων ομάδων λόγω οικονομικής αδυναμίας.”
Γιατί επιμένει η νέο εκλεγείσα Δημοτική Σύμβουλος Ιωάννα Καριοφύλλη στον διαχωρισμό του κόσμου;
Γιατί δεν υπάρχει στοιχειώδης ευαισθησία σε καιρό κρίσης; Γιατί τα δημοτικά γυμναστήρια λειτουργούν με ιδιωτικά κριτήρια και ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου ότι προσφέρουν κοινωνική υπηρεσία;
Και τελικά γιατί δεν ενημερώνει κανένα επίσημα η ίδια, ή η Δημοτική Αρχή για την όποια εξήγηση υπάρχει στο θέμα που έχει δημιουργηθεί;»

Related posts