Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
22 Απρ 2024
Ελλάδα

Ύμνοι από Daily Mail για την Αθήνα: Το καλύτερο ανοικτό πανεπιστήμιο!

Τον θαυμασμό του για την Αθήνα εκφράζει ο δημοσιογράφος της Daily Mail, Ντέιβιντ Κόνσταμπλ, σε ένα αφιέρωμα – ύμνο στην στήλη για τον τουρισμό. Περπατώντας στο λιθόστρωτο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο Κόνσταμπλ αισθάνεται ότι βρίσκεται στο μεγαλύτερο και πιο σημαντικό αρχαιολογικό πάρκο της Ευρώπης, και δηλώνει ότι η Αθήνα είναι το καλύτερο ανοιχτό πανεπιστήμιο στον κόσμο. «Δεν υπάρχουν χρεώσεις και δίδακτρα. Δεν υπάρχουν καθηγητές. Δεν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις καμία εργασία. Δεν χρειάζεται να παρακολουθείς καθημερινά το μάθημα. Απλά παραδίδεσαι στην πόλη και την Ιστορία της η οποία βρίσκεται παντού γύρω σου» γράφει δημοσιογράφος.

«Καμία άλλη χώρα, δεν μπορεί να καυχηθεί για τους τόσο μεγάλους προαιώνιους αθλητές τους, τους Τιτάνες και τους Γίγαντες. Και είναι η ελληνική ιστορία και τα τοπία, που μέσα από τους αιώνες τις εμπειρίας και της καθημερινότητας, κατασκεύασαν από κοινού την σύγχρονη Ελλάδα που ξέρουμε σήμερα.» λέει ο Κόνσταμπλ. Ο δημοσιογράφος θυμίζει ότι η Ελλάδα κυριαρχεί στην συνείδησή όλων των ανθρώπων ανεξάρτητα αν την έχουν επισκεφτεί ή όχι: «Τα ονόματα των αρχαίων θεών έχουν διδαχτεί σε όλους παντού στον κόσμο σε νεαρή ηλικία, και η φιλοσοφία των ελλήνων φιλοσόφων αποτελούν και σήμερα σημεία αναφοράς για την κοινωνία και τις επιστήμες. Οι περισσότεροι θα θυμούνται ακόμα -έστω και με τρόμο…- από τα μαθητικά τους χρόνια το θεώρημα του Πυθαγόρα, ή θα νιώθουν το δέος μπροστά στην Τριγωνομετρία που εφευρέθηκε από τους Έλληνες μαθηματικούς. Έπειτα υπάρχουν οι φιλόσοφοι και οι ποιητές. Η Ελληνική μυθολογία και η ελληνική τραγωδία. Όταν σκεφτόμαστε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σκεφτόμαστε Ελλάδα. Ακόμα και τα γιαούρτια τους είναι διάσημα.»
perierga.gr - Ύμνοι της Daily Mail: Η Αθήνα το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου!
Αναφερόμενος στα έργα οτυ Μετρό, την μεγαλύτερη αρχαιολογική ανασκαφή που έχει γίνει ποτέ στην Αθήνα, ο Κόνσταμπλ υπογραμμίζει το γεγονός πως σχεδόν κάθε σταθμός αποτελεί ένα μουσείο, από τα ευρήματα που βρέθηκαν. «Στην Αθήνα, όπου και να περπατήσεις έχεις πάντα την αίσθηση ότι βρίσκεσαι πάνω σε κάτι θαμμένο είτε πρόκειται για κάποιο τεχνικό έργο των Ρωμαίων είτε για τον τάφο κάποιου Αθηναίου.» Ο δημοσιογράφος της Daily Mail παρατηρεί ότι τώρα πια η Αθήνα δεν είναι μια αδιάφορη πόλη που αποτελεί τον ενδιάμεσο σταθμό για κάποιο νησί και καλεί τους τουρίστες να μένουν περισσότερο στην πόλη.
Ειδική αναφορά γίνεται για το νέο μουσείο της Ακρόπολης με τον δημοσιογράφο να αναφέρεται στα εκθέματα αλλά και σε αυτά που δεν μπορούν να εκτεθούν καθώς «βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο τους, στο Λονδίνο». Ο Κόνσταμπλ παίρνει σαφή θέση υπέρ της Ελλάδας στο ζήτημα των γλυπτών του Παρθενώνα, και ζητά να επιστρέψει το Βρετανικό Μουσείου τα εκθέματα στην Ελλάδα. Ο ίδιος επισημαίνει το έργο ιδρυμάτων όπως η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με παραστάσεις στο Ηρώδειο και εκφράζει τον θαυμασμό του για την θέα της Ακρόπολης τη νύχτα αλλά και του Παναθηναϊκού Σταδίου με τους ειδικούς φωτισμούς.
perierga.gr - Ύμνοι της Daily Mail: Η Αθήνα το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου!
«Παρά την ύφεση και τις εικόνες της οικονομικής εξαθλίωσης, η πόλη συνεχίζει να ζει υπό το βάρος της Ιστορίας της και των αιώνων που την έχουν σημαδέψει. Μπορεί όλα να μοιάζουν να περιστρέφονται στην βοή της σύγχρονης εποχής, όμως η Αθήνα ήταν και παραμένει μία πόλη που μπορείς να την περπατάς σαν ένα μεγάλο πανεπιστήμιο όπου μαθαίνεις αρχιτεκτονική, φιλοσοφία, δημοκρατία. Και αυτό την έκανε επί αιώνες ξεχωριστή. Και όπως φαίνεται τίποτα δεν θα εμποδίσει να συνεχίσει να την κάνει και στα επόμενα χρόνια.» καταλήγει στο άρθρο του ο δημοσιογράφος.
πηγή: thetoc.gr

Related posts