Επιστροφή στην κορυφή
Τετάρτη, 18 Ιουλ 2018
 
 

Κάνει καλό ο καφές ή όχι; Βρετανοί ερευνητές απαντούν…

Πέμπτη, 23 Νοέμβριος 2017 - 18:22

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Η μετρημένη κατανάλωση καφεΐνης δεν προκαλεί προβλήματα υγείας και μάλιστα 3 με 4 κούπες καφέ την ημέρα (έως 400mg καφεΐνης) μπορεί να κάνουν καλό στον οργανισμό. Αυτό είναι το συμπέρασμα έκθεσης που αναλύει διάφορες σχετικές μελέτες και η οποία δημοσιεύτηκε στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως ο καφές έχει θετικές ιδιότητες, όπως μικρότερο κίνδυνο νεφροπαθειών και εκδήλωσης κάποιων μορφών καρκίνου, ενώ οι λάτρεις του έχουν επίσης μικρότερη πιθανότητα να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο αστερίσκος τοποθετείται μόνο για τις εγκύους, καθώς η υπερβολική κατανάλωση του συγκεκριμένου ροφήματος κατά τη διάρκεια της κύησης (πάνω από 200mg την ημέρα), μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη.

Οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, συνέλεξαν δεδομένα για την επίδραση του καφέ στον ανθρώπινο οργανισμό, μελετώντας περισσότερες από 200 επιστημονικές εκθέσεις.

Σε σχέση με όσους δεν πίνουν καφέ, εκείνοι που καταναλώνουν έως τρεις κούπες την ημέρα φαίνεται να αντιμετωπίζουν μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων ή θανάτου λόγω καρδιακών προβλημάτων.

Παρόλα τα ενθαρρυντικά στοιχεία, οι ερευνητές σημειώνουν ότι δεν μπορούν να αποδείξουν πως η κατανάλωση καφέ είναι ο λόγος αυτών των μειωμένων πιθανοτήτων εκδήλωσης των παθήσεων, αλλά επεσήμαναν παράλληλα πως δεν συστήνουν σε κανέναν να ξεκινήσει να πίνει για τους παραπάνω λόγους.

Ένας από τους συγγραφείς της έκθεσης, ο καθηγητής Πολ Ρόντερικ, διευκρίνισε επιπλέον ότι «παράγοντες όπως η ηλικία, το αν κάποιος καπνίζει ή όχι και το πόσο ασκείται κανείς μπορούν να επηρεάζουν την εκδήλωση αυτών των ασθενειών».

 

 

 

 Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: