Επιστροφή στην κορυφή
Τρίτη, 17 Ιουλ 2018
 
 

Ήρθαν τα ρομπότ του σεξ – Τι φοβούνται οι ειδικοί

Τετάρτη, 05 Ιούλιος 2017 - 19:26

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Μια νέα γενιά ρομπότ του σεξ, τα οποία μοιάζουν πιο αληθοφανή από ποτέ, θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνία, προειδοποίησαν οι ειδικοί.

Η έλευση αυτού του είδους των μηχανημάτων, είναι πλέον γεγονός και προς το παρόν, λίγες είναι οι εταιρείες (Android Love Doll, Sex Bot, True Companion, Abyss Creations, Sinthetics, Trottla κ.α.) που παράγουν απλές ανθρωποειδείς ρομποτικές κούκλες προοριζόμενες για σεξουαλική χρήση. Ωστόσο, κρατείται σιγή ιχθύος εκ μέρους των κατασκευαστών και γι’ αυτό, είναι άγνωστο πόσοι άνθρωποι σήμερα κατέχουν τα συγκεκριμένα ρομπότ (συνήθως με θηλυκή μορφή), τα οποία κοστολογούνται μεταξύ 5.000 και 15.000 ευρώ περίπου.

Ειδικότερα, τα ρομπότ του σεξ, μπορούν να προσομοιώσουν ολόκληρη τη διαδικασία. Ως προς τον σχεδιασμό, έχουν δέρμα από σιλικόνη και είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες που ανταποκρίνονται στην αφή και μερικά έχουν προγραμματισμένα συναισθήματα και προσωπικότητες.

Ο Noel Sharkey, από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, είναι μέλος του Ιδρύματος για την υπεύθυνη ρομποτική και συνυπέγραψε μια προειδοποιητική έκθεση σχετικά με τη «σκοτεινή πλευρά» της τεχνολογίας που θα μπορούσε να περιλαμβάνει ζητήματα βιασμού και παιδεραστίας. Είπε ότι τα ρομπότ θα μπορούσαν να προσφέρουν θεραπευτικές υπηρεσίες σε άτομα με ψυχολογικά προβλήματα ή σωματικές αναπηρίες, αλλά πρόσθεσε ότι τα συμβατά ρομπότ θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν την αντικειμενοποίηση καθώς και την κακοποίηση.

«Όσοι χαράζουν πολιτική και το ευρύ κοινό πρέπει να αποφασίσουν τι θα είναι αποδεκτό και επιτρεπτό. Πρέπει να σκεφτούμε ως κοινωνία τι θέλουμε να κάνουμε με αυτό το ζήτημα. Δεν γνωρίζω τις απαντήσεις, απλώς θέτω τις ερωτήσεις», δήλωσε ο Sharkley.

Η έκθεση θεωρεί πιθανή τη χρήση τέτοιων ρομπότ σε οίκους ανοχής, στα σπίτια σε ρόλο σεξουαλικού συντρόφου για μοναχικούς και ηλικιωμένους, σε κλινικές σε ρόλο σεξουαλικού «θεραπευτή» βιαστών ή παιδόφιλων, αλλά και άλλων ανθρώπων όπως ατόμων με αναπηρίες ή ψυχοσεξουαλικά προβλήματα. Παρ’ όλα αυτά το μεγάλο ερώτημα παραμένει, καθώς δεν είναι σε θέση να βγάλει σταθερά συμπεράσματα για το αν τα σεξουαλικά ρομπότ όντως θα μειώσουν τους βιασμούς γυναικών και τις κακοποιήσεις παιδιών ή αντίθετα αν θα επιτείνουν το πρόβλημα.

 

 

 Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: