Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
15 Ιούν 2021
Ελλάδα

Καταπέλτης ο Θέμης Σοφός στο Εφετείο αποδεικνύει την αθωότητα του Fouad al Zayat

Ο Θέμης Σοφός, δικηγόρος του Φουάντ Αλ Ζαγιάτ

Ο Θέμης Σοφός, συνήγορος του Fouad al Zayat, συνέχισε –χθες- για δεύτερη ημέρα συνεδρίασης του δικαστηρίου την αγόρευσή του επισημαίνοντας ότι είναι “βόμβα μεγατόνων” η αναφορά Ζήγρα στο Δικαστήριο ότι ο Ντίνος Μιχαηλίδης του ασκούσε πιέσεις να πείσει τον Τσοχατζόπουλο να υπογράψει την option της σύμβασης για τους TOR M1″.
Ο Θέμης Σοφό ς επικέντρωσε την αγόρευσή του στο γεγονός ότι ο Ντίνος Μιχαηλίδης ήταν ( όπως φαίνεται από τα στοιχεία που βρέθηκαν ) ο άμεσα αναμεμειγμένος με την προμήθεια των εξοπλιστικών . Και είχε άμεσο συμφέρον από την ταχεία υλοποίηση των προϋποθέσεων της εν λόγω προμήθειας.
Ο διακεκριμένος δικηγόρος τον χαρακτήρισε ως ταυτισμένο με το σύστημα Τσοχατζόπουλου . Σε κάθε του συνάντηση έδινε επιταγές στο Ζήγρα, όπως τουλάχιστον ο ίδιος επιβεβαίωσε.
Στην αγόρευσή του ο Θέμης Σοφός, απέδειξε ότι ο Ντίνος Μιχαηλίδης ήταν εκείνος που ζήτησε από το Ζήγρα να του δώσει ονόματα εταιρειών. Και αυτό για να μπορεί να εκδίδει επιταγές σε διαταγή αυτών των εταιρειών , αφού δεν μπορούσε πια να δίνει ο Ντίνος Μιχαηλίδης στο Ζήγρα μετρητά χρήματα. Αυτός είπε στο Ντίνο Μιχαηλίδη, ότι μπορεί να χρησιμοποιεί τις επωνυμίες των εταιρειών Bluebell SA και P&A Investments, τις οποίες εν συνεχεία ο Ντίνος Μιχαηλίδης γνωστοποίησε στον Fouad al Zayat, προκειμένου να εκδοθούν επιταγές, συρόμενες από τον τραπεζικό του λογαριασμό στην Credit Agricole Indosuez στην Ελβετία.
Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ο Θέμης Σοφός, ότι τελικά δεν γνωρίζουμε ακριβώς, πόσο βαθειά είναι η ανάμειξη του Ντίνου Μιχαηλίδη στο κύκλωμα Τσοχατζόπουλου, μετά την αποκάλυψη Ζήγρα ότι ο Ντίνος Μιχαηλίδης είχε επαφές με τον Βλάσση Καμπούρογλου όταν αυτός ερχόταν στην Αθήνα.
Σχολίασε ακόμη , με πολύ καυστικό τρόπο τις επιταγές που ελάμβανε ο Ντίνος Μιχαηλίδης από τον Fouad al Zayat, σε διαταγή της εταιρείας BEESTON MANAGEMENT SA, για την οποία ο Ντίνος Μιχαηλίδης διατεινόταν ότι δήθεν δεν γνώριζε σε ποιον ανήκει, ενώ εισέπραττε εκατοντάδες χιλιάδες μέσω της εταιρείας αυτής στο Platypus Foundation, Vaduz, σε λογαριασμό που είχε κρατήσει μυστικό από όλες τις ελεγκτικές Αρχές.
Επιπλέον, στην καταχώρηση των στοιχείων αυτού (Platypus Foundation) στην Τράπεζα ως προς την προέλευση των χρημάτων, δεν δίστασε να δηλώσει ο Ντίνος Μιχαηλίδης, ότι αυτά τα κεφάλαια προέρχονται από “πλούσια σύζυγο, κληρονομιά, επιτυχημένη πολιτική σταδιοδρομία και επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα, και δραστηριότητα ταξιδιωτικού γραφείου”!
Ο συνήγορος του Fouad al Zayat Θέμης Σοφός τόνισε, ότι ενώ ο Ντίνος Μιχαηλίδης ελάμβανε από τη Beeston Management SA , εκατοντάδες χιλιάδες Δολάρια ΗΠΑ που κατατίθεντο στο λογαριασμό του Platypus Foundation.
Θέμης Σοφός: «Ο Ντίνος Μιχαηλίδης παραβιάζει στοιχειώδεις κανόνες της Λογικής, αν νομίζει ότι μπορεί να γίνει πιστευτός ο ισχυρισμός του, ότι δεν γνώριζε σε ποιον ανήκει η Beeston Management SA! Άλλωστε η έλλειψη οπισθογραφήσεως στις επιταγές, που σύρονταν σε λογαριασμό του Fouad al Zayat, σε διαταγή της εταιρείας Beeston Management SA. Στη συνέχεια κατατίθεντο σε λογαριασμό του υιού του Ντίνου Μιχαηλίδη, Μιχάλη Μιχαηλίδη, με πληρεξουσιότητα προς τον πατέρα του. Αυτό μας οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα, ότι η εταιρεία Beeston Management SA είναι συμφερόντων Μιχαηλίδη. Ο τραπεζικός Οργανισμός που δέχεται μία τέτοια κατάθεση επιταγής, άνευ οπισθογραφήσεως της εταιρείας, σε διαταγή της οποίας εξεδόθη αυτή, σε λογαριασμό του Μιχάλη Μιχαηλίδη, προφανώς έχει εξασφαλίσει με “cash collaterals” ή σύσταση ενεχύρου ή δι’ άλλων εξασφαλίσεων, την πληρωμή του κατατιθέμενου κονδυλίου, σε περίπτωση αμφισβήτησης της πληρωμής.»
Στην δυναμική αγόρευσή του, ο Θέμης Σοφός, συνήγορος του Fouad al Zayat, επικαλέσθηκε την αλληλογραφία που προσκόμισε η υπεράσπιση του Ντίνου Μιχαηλίδη μεταξύ Ελβετών Δικηγόρων, τονίζοντας ότι ο Fouad al Zayat ουδέποτε έδωσε την εντολή ή πληρεξουσιότητα σε Ελβετό Δικηγόρο για την υποβολή αντιρρήσεων εναντίον του ανοίγματος των τραπεζικών του λογαριασμών.
Διερωτώμενος ο Θέμης Σοφός προέβαλε στο Δικαστήριο τον ισχυρισμό, ότι δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει και να έχει αποδεχθεί ο Fouad al Zayat, κατά την παράδοση τόσων επιταγών στο Ντίνο Μιχαηλίδη, ότι ο τελικός αποδέκτης αυτών των επιταγών θα ήταν οι Ζήγρας – Τσοχαντζόπουλος, και συνάμα να συμβιβάζεται απλώς με το γεγονός ότι αυτές οι επιταγές θα πληρώνονταν από τον ατομικό τραπεζικό λογαριασμό του (!), κοινό με τη σύζυγό του!

Ο Ντίνος Μιχαηλιδης

Αυτό και μόνο δείχνει κατά τον Θέμη Σοφό, ότι ο Fouad al Zayat ήταν ανυποψίαστος ως προς τον τελικό αποδέκτη των επιταγών του, κατά την παράδοσή τους στο Ντίνο Μιχαηλίδη, ο οποίος Ντίνος Μιχαηλίδης απέκρυψε από τον Fouad al Zayat, τις προθέσεις που είχε εν συνεχεία να τις μεταβιβάσει περαιτέρω στους Ζήγρα – Τσοχατζόπουλο.
Ο Θέμης Σοφός ανέπτυξε επίσης με εξαιρετική λεπτομέρεια όλη την πορεία εκτέλεσης της σύμβασης με τη ρωσική εταιρεία ΑΝΤΕΥ, τις λεπτομέρειες των αποφάσεων των ρωσικών Δικαστηρίων, που έκριναν τις ευθύνες των Vorobiev, Alexeev και Comarov, προσώπων που αναμείχτηκαν άμεσα ή έμμεσα με τη διαχείριση κονδυλίων. Δηλαδή των κονδυλίων που είχαν συγκεντρωθεί για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της ΑΝΤΕΥ εκ της συμβάσεως παροχής αντισταθμιστικών ωφελημάτων (ΑΩ) προς το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.
Ιδίως ανέπτυξε τους όρους και λεπτομέρειες της ενεγγύου πιστώσεως που ανοίχτηκε για την εξασφάλιση της πληρωμής των ΑΩ, με εκτελέστρια Τράπεζα την VESTOR BANK Μαυροβουνίου, καθώς απέδειξε ότι κονδύλια που είχαν εισπραχθεί από την Εταιρεία DRUMILLAN OFFSET PROGRAMME τελικώς επιστράφηκαν στην ΑΝΤΕΥ, κατόπιν των αποφάσεων της ρωσικής Δικαιοσύνης, αλλά και της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου που έκρινε τη διαφορά μεταξύ της ΑΝΤΕΥ και της Τράπεζας FIRST CAPITAL Μόσχας.
Ο Θέμης Σοφός τόνισε μάλιστα, ζητώντας την αθώωση του Fouad al Zayat, ότι οι παριστάμενοι συνήγοροι πολιτικής αγωγής για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, εκπρόσωποι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κ.Διονύσιος Κολοβός και κ. Ουρανία Μενδρινού, συμφώνησαν και δέχθηκαν ότι τα κονδύλια που αφορούσαν στη δικαστική απόφαση κατά Vorobiev, Alexeev και Comarov δεν σχετίζονται με τις επιταγές που κατ’εντολήν του Fouad al Zayat εξέδωσε η Τράπεζα Credit Agricole Indosuez, και παραδόθηκαν από τον Fouad al Zayat στο Ντίνο Μιχαηλίδη.
Ο συνήγορος του Ντίνου Μιχαηλίδη, Γιάννης Ματζουράνης, ζήτησε να δευτερολογήσει, πλην όμως το Δικαστήριο απήντησε ότι δεν στηρίζεται στο Νόμο το αίτημά αυτό και κήρυξε το πέρας της διαδικασίας, ενώ όρισε την 11 Φεβρουαρίου 2015 ως ημερομηνία που θα δημοσιευθεί η απόφαση του Δικαστηρίου.

Related posts