Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
18 Ιαν 2021
Auto-Moto

Ηλεκτροκίνητα μοντέλα από την Ford-Ποια είναι τα σχέδια της εταιρίας για το μέλλον

Τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της γκάμας της ανακοίνωσε η  Ford στην εκδήλωση “Go Further” στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας . Θα δούμε άμεσα 16 επιβατικά και επαγγελματικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Οι επικεφαλής της  Ford μετά την πρεμιέρα του νέου Focus υποσχέθηκαν ότι κάθε μοντέλο που θα λανσάρεται θα περιλαμβάνει μία ηλεκτροκίνητη έκδοση. Με την προηγμένη γκάμα “Ford Hybrid”, η εταιρία σηματοδοτεί  το αύριο που θέλει να είναι με ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η Ford ποντάρει στην καλή ποιότητα αλλά και στην οικονομία με τις  ήπια υβριδικές εκδόσεις τις  Plug-Ιn υβριδικές και  τα ηλεκτροκίνητα.

Στόχος της εταιρείας είναι να συμβάλει με κάθε τρόπο και μέσο που διαθέτει στη δημιουργία πιο καθαρών και πιο αθόρυβων πόλεων καθιστώντας την ηλεκτροκίνηση ακόμα πιο προσιτή στο ευρύ κοινό.

Στην εκδήλωση “Go Further” η Ford αποκάλυψε μεταξύ άλλων τα εξής:

 • Το ολοκαίνουργιο Ford Kuga, που θα είναι διαθέσιμο μεταξύ άλλων και σε τρεις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις με ήπια υβριδικό, υβριδικό και plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.
 • Το νέο Exploer Plug-In Hybrid με ισχύ 450 ίππων και ηλεκτρική αυτονομία 40 km
 • Τις ήπια υβριδικές εκδόσεις EcoBoost Hybrid των Fiesta και Focus
 • Tη νέα, 8θέσια επιβατική έκδοση Tourneo Custom Plug-In Hybrid
 • Την έλευση του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Ford Transit το 2021.
 • Την παρουσίαση ενός σπορ ηλεκτρικού SUV μοντέλου που θα αντλεί την έμπνευσή του από τη Mustang το 2020

Η Ford αποκάλυψε  ένα ηλεκτροκίνητο και καλύτερα συνδεδεμένο μέλλον για τη γκάμα των επαγγελματικών οχημάτων της στην εκδήλωση ‘Go Further’.

Τα νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα, οι καινοτόμες λύσεις συνδεσιμότητας και οι στρατηγικές συνεργασίες θα ενισχύσουν την παραγωγικότητα και θα αυξήσουν τις επιλογές για τους πελάτες επαγγελματικών οχημάτων Ford στην Ευρώπη.

Ένα νέο, πλήρως ηλεκτρικό Ford Transit van αναμένεται να λανσαριστεί το 2021. Με στόχο αυτονομίας τα 50 km αποκλειστικά με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, η επιβατική έκδοση Tourneo Custom Plug-In Hybrid αναμένεται μέσα στη χρονιά.

Η νέα φιλοσοφία σέρβις είναι προσαρμοσμένη στη χρήση στοχεύοντας σε 100% παραγωγικό χρόνο για τους πελάτες. Η εφαρμογή FordPassPro θα υποστηρίξει μικρότερες επιχειρήσεις μέσω του μόντεμ FordPass Connect.

Ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εξειδικευμένων μετατροπών και το Δίκτυο Κέντρων Transit θα αυξήσει τις επιλογές και θα μεγιστοποιήσει τον παραγωγικό χρόνο για τους πελάτες επαγγελματικών οχημάτων.

Νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα, υπηρεσίες συνδεσιμότητας και στρατηγικές συνεργασίες θα βοηθήσουν τη Ford να αυξήσει την παραγωγικότητα για τους πελάτες επαγγελματικών οχημάτων σε όλη την Ευρώπη, όπως αποκάλυψε η εταιρεία στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Go Further” στο Άμστερνταμ.

Αναφερόμενη στις λύσεις επαγγελματικών οχημάτων που θα υποστηρίξουν τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Ένα από αυτά τα μοντέλα είναι μία νέα επιβατική έκδοση Tourneo Custom Plug-In Hybrid οκτώ θέσεων, που θα διατίθεται από τα τέλη του 2019.

Οι στόχοι της Ford

Μια νέα φιλοσοφία σέρβις, στοχεύει σε 100% παραγωγικό χρόνο για τους διαχειριστές επαγγελματικών οχημάτων μέσω ενός συστήματος συντήρησης που βασίζεται στη χρήση και υποστηρίζεται από δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα λανσαριστεί μια νέα εφαρμογή FordPassPro. Και αυτή η εφαρμογή  θα λανσαριστεί μέσα στη χρονιά και σχεδιάστηκε για να υποστηρίξει μικρότερες εταιρείες και οδηγούς- ιδιοκτήτες με σκοπό τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας.

Η Ford ανακοίνωσε ακόμη την επέκταση του προγράμματος Qualified Vehicle Modifier (QVM) για μετατροπές επαγγελματικών οχημάτων, που πλέον περιλαμβάνει 100 διαπιστευμένους εταίρους στην Ευρώπη. Πρόθεση της Ford είναι να διπλασιάσει τον αριθμό αυτό μέχρι το 2020.

Η Ford ήταν η No 1 μάρκα επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη για τέταρτη συνεχή χρονιά το 2018, βάσει των συνολικών πωλήσεων σε 20 Ευρωπαϊκές αγορές. Με 380.900 ταξινομήσεις – επίδοση αυξημένη άνω του 8% σε σύγκριση με εκείνη του 2017 – η περσινή χρονιά σηματοδότησε τις καλύτερες πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων Ford σε μία 25ετία.

Ηλεκτροκίνητα επαγγελματικά οχήματα

Μία καινοτόμα γκάμα ηλεκτροκίνητων επαγγελματικών οχημάτων Ford θα προσφέρει μία πλήρη σειρά κινητήριων συνόλων κατάλληλων για ποικίλες και διαφορετικές χρήσεις.

Το νέο, πλήρως ηλεκτρικό Transit που δίνει το παρών με τη μορφή ενός λειτουργικού πρωτοτύπου στην εκδήλωση “Go Further”, θα μπει στην παραγωγή το 2021 συμβάλλοντας όχι μόνο στη δημιουργία καθαρότερων και πιο αθόρυβων πόλεων, αλλά και στη μείωση του λειτουργικού κόστους των επαγγελματικών οχημάτων.

Σχεδιασμένο ως ένα πρακτικό και ευέλικτο όχημα μεταφορών με δυνατότητα λειτουργίας με μηδενικές εκπομπές ρύπων στην πόλη, το πλήρως ηλεκτρικό Transit θα διατίθεται σε πολλαπλές εκδόσεις αμαξώματος, με ανταγωνιστικό ωφέλιμο φορτίο και ενσωματωμένα συστήματα συνδεσιμότητας προσφέροντας συγχρόνως όλες τις γνωστές ικανότητες και την αντοχή ενός Transit.Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει επαρκή αυτονομία για καθημερινές αστικές διανομές/μεταφορές, που διατηρείται αναλλοίωτη σε όλες τις καιρικές συνθήκες σε όλη τη διάρκεια ζωής του οχήματος.

Ήδη σήμερα, μέσω του κοινού project με τη Street Scooter, η Ford προσφέρει μία πλήρως ηλεκτρική λύση κατάλληλη για τις λεγόμενες υπηρεσίες διανομών “last-mile” (μέχρι το τελευταίο σκέλος του ταξιδιού). To Street Scooter WORK XL που βασίζεται στο Transit και συναρμολογείται στο εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία, διαθέτει πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και έχει ενταχθεί στο στόλο ταχυδρομικών van της Deutsche Post DHL στη Γερμανία. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, οχήματα WORK XL θα ξεκινήσουν να λειτουργούν πιλοτικά σε διάφορες επιχειρήσεις στη Γερμανία, Ολλανδία και Βέλγιο.

Για περιπτώσεις που είναι απαραίτητη η πρόσβαση σε ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων σε αστικές περιοχές, το Transit Custom Plug-In Hybrid van μπορεί να κινείται ηλεκτρικά, με μηδενικές εκπομπές ρύπων και χωρίς το άγχος της αυτονομίας. Η Ford είναι ο πρώτος κατασκευαστής οχημάτων μαζικής παραγωγής που προσφέρει plug-in υβριδική τεχνολογία στην κατηγορία van ενός τόνου.

Με τον πολυβραβευμένο 1.000άρη βενζινοκινητήρα EcoBoost της Ford να λειτουργεί ως range extender για επέκταση της αυτονομίας, οι εμπρός τροχοί του Transit Custom Plug-In Hybrid κινούνται αποκλειστικά μέσω ηλεκτροκινητήρα/γεννήτριας με ενέργεια που προέρχεται από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 13,6 kWh. Το προηγμένο, υβριδικό σύστημα έχει στόχο να προσφέρει αυτονομία 50 km με μηδενικές εκπομπές ρύπων ή 500 km με χρήση του range extender.

Για να γίνουν καλύτερα κατανοητά τα οφέλη για το περιβάλλον και τους πελάτες, το όχημα δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή στο Λονδίνο, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν και άλλες δοκιμές στη Βαλένθια (Ισπανία) και στην Κολωνία (Γερμανία).

Η Ford ανακοίνωσε  την οκταθέσια επιβατική έκδοση του νέου Tourneo Custom Plug-In Hybrid.

Όταν λειτουργεί σε συνθήκες πόλης με συχνές στάσεις/εκκινήσεις ή σε προάστια, η ήπια υβριδική τεχνολογία των 48 Volt δίνει τη δυνατότητα βελτίωσης της παραγωγικότητας μέσα από την απόκτηση ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος προσιτού κόστους. Τα κινητήρια σύνολα EcoBlue Hybrid της Ford – πρωτιά για την κατηγορία – είναι διαθέσιμα για τα Transit, Transit Custom και Tourneo Custom από τα μέσα του 2019 εξασφαλίζοντας  μειωμένο λειτουργικό κόστος για τους χρήστες.

Η τεχνολογία EcoBlue Hybrid προσφέρει βελτιωμένη κατανάλωση κατά περίπου 3% σε σχέση με το αντίστοιχο μοντέλο 2.0L EcoBlue diesel, σύμφωνα με στοιχεία του WLTP. Το πλεονέκτημα αυτό μπορεί να φτάσει μέχρι και το 8% με αυξημένη χρήση σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας, όπως για παράδειγμα σε υπηρεσίες αστικών διανομών.

Λύσεις μέσω Συνδεσιμότητας

Βασιζόμενη στην τελευταία γενιά συνδεδεμένων προϊόντων με τεχνολογία ενσωματωμένου μόντεμ FordPass Connect – από το Fiesta Van μέχρι τοTransit – η Ford εξελίσσει μία γκάμα ολοκληρωμένων λύσεων για επαγγελματικά οχήματα που δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να διαχειρίζονται τα οχήματά τους πιο εύκολα και άνετα και να βελτιστοποιούν την παραγωγικότητά τους. Τα τελευταία στάδια αυτής της υπηρεσίας θα λανσαριστούν αργότερα μέσα στο 2019.

Η νέα λύση, που προβλέπεται να φέρει την επανάσταση στη φιλοσοφία συντήρησης των επαγγελματικών οχημάτων, καταργεί τα σταθερά διαστήματα σέρβις και τα προσαρμόζει στη χρήση και κατάσταση κάθε οχήματος ξεχωριστά. Αισθητήρες σε βασικά συστήματα παρέχουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, ώστε ο πελάτης να ασχολείται με το σέρβις του αυτοκινήτου μόνο όταν είναι πραγματικά απαραίτητο λαμβάνοντας έγκαιρα τα κατάλληλα μέτρα πριν την επιδείνωση κάποιων προβλημάτων και την πρόκληση βλαβών.

Με μία εύκολη εφαρμογή, οι ιδιοκτήτες μπορούν να ελέγχουν την κατάσταση κάθε οχήματος και οι οδηγοί να βλέπουν δεδομένα ‘live’, ακόμα και για επικείμενα προβλήματα. Οι εργασίες σέρβις και συντήρησης που κανονικά θα γίνονταν σε ανεξάρτητες επισκέψεις, μπορούν να πραγματοποιούνται συνολικά ώστε να ελαχιστοποιείται ο χρόνος αποχής του οχήματος από την ενεργό δράση.

Για μεγαλύτερους στόλους οχημάτων, η λύση Ford Telematics που λανσάρεται φέτος, παρέχει στους διαχειριστές τους σημαντικά δεδομένα που βοηθούν στη βελτίωση της επιχειρηματικής απόδοσης.

Παρέχοντας εργοστασιακές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο απευθείας από τα συνδεδεμένα οχήματα Ford του στόλου μέσω του Transportation Mobility Cloud, η Ford Telematics επιτρέπει στους διαχειριστές να βλέπουν δεδομένα για την κατάσταση, απόδοση, παραγωγικότητα και ασφάλεια κάθε οχήματος, χρησιμοποιώντας μία εφαρμογή γραφείου η οποία εντοπίζει αμέσως αν απαιτείται άμεση λήψη μέτρων.

Για πρώτη φορά πέρσι ανακοινώθηκε  ένα προσαρμοσμένο πακέτο δεδομένων μέσω του Cloud . Η Ford ασχολείται και με τις ανάγκες μικρών επιχειρήσεων και ιδιοκτητών – οδηγών. Το FordPass είναι μία αξιόπιστη εφαρμογή, με διάφορα πρακτικά χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν την άνεση, την προστασία του οχήματος και την απόδοση του. Νέα στοιχεία είναι προσαρμοσμένα για επαγγελματίες χρήστες, όπως μία λειτουργία που επιτρέπει το φιλτράρισμα θέσεων στάθμευσης με κριτήριο το ύψος του αυτοκινήτου.Η Ford θα λανσάρει σύντομα τη νέα εφαρμογή FordPassPro, που απευθύνεται σε ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων με ένα έως πέντε οχήματα. Αυτή η πρακτική εφαρμογή για smartphone θα προσφέρει στους ιδιοκτήτες τις πληροφορίες και τα εργαλεία που χρειάζονται για να εξασφαλίζουν ότι τα οχήματά τους είναι έτοιμα για εργασία.

Στρατηγικές συμμαχίες για το μέλλον

Ένα κρίσιμο στοιχείο για την ηγετική θέση της Ford στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων είναι η αξιοποίηση στρατηγικών συνεργασιών και συμμαχιών. Αυτές οι συμμαχίες υποστηρίζουν βασικούς τομείς – από μετατροπές οχημάτων μέχρι προϊοντική εξέλιξη – συμπεριλαμβανομένης και της πολυετούς κοινοπραξίας με την Ford Otosan στην Τουρκία, η οποία κατασκευάζει τα περισσότερα προϊόντα της οικογένειαςTransit.

Το πρόγραμμα Qualified Vehicle Modifier (QVM) έχει επεκταθεί σε 100 διαπιστευμένους μετατροπείς QVM στην Ευρώπη, αριθμός τον οποίο η Ford στοχεύει να διπλασιάσει μέχρι το 2020. Κάθε εταίρος QVM έχει μοναδική πρόσβαση σε εργοστασιακές πληροφορίες οχήματος (manufacturer-grade), και όπως είναι φυσικό η Ford συνεργάζεται στενά με τους εταίρους της για τη δημιουργία πιο ευέλικτων προϊόντων, όπως το χαμηλού ύψους Transit Skeletal που λανσαρίστηκε το 2018.

Για πελάτες που επιθυμούν να παραγγείλουν μετατροπές στα οχήματά του από τις εκθέσεις Ford, η δημοφιλής φιλοσοφία “one-stop shop” της εταιρείας επεκτείνεται. Μέχρι τα τέλη του 2020, 40 μετατροπές από εταίρους QVM – από ανατρεπόμενα μέχρι και van ψυγεία – θα διατίθεται απευθείας από τα Κέντρα Transit.

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κέντρων Transit της Ford διαδραματίζει σημαντικό ρόλο καθώς υποστηρίζει τους πελάτες σε όλες τις φάσεις ιδιοκτησίας του οχήματος – από την επιλογή του κατάλληλου μοντέλου και του συστήματος κίνησης, μέχρι τη μεγιστοποίηση του παραγωγικού χρόνου.

Τα 950 ΚέντραTransit – από 750 που ήταν το 2014 – προσφέρουν ένα πακέτο υποστήριξης με βάση την υπόσχεση σέρβις Transit24, που περιλαμβάνει υπηρεσίες όπως επείγουσες επισκευές κατά προτεραιότητα, εκτέλεση εργασιών σέρβις ενώ ο πελάτης περιμένει, εκτεταμένο ωράριο λειτουργίας και εσπευσμένη παράδοση ανταλλακτικών. Νέες πρωτοβουλίες στο συγκεκριμένο τομέα περιλαμβάνουν τη διαθεσιμότητα κινητού συνεργείου επισκευών, καθώς και ενός εργαλείου διαχείρισης του “νεκρού” χρόνου. Και στις δύο περιπτώσεις, στόχος είναι η βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας για τον πελάτη.

Τον Ιανουάριο, η Ford Motor Company και η Volkswagen AG ανακοίνωσαν τις πρώτες τους επίσημες συμφωνίες για μία ευρεία συμμαχία. Στο πλαίσιο της συμμαχίας, η Ford θα εξελίξει και θα κατασκευάσει μεσαία pick-up και για τις δύο εταιρείες που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά το 2022. Η Ford σκοπεύει να εξελίξει και να κατασκευάσει μεγαλύτερα επαγγελματικά van για Ευρωπαίους πελάτες, ενώ η Volkswagen αντίστοιχα θα δημιουργήσει ένα van πόλης.

Ποια είναι τα μοντέλα που θα παράγει η Ford.

 • Tourneo Custom Plug-In Hybrid προβλεπόμενες εκπομπές CO2 από 75 g/km, κατανάλωση καυσίμου από 3,3 l/100 km
 • Transit Custom Plug-In Hybrid προβλεπόμενες εκπομπές CO2 από 75 g/km, κατανάλωση καυσίμου από 3,3 l/100 km
 • Transit EcoBlue Hybrid προβλεπόμενες εκπομπές CO2 από 144 g/km, κατανάλωση καυσίμου από 7,6 l/100 km
 • Transit Custom EcoBlue Hybrid προβλεπόμενες εκπομπές CO2 από 139 g/km, κατανάλωση καυσίμου από 6,7 l/100 km
 • Tourneo Custom EcoBlue Hybrid προβλεπόμενες εκπομπές CO2 από 37 g/km, κατανάλωση καυσίμου από 7,0 l/100 km

Related posts