Υπάρχει μία θεωρία που υποστηρίζει πως υπάρχουν γονίδια που επηρεάζουν την ποσότητα καφέ που πίνει ο καθένας από εμάς. Μία επιστημονική ομάδα ξεκίνησε αμέσως έρευνες γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα με επικεφαλής τον Δρ Νικολα Πιραστου.
Μελετήθηκαν γενετικά δεδομένα για πάνω από 1.200 άτομα με ιταλική καταγωγή δίνοντας πληροφορίες για την ποσότητα καφέ που λαμβάνουν καθημερινά. Μια συγκεκριμένη μετάλλαξη που υπήρχε σε ορισμένους τους έκανε να πίνουν μία κούπα λιγότερη καφέ, από εκείνους που δεν είχαν.
Ανάλογη έρευνα πραγματοποιήθηκε και σε μία ομάδα 1.700 ατόμων στην Ολλανδία. Οι ερευνητές κατέληξαν στο γεγονός πως η PDSS2 μειώνει την ικανότητα των κυττάρων να αποδομούν την καφεΐνη. Συγκεκριμένα ο καθηγητής ανέφερε: «Τα άτομα με την επίμαχη γονιδιακή μετάλλαξη δεν χρειάζονται την ίδια ποσότητα καφέ με τους υπόλοιπους για να πετύχουν εγρήγορση και αφύπνιση. Συνεπώς, η μελέτη μας τεκμηριώνει ότι η ανάγκη μας για καφέ επηρεάζεται από τα γονίδια μας» εξηγεί ο Δρ Πιραστου.
Related posts
Αναζήτηση
Τελευταία νέα
Από 25 έως 31 Μαρτίου: Ποια ζώδια επηρεάζει η πρώτη Σεληνιακή έκλειψη της χρονιάς
Από την αστρολόγο και διαισθητική σύμβουλο Αλεξάνδρα Καρτά Η τελευταία εβδομάδα του Μάρτη φέρνει την πρώτη Σεληνιακή έκλειψη της χρονιάς…