Επιστροφή στην κορυφή
Κυριακή, 21 Ιαν 2018
 
 

Υπερόπλο αλά «Star Wars» ετοιμάζει ο βρετανικός στρατός

Παρασκευή, 06 Ιανουάριος 2017 - 11:55

-a Μέγεθος κειμένου +A

star_wars_battlefront_dice-0Ένα υπερόπλο, που μοιάζει να είναι βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, και συγκεκριμένα από το «Star Wars», σχεδιάζει ο βρετανικός στρατός

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας έδωσε 30 εκατομμύρια λίρες και ένωσε τις δυνάμεις του με την εταιρία Dragonfire, σε μια προσπάθεια να ενταχθεί η χώρα στην κούρσα κατασκευής όπλων λέιζερ.

Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα hi-tech όπλο μέχρι το 2025. Το τελικό προϊόν θα είναι ικανό να εντοπίσει στόχους σε μεγάλη απόσταση και να λειτουργεί αποτελεσματικά ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

«Θα βάλουμε τη Βρετανία στην πρώτη γραμμή των συστημάτων λέιζερ υψηλής ενέργειας, αξιοποιώντας την εμπειρία του υπουργείου Άμυνας στο σύνθετο περιβάλλον των όπλων», ανέφερε ο Ντέιβ Άρμστρονγκ, γενικός διευθυντής της Dragonfire.

Η πρώτη δοκιμή του όπλου θα γίνει το 2019 σε μια επίδειξη σε ξηρά και θάλασσα. Η ακριβής χρήσης του νέου αυτού υπερόπλου δεν έχει διευκρινιστεί, όμως γίνεται λόγος για μια σειρά από εντυπωσιακές δυνατότητες.

Σύμφωνα με ειδικούς θα μπορεί να καταρρίψει μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), αλλά και πυραύλους αέρος-αέρος. Θα μπορεί, επίσης, να εξουδετερώσει στόχους στην ξηρά, όπως θα έκανε και κάθε άλλο όπλο στρατιωτικού αεροσκάφους.

Το 2016 και ο αμερικάνικος στρατός ανακοίνωσε τα σχέδια του για δημιουργία όπλων λέιζερ μέχρι το 2023.

cnn.grΜοιράσου το…!
Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: