Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
26 Οκτ 2021
Ελλάδα

Καταθέτει σήμερα η Ιωάννα – Άγνωστο αν θα εμφανιστεί η βιτριολίστρια

Με την κατάθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου θα ανοίξει σήμερα η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση που προκάλεσε συγκίνηση στο πανελλήνιο. Το πρωί της 20ης Μαΐου 2020 η ζωή της Ιωάννας άλλαξε για πάντα όταν δέχθηκε επίθεση από μια άγνωστη γυναίκα που της έριξε στο πρόσωπο βιτριόλι.

Το θύμα της ακραίας επίθεσης θα ανέβει στο βήμα του μάρτυρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για να εξιστορήσει όσα έγιναν εκείνο το πρωί. Το πρωί που ακολουθώντας μία ρουτίνα για να πάει στη δουλειά της στην Καλλιθέα, ούτε θα μπορούσε να φανταστεί πως πλησιάζοντας το ασανσέρ για να ανέβει στο λογιστικό γραφείο, η ζωή της θα άλλαζε για πάντα.

Θα αναφερθεί στην επίθεση και θα εξιστορήσει όμως και για το «μετά». Γιατί η 35χρονη Ιωάννα, δεκαέξι μήνες μετά, δεν έχει ολοκληρώσει όλες τις επεμβάσεις και θεραπείες που απαιτούνται για να μπορεί να κυκλοφορήσει χωρίς μάσκα.

Πιθανότατα έχοντας πίσω της ένα άδειο εδώλιο, αφού η 37χρονη κατηγορουμένη δεν αναμένεται να θελήσει να μεταχθεί από τις φυλακές στο δικαστήριο, η Ιωάννα θα επιχειρήσει να καταθέσει όσα η ίδια νομίζει πως πρέπει να γνωρίζουν τα επτά μέλη της σύνθεσης του Κακουργιοδικείου, αλλά και να απαντήσει σε όσα την ρωτήσουν δικαστές και δικηγόροι. Σύμφωνα με τον συνήγορο της, Απόστολο Λύτρα, η Ιωάννα είναι έτοιμη για την σημερινή διαδικασία, όσο κι αν αυτό είναι οδυνηρό για αυτήν και έτοιμη να δεχθεί όλες τις ερωτήσεις.

Εκείνο ωστόσο που δεν ξέρει να απαντήσει, γιατί και η ίδια δεν έχει απάντηση, είναι το γιατί δέχθηκε αυτή την επίθεση.

Αυτό είναι το ερώτημα που καλείται να απαντήσει το δικαστήριο, ώστε να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη για την προσωπικότητα της δράστιδας, η οποία μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί αόριστα στα αίτια της επίθεσης κάνοντας λόγο για μία πεποίθηση της πως η Ιωάννα είχε εμπλοκή σε προσωπικό της πρόβλημα.

Η 37χρονη φαίνεται να πίστευε πως η Ιωάννα σχετιζόταν με έναν άντρα με τον οποίο επεδίωκε να σχετιστεί σοβαρά η ίδια. Ο άντρας, 40 ετών, θα καταθέσει στο δικαστήριο, όπως κατέθεσε και στο προηγούμενο στάδιο της ποινικής υπόθεσης.

Ο άνδρας αυτός έχει δώσει κατάθεση στις αρχές και ανέφερε ότι εδώ και δυο χρόνια γνωρίζει την 37χρονη κατηγορουμένη και διατηρούσε μια ελεύθερη σχέση.

Είχε όμως λίγες φορές επικοινωνία, μέσω της εφαρμογής messenger, με την Ιωάννα, επικοινωνία που σταμάτησε ένα χρόνο πριν την επίθεση που δέχθηκε η 35χρονη γυναίκα.

Οι δικαστές καλούνται επίσης να διερευνήσουν αν η κατηγορουμένη είχε συνεργούς σε οποιαδήποτε φάση πριν αλλά και μετά την επίθεση, την οποία σχεδίαζε καιρό. Σύμφωνα με τους συνηγόρους της Ιωάννας, υπάρχουν πρόσωπα που είχαν ρόλο στην όλη υπόθεση, για τα οποία σκοπεύουν να προσκομίσουν στοιχεία στο δικαστήριο.

«Έρχονται αποκαλύψεις»

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της Ιωάννας στη δίκη θα αρχίσει η κατάθεση των υπολοίπων μαρτύρων της υπόθεσης, οι οποίοι αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40. Οι δικηγόροι της Ιωάννας κάνουν λόγο για αποκαλύψεις κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, προκειμένου να πέσει φως σε άγνωστες πτυχές της επίθεσης και να καταδειχθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η 36χρονη κατηγορούμενη προμηθεύτηκε το βιτριόλι αλλά και εάν άλλα τρίτα πρόσωπα την βοήθησαν μέχρι να φτάσει στα χέρια της το καυστικό υγρό.

Προς την κατεύθυνση αυτή στο «προσκήνιο» της ακροαματικής διαδικασίας, αναμένεται να βρεθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, μηνύματα που αντάλλασε η κατηγορούμενη από τον Απρίλιο του 2019 με έναν άνδρα. Από τα μηνύματα αυτά, προκύπτει πως η 36χρονη του ζητούσε να παρακολουθήσει το σπίτι της Ιωάννας και τον ρωτούσε για το πώς μπορεί να προμηθευτεί «κάτι» που η ίδια δεν μπορούσε να πάρει!

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, αποδέκτης των γραπτών μηνυμάτων της Έφης Κακαρατζούλα δεν αποκλείεται, αν δεν εμφανιστεί αυτοβούλως στη δίκη, δεν αποκλείεται να κληθεί στο ακροατήριο προκειμένου να φωτίσει τη σχέση του με την κατηγορούμενη και να απαντήσει σε ερωτήσεις των παραγόντων της δίκης για το εάν αυτό που αναζητούσε η 36χρονη ήταν το καυστικό υγρό με το οποίο επιτέθηκε στην Ιωάννα. «Έλα ρε … Έφη εδώ! Θέλω να βρεθούμε νωρίτερα καθότι θέλω να μου βρεις κάτι που δεν μπορώ να πάω εγώ να το πάρω», έγραφε η Έφη Κακαρατζούλα σε ένα από τα μηνύματά της προς τον συγκεκριμένο άνδρα ενώ σε άλλο μήνυμά της με αποδέκτη και πάλι τον ίδιο ανέφερε: «Καλημέρα… τι κάνεις; Να σε ρωτήσω, παίζει να βρήκες αυτόν που μου έλεγες;». Να σημειωθεί ότι τα μηνύματα από την κατηγορούμενη στο συγκεκριμένο άνδρα, είχαν σταλεί αρκετά πριν την επίθεση, ενώ την ημέρα που η 36χρονη τέλεσε το έγκλημα φέρεται να τον κάλεσε 14 φορές.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες ο άνδρας αυτός έπειτα από ένα σημείο σταμάτησε να απαντά στην 36χρονη και να έχει επικοινωνία μαζί της. Ουδείς φυσικά μπορεί να γνωρίζει με απόλυτη ασφάλεια αν αυτό που έψαχνε να βρει η κατηγορούμενη ήταν θεϊκό οξύ και ο μόνος τρόπος για να απαντηθεί το ερώτημα αυτό, είναι ο συγκεκριμένος άνδρας να καταθέσει στο δικαστήριο αλλά και η ίδια η 36χρονη, εφόσον προσέλθει στη δίκη, να μιλήσει για το λόγο που έστελνε αυτά τα μηνύματα και τί ακριβώς αναζητούσε.

«Περιμένουμε να απαντηθούν ερωτήματα που δεν έχουν επισήμως απαντηθεί έως τώρα, όπως το πώς η κατηγορουμένη προμηθεύτηκε το βιτριόλι και ποιοι, πόσοι και με ποιες πράξεις τη βοήθησαν ο καθένας τους. Στη δίκη θα υπάρξουν μάρτυρες και έγγραφα από τα οποία θα φωτιστούν πτυχές της υπόθεσης που ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές» ανέφερε μιλώντας στο «Θέμα» της περασμένης Κυριακής ο εκ των δικηγόρων της Ιωάννας κ. Νίκος Αλεξανδρής. «Αναμένουμε την απονομή Δικαιοσύνης ώστε και να αποφευχθούν φαινόμενα μιμητισμού που ήδη έχουν αρχίσει και εμφανίζονται», σημείωσε ο ίδιος.

 

Related posts