Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
10 Απρ 2020
Media

Καλό σου ταξίδι Γιώργο Γεωργιάδη

georgiadis
Μόλις με πληροφόρησαν ότι ο καλός μου φίλος, καλός μου συνάδελφος και μαχητής δημοσιογράφος , ο Γιώργος Γεωργιάδης, πέθανε.
Είχα μιλήσει πριν τρεις βδομάδες όταν βρέθηκα στη Ζάκυνθο και θέλησα να τον δω. Μου είπε ότι δεν βρίσκεται στη Ζάκυνθο αλλά σε νοσοκομείο της Αθήνας. Μου είχε πει τα κακά νέα. Όμως πίστευα ότι θα το παλέψει. Θα το ξεπεράσει. Πάλεψε για πολλούς μήνες με την επάρατη νόσο.
Δυστυχώς σήμερα το πρωί ο Γιώργος Γεωργιάδης , έχασε τη μάχη για τη ζωή. Σε ηλικία 62 ετών ο Γιώργος, βετεράνος πολεμικός ανταποκριτής, δεν τα κατάφερε.
Ήμασταν μαζί στο Mega Channel. Μόλις είχε ανοίξει ο δορυφόρος. Δεν είχε προλάβει να τελειώσει την πρότασή του και ένας πύραυλος πέρασε μπροστά του. Ήταν σε ζωντανή σύνδεση.
georgiadis-1Όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα από όλο τον κόσμο, για πολλούς μήνες του ζητούσαν συνέντευξη. Και ο Γιώργος, ψύχραιμα τους εξηγούσε ότι εκείνη τη στιγμή που μετέδιδε το ρεπορτάζ του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega Channel, δεν ένοιωσε φόβο.
Συνέχισε ψύχραιμα να μεταδίδει όχι αυτό το ρεπορτάζ που είχε ετοιμάσει αλλά το καινούργιο θέμα. Την βόμβα που έσκασε λίγες εκατοντάδες μέτρα από το ξενοδοχείο που βρισκόταν.
Όλοι όσοι τον ξέραμε συγκλονισθήκαμε από την είδηση του θανάτου του.
Καλό ταξίδι φίλε μου.
Πέρης Χαλάτσης


Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 στις 3.30 το μεσημέρι από το Κεντρικό Νεκροταφείο του Περιστερίου.
 
g-georgiadisΤο who is who
Ο Γιώργος Γεωργιάδης γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1955. Ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία το 1981 και υπήρξε 30 χρόνια πολεμικός ανταποκριτής. Έκανε την πρώτη αποστολή του σε πόλεμο, το 1982, ως απεσταλμένος της Ελευθεροτυπίας στον Λίβανο. Στη συνέχεια κάλυψε τα γεγονότα της Μέσης Ανατολής και κυρίως το Παλαιστινιακό, με αποστολές στον Λίβανο, την Βόρειο Αφρική, την Υεμένη και αλλού.
Από το 1987 μέχρι το 1989 εργάστηκε στην ΕΡΤ και το καλοκαίρι του 1989, με ομάδα συναδέλφων του, συμμετείχε στην δημιουργία τού MEGA. Την ίδια χρονιά μετακινήθηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Κάλυψε την εξέγερση στη Ρουμανία, την πτώση του τείχους στο Βερολίνο, τον διαμελισμό της Τσεχοσλοβακίας, το Αλβανικό, τις αλλαγές στην πρώην Σοβιετική Ένωση και στη συνέχεια τον πόλεμο της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τον πόλεμο του Ιράκ, τον Εμφύλιο της Ρουάντα κ.ά.
Επίσης κάλυψε πολλές φυσικές καταστροφές, όπως σεισμοί σε Πακιστάν, Ανατολία, Κωνσταντινούπολη, Ινδία, Τσουνάμι στη Σρι Λάνκα. Τα τελευταία χρόνια ταξίδευε στην υποσαχάρια Αφρική και ασχολήθηκε με το προσφυγικό.ueorgiadis
Ήταν από τους πλέον γνωστούς ρεπόρτερ, δημοσιογράφους και ανταποκριτές της σύγχρονης ελληνικής τηλεόρασης και τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν με το περιφερειακό κανάλι Ionian TV, και στο site ΗΜΕΡΑ Ζακύνθου, προσφέροντας την πολύτιμη εμπειρία του, την πείρα και τις γνώσεις που απέκτησε τόσες δεκαετίες, σε έναν από τους δυσκολότερους δημοσιογραφικά, χώρους.
 

Related posts