Subscribe Now
Trending News
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
21 Ιούλ 2024
Auto-Moto

IONIQ 5 : Στο νέο Κέντρο Καινοτομίας του Hyundai Motor Group στη Σιγκαπούρη θα κατασκευαστούν τα πρώτα Robotaxi

Το IONIQ 5 robotaxi είναι το πρώτο πλήρως αυτόνομο όχημα παγκοσμίως που κατασκευάζεται μαζικά σε ένα ευέλικτο σύστημα παραγωγής βασισμένο σε κυψέλες

Πως θα σας φαινόταν αν μετά από μερικά χρόνια κάνατε «ηλεκτρονικό» σήμα μέσω του κινητού σας στο ταξί- ρομπότ για να σας μεταφέρει στο ραντεβού σας. Προς το παρόν αυτό φαίνεται ως ανέκδοτο. Όμως όλα τα «ανέκδοτα» που κατά καιρούς ανακοίνωναν οι αυτοκινητοβιομηχανίες έγιναν πραγματικότητα.

Το Hyundai Motor Group ανακοίνωσε ότι τα εγκαίνια για το πρώτο IONIQ 5 Robotaxi που θα αναπτυχθεί ως μέρος των εμπορικών υπηρεσιών της Motional στις ΗΠΑ, θα γίνουν στο Innovation Center Singapore (HMGICS).

Η συμφωνία ανάμεσα στο Hyundai Motor Group και την Motional είναι πλέον γεγονός. Το IONIQ 5 Robotaxi είναι ένα από τα πρώτα αυτόνομα (AV) οχήματα επιπέδου 4 SAE που έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα Ομοσπονδιακά Πρότυπα Ασφάλειας Αυτοκινήτων των Η.Π.Α. (FMVSS). Η πιστοποίηση αυτή αποτελεί απόδειξη για το εξαιρετικό πρόγραμμα ανάπτυξης και δοκιμών του οχήματος, την ασφάλεια και την αξιοπιστία του καθώς και την πολυπλοκότητα της αυτόνομης τεχνολογίας, σύμφωνα με τον κ. Karl Iagnemma, President και CEO της Motional.

O Karl Iagnemma δήλωσε ότι:

«Το HMGICS είναι ένα όραμα για καινοτομία στις μεταφορές. Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που κατασκευάστηκε το IONIQ 5 Robotaxi σε αυτές τις εγκαταστάσεις και ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε στον κόσμο μερικά από τα πρώτα αυτόνομα οχήματα με πιστοποίηση FMVSS. Μέσα από τη δύναμη της συνεργασίας μας με τη Hyundai μπορέσαμε να αναπτύξουμε ένα κορυφαίο Robotaxi που πληροί αυστηρά ομοσπονδιακά πρότυπα και είναι έτοιμο για μαζική παραγωγή».

Το Hyundai Motor Group και η Motional προετοιμάζονται για την παραγωγή του πρωτοποριακού IONIQ 5 Robotaxi εδώ και αρκετά χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης μιας περιορισμένης σειράς πρωτότυπων οχημάτων που έχουν δοκιμαστεί στις ΗΠΑ και τη Σιγκαπούρη για περισσότερο από ένα χρόνο. Ο αρχικός στόλος των IONIQ 5 Robotaxis ολοκλήρωσε πρόσφατα μια σειρά αξιολογήσεων που σχεδιάστηκαν για να αποδείξουν την ποιότητα, την απόδοση και την ωριμότητα του Robotaxi και της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης. Η εμπορική παραγωγή του IONIQ 5 Robotaxi βρίσκεται σε εξέλιξη και τα πρώτα μοντέλα έχουν ήδη φτάσει στις εγκαταστάσεις της Motional στις ΗΠΑ και υποβάλλονται σε αυστηρές δοκιμές και ελέγχους ασφάλειας της Motional.

Σχολιάζοντας τον ρόλο του HMGICS στη μεταφορά του IONIQ 5 Robotaxi από την ανάπτυξη στην παραγωγή, ο κ. Hong Bum Jung CEO της HMGICS, δήλωσε: «Το HMGICS αποτελεί τον πρώτο παγκόσμιο κόμβο καινοτομίας του Hyundai Motor Group και παγκόσμιο κέντρο δοκιμών για τη μελλοντική κινητικότητα. Η αποστολή μας στο HMGICS είναι να φέρουμε επανάσταση στην αξιακή αλυσίδα της κινητικότητας αναπτύσσοντας και παράγοντας προηγμένες και ποικίλες μορφές μελλοντικών λύσεων κινητικότητας. Ξεκινώντας την παραγωγή του IONIQ 5 Robotaxi σε συνεργασία με τη Motional, δεσμευόμαστε σε ένα συνεχές ταξίδι καινοτομίας, με στόχο να ηγηθούμε της αλλαγής στο μέλλον της κινητικότητας».

Το HMGICS συνδυάζει προηγμένο αυτοματισμό, παρακολούθηση και αξιολόγηση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο ώστε να οδηγήσει στα όρια του το τι είναι δυνατό να φθάσει στην παραγωγική διαδικασία. Είναι επίσης εξοπλισμένο με προηγμένα συστήματα για την υποστήριξη της παραγωγής οχημάτων αυτόνομης (AV) οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων δοκιμών και ενός κέντρου βαθμονόμησης. Η Motional έχει αναπτύξει μια εξειδικευμένη ομάδα για να βοηθήσει στην παραγωγική διαδικασία. Η ομάδα αυτή θα βρίσκεται στο Autonomous Vehicle Integration Center και θα εκτελούν σημαντικές εργασίες διάγνωσης, ανάπτυξης λογισμικού, βαθμονόμησης και επικύρωσης για να διασφαλίσουν ότι οι ολοκληρωμένες δοκιμές του IONIQ 5 Robotaxi πληρούν τις ακριβείς προδιαγραφές και είναι έτοιμα για ανάπτυξη.