Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
23 Φεβ 2020
Blender

Kαθημερινά αντικείμενα με λεπτομέρειες που ίσως δεν γνωρίζατε γιατί υπάρχουν!

Αποτελούν όλα τους πλέον συνηθισμένα, καθημερινά αντικείμενα, τα οποία και χρησιμοποιούμε συνεχώς. Ωστόσο φαίνεται πως έχουν κάποιες “κρυφές” χρήσεις ή καλύτερα ορθές χρήσεις, που μέχρι σήμερα αγνοούσαμε.

1. Γιατί το καπάκι του στυλό έχει τρύπα;

anti2

Πολύς κόσμος πιστεύει πως η τρύπα στο καπάκι των στυλό υπάρχει για να βοηθά να μην στεγνώνει το μελάνι ή για να αποφευχθεί κάποια διαρροή λόγω πίεσης. Ωστόσο ο πραγματικός λόγος είναι για να μειωθεί ο κίνδυνος της ασφυξίας. Έτσι, αν ένα παιδί καταπιεί κατά λάθος το καπάκι, η τρύπα αποτρέπει τον αεραγωγό από το να φράξει εντελώς.

2. Πού χρησιμεύουν οι μικρές τρύπες στα παράθυρα των αεροπλάνων;

anti3

Εδώ οι λόγοι είναι δύο. Αφενός για να αντισταθμίζεται η πίεση του αέρα. Όταν το αεροπλάνο παίρνει ύψος, υπάρχει μεγάλη διαφορά πίεσης στο εσωτερικό και το εξωτερικό του αεροσκάφους. Η τρύπα χρησιμεύει για να ρυθμίζει μερικώς αυτή τη διαφορά ώστε να μην πέφτει όλο το βάρος στο εξωτερικό παράθυρο. Ο άλλος λόγος είναι για να μην θολώνει το τζάμι.

3. Γιατί τα ρούχα έχουν ένα επιπλέον κομμάτι ύφασμα;

anti4

Αν και πολλοί νομίζουν πως χρησιμεύει ως μπάλωμα, ο λόγος είναι άλλος. Ο κατασκευαστής προσθέτει ένα μικρό κομμάτι υφάσματος ως δείγμα ώστε να μπορούμε να δοκιμάζουμε πάνω σε αυτό πως αντιδρά το ρούχο στα διάφορα απορρυπαντικά.

4. Γιατί το μέτρο έχει τρύπα και “δοντάκια” στην άκρη;

anti5

Η μικρή εγκοπή υπάρχει για να στερεώνεται το μέτρο πάνω σε βίδες ή καρφιά και να παραμένει σταθερό στη μία άκρη του άκρη ώστε να διευκολύνονται οι μετρήσεις. Όσο για την πριονωτή άκρη, εξυπηρετεί στο να μαρκάρουμε το σημείο που θέλουμε, όταν δεν είναι εφικτό να το κάνουμε με άλλον τρόπο.

5. Για ποιο λόγο υπάρχει τρύπα στο κουτάλι των ζυμαρικών;

anti6

Αν και πρωταρχικός στόχος είναι να στραγγίζει τα μακαρόνια αφήνοντας έξω το νερό, σε πολλά κουτάλια η τρύπα αναλογεί ακριβώς σε μια ατομική μερίδα ζυμαρικών.

6. Γιατί στο πληκτρολόγιο τα κουμπιά F και J έχουν προεξοχές;

anti7

Ο λόγος για τον οποίο μόνο αυτά τα πλήκτρα έχουν κορυφογραμμές είναι για να βοηθήσουν τους χρήστες να τοποθετούν τα χέρια τους στη βέλτιστη θέση πληκτρολόγησης και να εντοπίζουν τα σωστά πλήκτρα δίχως να κοιτάζουν το πληκτρολόγιο.

7. Γιατί υπάρχει εσοχή στον πάτο των μπουκαλιών του κρασιού και της σαμπάνιας;

anti8

Χρησιμεύει στο να αντισταθμίζεται η πίεση του αέρα, όταν τα μπουκάλια περνάνε από την διαδικασία του πωματισμού, κι όχι για να το κρατά καλύτερα ο σερβιτόρος όπως πολλοί νομίζουν. Οι πλευρές και οι πάτοι των μπουκαλιών είναι σημεία αδύναμα, οπότε η εσοχή βοηθά να κατανέμεται ίσα η πίεση εντός της φιάλης. Γι’ αυτό το λόγο και στα μπουκάλια της σαμπάνιας είναι ακόμη πιο βαθιά, καθώς υφίστανται ακόμη περισσότερη πίεση εξαιτίας του ανθρακικού.

8. Ποιος ο ρόλος του βέλους δίπλα στην ένδειξη του μετρητή βενζίνης στο αυτοκίνητο;

anti9

Δείχνει σε ποια πλευρά του αυτοκινήτου βρίσκεται το ντεπόζιτο βενζίνης.

9. Γιατί τα παπούτσια All Star έχουν δύο μικρές τρύπες στο πλάι;

anti10

Ο κύριος λόγος είναι και ο πιο προφανής- για εξαερισμό. Ωστόσο, υπάρχει και μία ακόμη θεωρία που λέει πως επειδή τα Converse All Stars σχεδιάστηκαν αρχικά ως παπούτσια του μπάσκετ, τα κορδόνια μπορούσαν να περαστούν μέσα από τις επιπλέον τρύπες για μια πιο άνετη και σταθερή εφαρμογή.

πηγή: lifo.gr

Related posts