Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
10 Αυγ 2022
SLIDER

Ικανοποίηση από την απόφαση του δικαστηρίου για τη βιτριολίστρια

Καταπέλτης ο Εισαγγελέας: «Η κατηγορούμενη κατέστρεψε τη ζωή της Ιωάννας»

Το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε την ένοχη της βιτριολίστριας Έφης Κακαράντζουλα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για απείθεια, ενώ απέρριψε οποιοδήποτε ισχυρισμό προέβαλε. Επίσης δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Η ποινή που επιβλήθηκε ήταν η ανώτατη προβλεπόμενη για το αδίκημα, δηλαδή 15 χρόνια κάθειρξη. Επιβλήθηκαν ακόμα 6 μήνες κάθειρξη για το αδίκημα της απείθειας.

Η Έφη Κακαράντζουλα θα παραμείνει στη φυλακή αφού αποφασίστηκε να μην δοθεί αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσή της σε δεύτερο βαθμό. Η τελική ποινή που επιβλήθηκε στην  κατηγορούμενη (κατά συγχώνευση) είναι κάθειρξη 15 ετών και τριών μηνών.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης πρότεινε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση, διότι η κατηγορούμενη – όπως ανέφερε – είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια και αν αφεθεί ελεύθερη είναι ικανή να διαπράξει και άλλα συναφή αδικήματα.

Ο εισαγγελέας ανέφερε μεταξύ άλλων στη σχετική τοποθέτησή του: «Λαμβάνοντας υπόψη της φύσεως και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της δράσης της κατηγορούμενης, και συγκεκριμένα την κατόπτευση των χώρων, την παραλλαγή της εμφάνισης της και την πλήρη αδιαφορία για τη ζωή τη παθούσας, κυρίως λαμβανομένου ότι δεν πιστεύει ακόμα και σήμερα τις διαβεβαιώσεις της παθούσας ότι δεν είχε σχέση με το Νώντα φρονώ ότι είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια, και αν αφεθεί ελεύθερη είναι ικανή να διαπράξει συναφή αδικήματα. Η έφεση δεν θα πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη».

Εξερχόμενη από το ακροατήριο η Εφη Κακαράντζουλα, συνάντησε πρόσωπα από το περιβάλλον της Ιωάννας τα οποία της φώναξαν: «Τέρας, τέρας όρθιο». Εκείνη δεν απάντησε.

Τι είπε η Ιωάννα βγαίνοντας από το δικαστήριο

Σε δήλωσή της προς τους δημοσιογράφους η Ιωάννα μετά το τέλος της δίκης είπε:

«Θέλω να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση του δικαστηρίου και έτσι τώρα βρίσκω τη δύναμη να επικεντρωθώ μόνο στην αποκατάσταση της υγείας μου και να συνεχίσω τον αγώνα μου. Να ευχαριστήσω θέλω δημόσια κάποιους ανθρώπους που είναι κοντά μου. Ευχαριστώ την ελληνική Δικαιοσύνη, τους δικηγόρους μου τον κ. Λύτρα και τον κ. Αλεξανδρή, την ελληνική αστυνομία που εξιχνίασε την υπόθεση και οδήγησε την ένοχη ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ευχαριστώ τη κυρία Καλοφώνου τη γιατρό μου».

Ακόμη η Ιωάννα ευχαρίστησε τους οφθαλμιάτρους που έσωσαν όπως είπε το μάτι της αλλά και τον ψυχίατρο της κ. Κοντάγγελο. «ευχαριστώ την οικογένειά μου, τις φίλες μου και ιδιαίτερα ευχαριστώ όλο τον κόσμο γιατί ήταν ιδιαίτερα σημαντικός σύμμαχος για μένα και μου έδωσε κουράγιο και δύναμη και η αναγνώριση της αδικίας που έχω υποστεί. Ελπίζω οι γυναίκες και όλα τα θύματα βίας και οι κακοποιημένες γυναίκες να βρούνε στο πρόσωπο μου την ελπίδα ώστε να μη φοβούνται και να διεκδικούν τα δικαιώμάτά τους. Θα προσπαθήσω να είμαι δίπλα σε όποιον με χρειαστεί για να τον βοηθήσω».

Αφού έσβησαν τα φώτα από τις κάμερες η Ιωάννα ζήτησε να μιλήσει προσωπικά στους δημοσιογράφους και να εκφράσει τις ευχαριστίες της για τον τρόπο που καλύφθηκε δημοσιογραφικά η επίθεση εναντίον της και μάλιστα χάρισε και αναμνηστικά βραχιόλια μου γράφουν: «Είμαι δυνατή».

 

Related posts