Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
27 Νοέ 2022
Ελλάδα

Καταδικάστηκε για πλαστογραφία ο πρώην διευθυντής της ΑΤΕ Καρπάθου    

Ποινή κάθειρξης 8 ετών, με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα, υπό τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ μέχρι την 22α Νοεμβρίου 2021, επέβαλε χθες το Γ’ Τριμελές Εφετείο Αθηνών επί κακουργημάτων στον πρώην διευθυντή της Αγροτικής Τράπεζας Καρπάθου.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος πλαστογραφίας, με χρήση από υπαίτιο που διαπράττει πλαστογραφίες κατ’ επάγγελμα, ενώ το συνολικό όφελος και η συνολική ζημία υπερβαίνουν τα 30.000 ευρώ κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ενώ απηλλάγη από την κατηγορία της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα και το συνολικό όφελος και η συνολική ζημία υπερβαίνουν το ποσό των 30.000 ευρώ, διότι η υπό εκκαθάριση τράπεζα δεν υπέβαλε αρμοδίως αίτημα συνέχισης της διαδικασίας.

Θυμίζουμε ότι η υπόθεση κινήθηκε ύστερα από αναφορές που υπέβαλε ο αδελφός εκλιπόντος παραπληγικού που διέμενε και δραστηριοποιείτο στην Κάρπαθο.

Ο αδελφός τού εγκαλούντος γεννήθηκε το έτος 1964 και από την παιδική του ηλικία προσεβλήθη από βαριάς μορφής πολιομυελίτιδα και μυϊκή ατροφία, η δε μετακίνησή του γινόταν με αναπηρικό αμαξίδιο.

Σχεδόν πάντα συνοδευόταν και υποβοηθείτο από δύο άνδρες ή έναν άνδρα και μία γυναίκα, οι οποίοι είτε εκτελούσαν χρέη νοσοκόμου είτε κινούσαν το αμαξίδιο ή τον βοηθούσαν να μιλήσει στο τηλέφωνο ή να διαβάσει κάποιο έγγραφο ή να πάρει το μολύβι ή το στυλό για να υπογράψει.

Αναφορικά με τη διανοητική του κατάσταση, αυτή φαινόταν διαυγής και οξεία. Στην Κάρπαθο είχε εμφανιστεί ως νομικός σύμβουλος και σύμβουλος επιχειρήσεων και είχε αποκτήσει διάφορους πελάτες, οι οποίοι είχαν επιχειρήσεις στο νησί.

Στην ΑΤΕ, υποκατάστημα Καρπάθου, αρχικά εμφανίσθηκε ως σύμβουλος επιχειρηματιών και με σκοπό να διαπραγματευθεί τον διακανονισμό των χρεών τους. Φαινόταν, δε, να γνωρίζει τα τραπεζικά πράγματα. Στη βεβαίωση σπουδών από το οικονομικό κολέγιο BCA, την οποία προσκόμισε ο μηνυτής, τη μεγαλύτερη βαθμολογία την είχε στο μάθημα «τεχνική συναλλαγών».

Επισκεπτόταν την Κάρπαθο χειμώνα και καλοκαίρι για να «βλέπει», όπως έλεγε, τους επιχειρηματίες πελάτες του και μιλούσε ο ίδιος για τις επαγγελματικές επιτυχίες του και τη δεινότητά του στο να διαχειρίζεται θέματα «real estate», όπως ο ίδιος τα αποκαλούσε, θέματα χρηματιστηρίου και γενικά οικονομικά ζητήματα.

Μάλιστα, από την εποχή του Χρηματιστηρίου και για μεγάλο διάστημα είχε γίνει γνωστό ότι είχε τηλεοπτική εκπομπή στο κανάλι EXTRA, η οποία αφορούσε χρηματιστηριακά θέματα.

Επίσης, πέραν των άλλων δραστηριοτήτων του, ο ίδιος έλεγε, υπερηφανευόμενος, ότι διαπραγματευόταν την αγορά ποδοσφαιρικών ομάδων, όπως, π.χ., των ΙΑΛΥΣΟΣ ΡΟΔΟΥ, ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ, ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ κ.λπ.

Περαιτέρω το έτος 1996 άνοιξε στην ΑΤΕ προσωπικό λογαριασμό (τρεχούμενο και ταμιευτηρίου) και βεβαίως υπέγραψε αυτοπροσώπως και ιδιοχείρως και ενώπιον του κατηγορουμένου και διευθυντή της ΑΤΕ, αλλά και ενώπιον του προσωπικού της Τράπεζας όλα τα αναγκαία έγγραφα.

Ταυτόχρονα, παρέλαβε και προσωπικό μπλοκ επιταγών.

Έτσι, λόγω των συχνών οικονομικών συναλλαγών που είχε με το υποκατάστημα της ΑΤΕ στην Κάρπαθο, γνωρίστηκε με τον διευθυντή της.

Ο τελευταίος, όπως διαλαμβάνεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, εκμεταλλευόμενος τη θέση του ως διευθυντή της ΑΤΕ, υποκατάστημα Καρπάθου, τη γνωριμία μαζί του και το ευάλωτο της θέσης του, λόγω της σωματικής του αναπηρίας κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο του έτους 2004 έως τον Δεκέμβριο του 2007, ενεργώντας από κοινού και κατόπιν συναπόφασης με άγνωστους στην ανάκριση συνεργούς, κατάρτισε δανειακές συμβάσεις.

Οι συμβάσεις, όμως, φέρονται να ήταν πλαστές, αφού ουδέποτε υπεγράφησαν από τους φερόμενους ως δανειολήπτες και οι υπογραφές τους τέθηκαν κατά απομίμηση της γνήσιας. Η δε ζημία που προκλήθηκε ανέρχεται στο ποσό των 289.000 ευρώ.

Ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας παρέστη ο δικηγόρος Πέτρος Χορταρέας.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Related posts