Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
31 Μαΐ 2023
Κόσμος

Ιράν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις-Νεκροί και τραυματίες (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως ήταν αναμενόμενο πίσω από τις επιθέσεις στο κοινοβούλιο του Ιράν και στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί, κρύβεται το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Το υπουργείο Πληροφοριών του Ιράν, ανακοίνωσε ότι η διπλή επίθεση στην Τεχεράνη πραγματοποιήθηκε από ομάδα τζιχαντιστών.

“Σήμερα το πρωί δύο ομάδες τρομοκρατών επετέθησαν στο κοινοβούλιο και στο μαυσωλείο του ιμάμη Χομεϊνί…Μέλη μίας τρίτης τρομοκρατικής ομάδας συνελήφθησαν πριν να πραγματοποιήσουν επίθεση” τόνισε το υπουργείο πληροφοριών, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στις σημερινές επιθέσεις στην Τεχεράνη, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Εκτάκτων Καταστάσεων Πιρ-Χοσεΐν Κολιβάντ, μεταδίδουν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Η ανακοίνωση του Ισλαμικού Κράτους.

Δύο επιθέσεις σημειώθηκαν σήμερα στο Ιράν!

Η πρώτη έγινε στο κοινοβούλιο και η δεύτερη στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομενεΐ!

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tansim επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο κοινοβούλιο.

Σκληρές εικόνες μέσα από το Κοινοβούλιο. τη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος.

Τέσσερις δράστες επιτέθηκαν εναντίον του κοινοβουλίου, σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ένας ένοπλος συνελήφθη ενώ ένας άλλος ανατινάχτηκε στον τέταρτο όροφο του κτιρίου!

Ο ιρανός υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών δήλωσε πως οι δράστες της σημερινής επίθεσης εισήλθαν στο κοινοβούλιο από την κύρια είσοδο ντυμένοι σαν γυναίκες, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων TASNIM.

 

Η στιγμή που προσπαθούν να βγάλουν ένα παιδί από το Κοινοβούλιο.

Στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί οι δράστες που άνοιξαν πυρ, όπως φαίνεται, ήταν τέσσερις. Ο ένας έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, ενώ μια γυναίκα ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη έξω από το κτίριο!  Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Ιράν, άλλοι δύο δράστες συνελήφθησαν.

Η στιγμή της έκρηξης στο μαυσωλείο του Χομεϊνί

Related posts