Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
22 Σεπ 2021
Ελλάδα

Υπόθεση Άλεξ: Φως στο Τούνελ και νέα αποκαλυπτικά στοιχεία στην υπόθεση του σκελετού

Η ομίχλη πάνω από τη Ραψομανίκη, τρεις εβδομάδες μετά την αποκάλυψη για τα οστά από τον εκταφέα άρχισε να διαλύεται.
Μια οικογένεια του χωριού μετέφερε στο «Τούνελ» όλα όσα αντίκρισε το 2007 στο κοιμητήριο. Υπήρχε πράγματι στο σημείο ο σκελετός ενός αγνώστου, πρόχειρα θαμμένος και γυμνός. Τα όσα αποκαλύφθηκαν στην εκπομπή «δένουν» με την αρχική μαρτυρία του εκταφέα. Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι στο κοιμητήριο της Ραψομανίκης που βρίσκεται κοντά στη Βέροια, κάτι το περίεργο συνέβη το 2007. Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία και εξαφάνιση του πτώματος του Άλεξ…

Θα γίνει νέα εκταφή;

Η οικογένεια από τη Ραψομανίκη ξεκαθάρισε στο Τούνελ το μπέρδεμα με το σκελετό της γερόντισσας που βρέθηκε στην πρώτη εκταφή. Ήταν μάρτυρες το 2007 του εντοπισμού του άγνωστου σκελετού, αλλά και της ταφής του. Στο σημείο είχαν πάει τότε και αστυνομικοί. Κανείς όμως δεν έστειλε τα οστά για εξέταση.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης κ. Ελένη Ζαγγελίδου, το 2007 εστάλησαν στα εργαστήρια της υπηρεσίας της προς εξέταση, δύο ανθρώπινα κρανία. Το ένα είχε βρεθεί στα σκουπίδια του Δήμου Βέροιας και το άλλο έξω από το κοιμητήριο του χωριού Ξεχασμένη, που βρίσκεται πολύ κοντά στη Ραψομανίκη. Το πρώτο ανήκε σε γυναίκα και το δεύτερο σε άνδρα ηλικίας 30 έως 60 χρόνων και ήταν παλαιότητας είκοσι ετών. Η αστυνομία της Αλεξάνδρειας δεν έστειλε τότε το σκελετό που ξέθαψαν στο κοιμητήριο για εξέταση.

Αν κάποιος υποδείξει το σημείο που έχει ταφεί, με εντολή εισαγγελέα θα μπορούσε να γίνει νέα εκταφή και να διευκρινιστεί σε ποιον ανήκει.

«Έριχναν τσιμέντο στη Μπαρμπούτα…»

Μάρτυρες αποφάσισαν να μιλήσουν οκτώ χρόνια μετά τη δολοφονία του 11χρονου Άλεξ Μεσχισβίλι. Μία σημαντική μαρτυρία που έφτασε στο «Τούνελ», επιβεβαιώνει τα όσα είχε εντοπίσει η εκπομπή. Δύο μέρες μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του Άλεξ, ένας κάτοικος τότε της Βέροιας, είδε τους πέντε ανήλικους της άγριας παρέας να σέρνουν ένα καροτσάκι στη Μπαρμπούτα. Από αυτό εξείχαν τα πόδια ενός παιδιού. Υπέθεσε ότι η παρέα έπαιζε και δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία.

Ο ίδιος μάρτυρας λίγες μέρες αργότερα, είδε ένα όχημα που χρησιμοποιούσε ο Δήμος Βέροιας, να ρίχνει μπετό στο σημείο. Ένας από τους εργάτες φορούσε το διακριτικό γιλέκο που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι του Δήμου. Αυτό που του έκανε εντύπωση είναι ότι η συγκεκριμένη εργασία γινόταν ημέρα Κυριακή και με χιόνι. Η εκπομπή επικοινώνησε με την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βέροιας . Η απάντηση ήταν αρνητική. Εργασίες από το Δήμο δεν εκτελούνται ποτέ ημέρα Κυριακή, ούτε κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ο Δήμος Βέροιας, σύμφωνα με τον αρμόδιο, δεν διαθέτει μπετονιέρες για τις εργασίες που απαιτούνται, αλλά συνεργάζεται με μία συγκεκριμένη εταιρία, που είναι και η μοναδική στην περιοχή. Η απάντηση και από αυτήν την εταιρία, ήταν αρνητική. Στα αρχεία της δεν αναφέρεται πουθενά να εκτελέστηκε οποιαδήποτε εργασία τη συγκεκριμένη περίοδο για λογαριασμό του Δήμου, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

www.anikolouli.gr

Related posts