Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
24 Οκτ 2021
Auto-Moto

Η SUZUKI MARINE αναπτύσσει την πρώτη παγκοσμίως “παγίδα” μικρών πλαστικών αντικειμένων για εξωλέμβιες μηχανές

Η αρχή ενός σχεδίου με την ονομασία Suzuki Clean Ocean, στο πλαίσιο μιας νέας πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση των θαλάσσιων πλαστικών αποβλήτων.

Η Suzuki Motor Corporation έχει αναπτύξει την πρώτη παγκοσμίως  “παγίδα” Μκρών Πλαστικών Αντικειμένων, που μπορεί να εγκατασταθεί σε εξωλέμβιους κινητήρες.

Τα τελευταία χρόνια, τα θαλάσσια απορρίμματα πλαστικών αποτελούν  ένα σημαντικό περιβαλλοντικό ζήτημα, καθώς μια τεράστια ποσότητα τέτοιων αποβλήτων που δεν έχουν συλλεχθεί, εξακολουθούν να πλέουν στον ωκεανό. Στη συνέχεια διασπώνται σε μικρο-πλαστικά υπολείμματα, με τις επιπτώσεις για το οικολογικό σύστημα να είναι ανησυχητικές. Για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, η SUZUKI MARINE εστίασε στη δομή του εξωλέμβιου κινητήρα, ο οποίος αντλεί τόνους θαλασσινού νερού για την ψύξη του, όπου στη συνέχεια το επιστρέφει στον ωκεανό. Με βάση αυτή τη διαδικασία, η SUZUKI MARINE ανέπτυξε  μια συσκευή συλλογής μικρών πλαστικών αποβλήτων, μέσα από το νερό που επιστρέφει. Μέσω αυτής της συσκευής, τα μικρά, πλαστικά απόβλητα που επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού, μπορούν να συλλεχθούν απλά με την πλοήγηση του σκάφους.

Η συσκευή μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα σε έναν εύκαμπτο σωλήνα επιστροφής του νερού και δεν επηρεάζει την απόδοση του κινητήρα, καθώς χρησιμοποιεί μόνο το νερό που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για την ψύξη του κινητήρα. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία, απορρίμματα μικρο-πλαστικών βρέθηκαν στα υπολείμματα που συλλέχθηκαν μέσω του φίλτρου. Η συγκεκριμένη έρευνα διεξάγεται και σε άλλες χώρες, προκειμένου να επιτευχθούν περαιτέρω βελτιώσεις.

Η SUZUKI MARINE, σκοπεύει να παρουσιάσει τη συσκευή ως προαιρετικό χαρακτηριστικό ενός εξωλέμβιου κινητήρα από το 2021, με προοπτική να την ενσωματώσει ως στάνταρ, στο μέλλον.

Suzuki Clean Ocean Project

Το 2020 συμπληρώνονται 10 χρόνια συνεχούς δραστηριότητας από την SUZUKI MARINE, στην προσπάθεια για τον καθαρισμό των ακτών. Καθώς τα απορρίμματα πλαστικών στις θάλασσες γίνονται ένα πιο σοβαρό και πιεστικό πρόβλημα, είναι πλέον καιρός να αναθεωρηθεί ο τρόπος συμβολής μας στο περιβάλλον και την κοινωνία και να εξετάσουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να επανακαθορίσουμε την στρατηγική μας. Εκτός από τη συλλογή μικρο-πλαστικών απορριμμάτων, μέσω της ανάπτυξης της πρωτοποριακής “παγίδας”, o σχεδιασμός της SUZUKI MARINE,  περιλαμβάνει τις ακόλουθες δεσμεύσεις.

– Καμπάνια Clean-up the World

H SUZUKI MARINE πραγματοποιεί δραστηριότητες εθελοντικού χαρακτήρα, σε θάλασσες, ποτάμια και λίμνες, εκεί δηλαδή όπου χρησιμοποιούνται οι εξωλέμβιοι κινητήρες. Η δραστηριότητα ξεκίνησε το 2010 στην Hamamatsu και από το 2011 έλαβε παγκόσμιο χαρακτήρα. Μέχρι στιγμής, έχουν συμμετάσχει συνολικά πάνω από 8.000 εθελοντές από 26 χώρες.

– Μείωση της χρήσης πλαστικών συσκευασιών

Για τη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων, η SUZUKI MARINE έχει υιοθετήσει την στρατηγική μείωσης πλαστικών υλικών στην συσκευασία των προϊόντων των εξωλέμβιων κινητήρων της. Για τον λόγο αυτό, από τον Ιούνιο του 2010, χρησιμοποιεί εναλλακτικά υλικά συσκευασίας. Σε ότι αφορά τα γνήσια ανταλλακτικά των εξωλέμβιων της SUZUKI MARINE, έχει πρόσφατα ξεκινήσει η αντικατάσταση των πλαστικών υλικών συσκευασίας με αντίστοιχα χάρτινα. Περίπου 2,3 τόνοι πλαστικών θα μειώνονται κάθε χρόνο, εάν όλες οι συσκευασίες γνήσιων ανταλλακτικών για μηχανές  θαλάσσης,  αντικαθίστανται από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Η προώθηση του σχεδίου Suzuki Clean Ocean είναι μία από τις πρωτοβουλίες της εταιρείας για την επίλυση κοινωνικών ζητημάτων που αναφέρονται στους Στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης (SDGs). Στην προσπάθεια αυτή,  η SUZUKI MARINE θα προωθήσει τον σχεδιασμό της μέσω των συνεργατών και των πελατών της, σε όλη την Υφήλιο.

Τις εξωλέμβιες SUZUKI, εισάγει και αντιπροσωπεύει αποκλειστικά για την Ελλάδα, η ΝΙΚ. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας αυτοκινήτων και συναφών ειδών, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελληνική αγορά. Ειδικά για τη SUZUKI MARINE, η εταιρεία διαθέτει ένα άρτια οργανωμένο τμήμα, το οποίο, εκτός από τις εκθέσεις για την προώθηση των προϊόντων του, διαθέτει οργανωμένο συνεργείο και τμήμα ανταλλακτικών για την πλήρη εξυπηρέτηση των πελατών του. Το MARINE DIVISION της ΝΙΚ. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε, διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο αντιπροσώπων το οποίο καλύπτει όλη την Ελλάδα.

 

 

Related posts