Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
23 Φεβ 2020
Media

Καταιγιστικές εξελίξεις στο MEGA – Όλο το παρασκήνιο

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο MEGA, με τις ελπίδες των εργαζομένων για μια βιώσιμη λύση που θα αφορά το μέλλον του Μεγάλου Καναλιού να αποδεικνύονται φρούδες.
Το ΔΣ που διήρκησε μόλις 15 λεπτά ήταν ένα ξεκάθαρα δείγμα των προθέσεων των μετόχων αλλά και των αποφάσεων που φαίνεται να έχουν ήδη ληφθεί.
Το παρασκήνιο είναι βαθύ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η πλευρά Ψυχάρη δήλωσε ότι προτίθεται να βάλει 20 εκατ. ευρώ, ωστόσο τελικά κατέληξε στα πέντε, που είναι η αναλογία του στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου. Όσον αφορά τους μετόχους Μπόμπολα και Μάρη, το ποσό ανέρχεται στα 7,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει εμπλοκή με τον δεύτερο ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα με τις στοιχηματικές εταιρείες.
Εν τω μεταξύ, όλες οι πληροφορίες λένε ότι μεγάλο πρόβλημα δημιουργεί στις σχέσεις Βαρδινογιάννη-Μπόμπολα οι υποχρεώσεις του MEGA προς την εταιρεία παραγωγής «Άνωσι» του δευτέρου.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το χρέος του MEGA προς την εταιρεία ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ. Ο κ. Φιλιππόπουλος είχε προτείνει να αφαιρεθούν από το ποσό αυτό οι υποχρεώσεις που έχει ο «Πήγασος» προς το MEGA λόγω διαφημιστικής δαπάνης και τα υπόλοιπα να δοθούν σταδιακά, σε διάστημα τριών ετών.
Πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σήμερα αναφέρουν ότι ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος φαίνεται να έχει βάλει στο… συρτάρι την πρόταση του για σωτηρία του καναλιού με τις πληροφορίες από την συνέλευση να σημειώνουν τα λόγια του ως εξής:

«Εφόσον όλοι εγκαταλείπετε την προσπάθεια να σωθεί το MEGA, αποσύρω και ‘γω την προσπάθεια που έκανα να συμμετάσχω στην διάσωση του».

Την Παρασκευή φαίνεται πως θα γίνει και η τελική συνάντηση των μετόχων μετά από δεκάδες αποτυχημένες και αντιεξοδικές συζητήσεις μέχρι σήμερα. Τόσο η τραπεζική αγορά όσο και τηλεοπτική έχουν μείνει άναυδες με το «τρενάρισμα» αυτό που αποδομεί και απαξιώνει το μεγαλύτερο ίσως brand name στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο.
Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του MEGA έχει οριστεί για τις 15:30, ωστόσο αναμένεται να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Σύμφωνα με πληροφορίες παρά το «κλίμα κηδείας» που επικρατεί από το πρωί στους διαδρόμους του καναλιού οι εργαζόμενοι θα ζητήσουν έγγραφες ανακοινώσεις που θα περιγράφουν ποιο ακριβώς θα είναι το μέλλον του MEGA.
Τα σενάρια
Τι σημαίνει τώρα το αδιέξοδο στο ΔΣ; Κύκλοι του MEGA, που επιβεβαιώνονται και από τραπεζικές πηγές, σημειώνουν ότι η επόμενη μέρα, εάν το ΔΣ δεν βρει λύση ούτε την Παρασκευή, θα περιλαμβάνει για το κανάλι «είσοδο» των τραπεζών στην διοίκηση του σταθμού που ουσιαστικά σημαίνει μετοχοποίηση των δανείων,
Ερωτηματικό παραμένει και το τι θα συμβεί με τον ΔΟΛ και τον Πήγασο, δεδομένου ότι ευρέως κυκλοφορεί ότι τόσο ο Σταύρος Ψυχάρης όσο και ο Γιώργος Μπόμπολας είχαν «υποθηκεύσει» τα συγκροτήματα, συνδέοντας τη δανειοδότηση του Mega με τις μετοχές τους. Εάν, δηλαδή, τυχόν πτώχευση στο Mega θα φέρει ντόμινο εξελίξεων στα δύο ιστορικά συγκροτήματα, τα οποία ούτως ή άλλως δεν βιώνουν τις καλύτερες μέρες τους…
Τι συμβαίνει τώρα στο MEGA
Ο κ. Θεοχάρης Φιλιππόπουλος δήλωσε ότι μπορεί να συνεισφέρει 5 εκατ., οι κ.κ. Μάρης και Μπόμπολας μίλησαν για 7,5 εκατ. και ο κ. Ψυχάρης επιφυλάχθηκε αρχικά και επανήλθε στη συνέχεια από το γραφείο του, από όπου ενημέρωσε ότι μπορεί να βάλει 5 εκατ.
Αυτή την ώρα καταβάλλεται προσπάθεια να συνταχθεί πρακτικό, με το οποίοι οι μέτοχοι θα δεσμεύονται για τα παραπάνω ποσά των 17,5 εκατ. ευρώ έναντι των τραπεζών. Σε περίπτωση που αυτό γίνει εφικτό τότε το πρακτικό θα δοθεί στις πιστώτριες τράπεζες προκειμένου να αιτηθούν οι μέτοχοι το άνοιγμα των λογαριασμών του καναλιού που είναι μπλοκαρισμένοι και στους οποίους υπάρχει ρευστότητα 4 εκατ. Ωστόσο είναι αμφίβολο εάν το σχετικό αίτημα θα γίνει αποδεκτό και όπως ανέφεραν τραπεζικές πηγές είναι εξαιρετικά δύσκολο να το αποδεχτούν εάν δεν υπάρχει και δέσμευση για τα χρήματα που απαιτούνται για την άδεια.
Προς το παρόν τίποτε δεν έχει κριθεί, ενώ έκδηλη είναι η αγωνία των εργαζομένων που έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται έξω από τον σταθμό.
ΠΗΓΗ: usay.gr
 

Related posts