Subscribe Now
Trending News
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
07 Φεβ 2025
Χωρίς κατηγορία

Καρμπονάρα η αυθεντική – Όλα τα μυστικά για μια τέλεια μακαρονάδα

Υλικά

 

σπαγγέτι: 500 γρ (1 πακέτο)

αβγά: 3

παρμεζάνα:120 γρ., τριμμένη

μπέικον: 7 φέτες, κομμένο σε λωρίδες

ελαιόλαδο: λίγο

αλάτι

πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

1-2 σκελίδες σκόρδο

 

 

Εκτέλεση

 

Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, όπως αναφέρει η συσκευασία, ρίχνοντας ελάχιστο ελαιόλαδο.

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο το μπέικον μαζί με το σκόρδο.

Σε ένα ζεστό μπολ ανακατεύετε τα αυγά με το τριμμένο τυρί και το πιπέρι (σαν να χτυπάτε ομελέτα).

Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα σουρώνετε και τα αδειάζετε στο μπολ. Ανακατεύετε σιγά – σιγά, έτσι ώστε η θερμοκρασία από τα μακαρόνια να ψήσει το αυγό.

Αφαιρείτε το σκόρδο από το τηγάνι και ρίχνετε το μπέικον (μαζί με τα υγρά του) στο μπολ με τα μακαρόνια. Ανακατεύετε και σερβίρετε. Μπορείτε να γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό και επιπλέον τυρί τριμμένο.

Συμβουλή

 

Η συνήθεια να βάζουμε κρέμα γάλακτος στην καρμπονάρα, αποτελεί έναν ελαφρώς βάναυσο «εξελληνισμό» της αυθεντικής ιταλικής συνταγής της καρμπονάρας. Για τους αρχάριους, συστήνουμε να πειραματιστούν προσθέτοντας στο μείγμα των αυγών 2-3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος. Για τους πιο σκληροπυρηνικούς, προτείνουμε να φτιάξουν το μείγμα των αυγών, χωρίς ασπράδια, μόνο με κρόκους.\

icookgreek.com