Επιστροφή στην κορυφή
Τετάρτη, 22 Νοε 2017
 
 

Ίδιος θάνατος, ίδιος καημός, με πέντε χρόνια διαφορά!

Παρασκευή, 14 Ιούλιος 2017 - 18:54

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

Μια 42χρονη γυναίκα από τα Γιαννιτσά αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή της μη μπορώντας να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα και να βλέπει την αξιοπρέπειά της να χάνεται.
Η γυναίκα δούλευε σε σούπερ μάρκετ των επιχειρήσεων Καρυπίδη. Ήταν απλήρωτη για 15 μήνες και οι δυσκολίες στις οποίες έπρεπε να βρει λύσεις, τη λύγισαν. Τα χρέη και οι υποχρεώσεις μαζευόντουσαν και όσο και αν πάλευε δε μπορούσε να ανταπεξέλθει. Και πώς να τα καταφέρει όταν ήταν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς κάποιο εισόδημα. Η ζωή της είχε δυσκολέψει αρκετά και μετά βίας αντιμετώπιζε την καθημερινότητα. Όλα αυτά την οδήγησαν να πάρει την απόφαση της αυτοχειρίας. Αφού κλείστηκε στο μπάνιο και έγραψε ένα γράμμα εξηγώντας τους λόγους της ενέργειάς της, στη συνέχεια έκοψε τις φλέβες της.

Την Αθηνά βρήκε ο αδερφός της μέσα σε λίμνη αίματος μετά από μέρες που την αναζητούσε και δεν μπορούσε να έρθει σε επαφή μαζί της. Η εικόνα αυτή έφερε στην επιφάνεια τη νωπή πληγή του θανάτου του πατέρα τους. Και ο ίδιος, πριν από πέντε χρόνια, αποφάσισε να κόψει απότομα το νήμα της ζωής με τον απαγχονισμό. Ιδιοκτήτης μια μικρής επιχείρησης, η οποία έπεσε θύμα της οικονομικής κρίσης, δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Τα χρέη μεγάλωναν, η αποπληρωμή τους ήταν αδύνατη και η απελπισία οδήγησε και τον πατέρα της Αθηνάς να πράξει το απονενοημένο.

Τραγικές φιγούρες τα δύο αδέλφια της 42χρονης που μέσα σε μικρό διάστημα έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και ήρθαν αντιμέτωποι με τις συνέπειες της τρομερής μάστιγας της εποχής μας, την αυτοχειρία, που εκτός από τις ζωές των ατόμων, αφαιρεί και την αξιοπρέπεια τους.

Συγγενής της οικογενείας μιλά για αυτή την τραγωδία: «Ο Θεός να δώσει κουράγιο στα δύο αδέρφια της Αθηνάς που δεν έχουν ξεπεράσει το θάνατο του πατέρα τους και τώρα θρηνούν την αδερφή τους. Ο πατέρας τους είχε μία βιοτεχνία με μεταλλικές συσκευές και φαλίρισε. Ήταν ένας πολύ περήφανος άνθρωπος, γνωστός στην κοινωνία των Γιαννιτσών και ήταν από τα πρώτα θύματα της οικονομικής κρίσης. Δυστυχώς ήταν μεγάλο το βάρος των χρεών στις πλάτες του, δεν έκανε τζίρο η βιοτεχνία του εκείνο το διάστημα και η αξιοπρέπειά του δεν το άντεξε αυτό. Έτσι, λοιπόν επέλεξε να κρεμαστεί μέσα την βιοτεχνία του» λέει στο protothema.gr συγγενής και προσθέτει: «Σοκαρίστηκα όταν έμαθα ότι κι η Αθηνούλα μας, έδωσε τέλος στη ζωή της κόβοντας τις φλέβες της. Πολύ δυνατή γυναίκα, εργατική και πάλευε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της ζωής αλλά πώς να ζήσεις όταν δεν πληρώνεσαι. Πρέπει να το είχε σκεφτεί αρκετό καιρό πριν, για να κόψει τις φλέβες της, γιατί ήταν μήνες απλήρωτη όπως έγραψε στο σημείωμά της».

Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, μέλος της ΟΓΕ, δηλώνει: <<Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους της αδικοχαμένης 42χρονης γυναίκας, εργαζόμενης σε κατάστημα της επιχείρησης “Καρυπίδης” στα Γιαννιτσά>>.Μοιράσου το…!
Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: